Subjektiivinen päivähoito; onko ihmiset nykyään niin laiskoja vai mitä
Subjektiivinen päivähoito; onko ihmiset nykyään niin laiskoja vai mitä
Miksi kaikkialla höyrytään subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta ja kuinka kamalaa se olisi jos sitä ei olisi? Eivätkö ihmiset tosiaan tule/tulisi toimeen tilanteessa, jossa esim. esikoinen on 2-vuotias kun toinen lapsi syntyy? Ihmettelen tätä ihan lähipiirini kokemuksella, monet ovat kauhistelleet kun joissain kunnissa lapsi saa olla VAAN 20h hoidossa, samalla kun äiti on vauvan kanssa kotona. Minä en oikein ymmärrä tätä. Voisiko joku selventää, mikä siinä on niin vaikeata hoitaa omaa lasta kotona? Tutkimusten mukaankin vasta noin 3-4 -vuotias alkaa kiinnostua tai tarvita muiden lasten seuraa. Miksi siis viette päiväkotiin esim. 2 -vuotiaan samalla kun itse olette kotona? Ymmärrän toki vaikeat tilanteet, äidin masennuksen yms. Nämä tilanteet ovat asia erikseen. Oma äitini hoiti 4 lasta kotona 1,5 vuoden ikäeroilla, miksi hän pärjäsi kun nykyään ihmiset valittavat kun se on niin rankkaa olla 2 lapsen kanssa kotona.
Sivut
Nykyvanhemmat on patalaiskoja. Mutta on ne laiskoja kaikessa muussakin.
Ja vielä ilme muikeana yläpeukku itsellesi. Kyllä olet loistotyyppi ja äitis kanssa...
No äitini on kyllä joo. Ainakin kun nykynaisiin vertaa. Itsestäni en puhunut mitään tosin.
Ap
Ennen oli sukua auttamassa eikä lapsia siltukään viitsitty ihmeemmin vahtia. Nyt äidit ovat ihan omillaan ja lapsiin (vahtiminen!) panostetaan ihan toisella tavalla kuin ennen.
No jospa puhutaan tästä sitten kun sulla on ne kaksi omaa lasta.
Kyllä sädekehä nyt kiiltää! Onko sulla siis edes omia lapsia, vai perustatko nyt kaiken omaan lapsuuteesi, jolloin lapsilla ja niiden turvallisuudella ja hyvinvoinnilla ei niin ollut väliä.
En ole ap mutta minulla on kaksi lasta. Valaise nyt miksi se vanhempi lapsi pitää hylätä uuden tieltä?
Mikä siinä on että pitää tehdä enemmän lapsia kuin pystyy itse hoitamaan? Mistä muusta voi olla kysymys?
Joku tulee taas kertomaan kun on niin kauhea rankkaa. Hei silloin sinä haet sosiaaliviranomaisilta apua etkä tuhlaa päiväkodin resursseja siihen mihin niitä ei ole tarkoitettu eli sinun lapsesi auttamiseen kun vanhemmat eivät pysty hoitamaan.
MItäs tätä alapeukutit? Ennen oli mummot ja kummit ja kumminkaimat auttamassa, nyt on selvittävä yksin.
Pyysin perusteluja, eikö kellään, joka näin toimii, ole niitä? Ainut mitä osataan kommentoida on, että sädekehä kiiltää... Vietin lapsuuttani 80- ja 90-luvuilla ja ainakin itse koen olevani hyvinvoivasta perheestä, vanhemmat välittivät turvallisuudestani ja koulunkäynnistäni sekä veivät harrastuksiin. Millä perusteella 90-luvun lapsilla ei ollut niin väliä?
Ap
Päivähoito nimenomaan on matalan kynnyksen tukea, joten älä vaahtoa.
Miksi niitä lapsia tehdään enemmän kuin mistä pystyy selviämään?
En tiedä muiden motiiveista, mutta itse ainakin halusin lapset nimenomaan siksi pienellä ikäerolla, jotta välissä ei tarvitsisi mennä töihin ja laittaa pientä lasta hoitoon. Esikoinen tulee olemaan noin 1v4kk, kun kuopus syntyy ja todellakin hän jää silloin kotiin.
Tottakai lapsiperheet tarvitsevat tukea, kaikilla ei ole tukiverkkoja, sen ymmärrän. Mutta ainakin lähipiirissäni ne, joilla on myös tukiverkkoja, vievät niitä esikoisiaan päiväkotiin kun vauva syntyy. Että ei se sillä selity.
Miten niin oli? Miten ne joka paikkaan ehti ? Tämä on perätön hokema jota toistetaan kuin jotain mantraa
En minä ainakaan hylännyt. Esikoisella (3v) oli hauskempaa päiväkodissa kuin väsyneen äidin ja tissitakiais-vauvan kanssa kotona. (Johon siihenkin tosin jäi vielä paaaaaaljon tunteja päivästä).
Tutkimusten mukaan 2-3- vuotta on ihanteellisin ikä aloittaa varhaiskasvatuksessa ja sillä on suotuisia vaikutuksia lapsen myöhempään elämään (esim opiskeluissa pärjäämiseen). Miksi mun esikoisella ei olisi oikeutta varhaiskasvatukseen, vain siksi että sattui saamaan pikkusisaruksen?
Nyt on sosiaalinen ja reipas 5-vuotias ja pikkusisko menee hoitoon 2-vuotiaana.
T. Äiti ja lastenhoitaja
Aika kultaa muistot jne. Maailma on muuttunut paljonkin 80- ja 90-luvuilta, jolloin lapsuutesi vietit, eli eivät vertailukelpoisia nykyhetkeen. Ja jos sulla ei edes ole omia lapsia, niin miksi ihmeessä näit aloituksen tekemisen vaivan aiheesta, josta sulla ei ole omakohtaista kokemusta.
päivähoidosta puhutaan varhaiskasvatuksena ja lapsen oikeutena jolloin syntyy tunne, että se on jotain mitä ilman lapsi ei pärjää
että lapsen pitää päästä päiväkotiin tullakseen normaaliksi jollain tapaa
ja se on paskapuhetta
päiväkodissa ei ole mitään mitä ei voisi muuten lapselle järjestää
Jankuta tätä nyt loppuilta, onhan sitten sullakin jotain tekemistä.
En kyllä luota yhdenkään lastenhoitajan ammattitaitoon joka vetoaa 20 vuotta sitten tehtyihin tutkimuksiin.
Sivut