Kaasuhella + valurautapannu vs. induktioliesi ja teflonpannu : kanasta tuli sitkeää, missä vika?
Hei!
Olen lomalla Englannissa ja edessä on ensimmäistä kertaa kaasuhella ja valurautapannut. Suomessa ruuanlaitto on sujunut, vaikka en olekaan kovin paljon kokkaillut. Käytössä kotona siis induktioliesi ja teflonpannu. Eilen ensimmäistä kertaa elämässäni kana ei onnistunut, tuli todella sitkeää. Eli, missä vika? Miten näiden erot pitäisi ottaa huomioon, jotta ruoka onnistuisi?
Kiitos todella paljon vastauksista jo etukäteen. Tänään pitäisi nimittäin laittaa ruokaa myös kaverille, enkä haluaisi yhtä sitkeää lihaa tarjota kuin itse söin eilen :D
Kommentit (9)
Helsingissä kaasuhellat ihan yleisiä, itse koko ikäni käyttänyt, hyvää ruokaa sillä saa helposti. valurautapannuja en käytä. Kanaa ei saa kypsentää minuuttiakaan liikaa, heti sitkistyy. Kaasuhella on heti kuuma ja toisaalta heti kylmä kun sen sammuttaa. Mukavaa lomanjatkoa!
A) liha huonompaa
B) liian pitkä kypsytys
Vierailija kirjoitti:
Helsingissä kaasuhellat ihan yleisiä, itse koko ikäni käyttänyt, hyvää ruokaa sillä saa helposti. valurautapannuja en käytä. Kanaa ei saa kypsentää minuuttiakaan liikaa, heti sitkistyy. Kaasuhella on heti kuuma ja toisaalta heti kylmä kun sen sammuttaa. Mukavaa lomanjatkoa!
Kiitos vastauksesta, eli liian pitkään taisin paistella. Eli varmaan helpottaa jos leikkelen kaiken valmiiksi pieniksi suikaleiksi niin valmistuvat tasaisemmin? Pitäisiköhän myös pannun antaa ensin lämmetä hellalla hetki vai laittaa kylmälle pannulle liha ja sitten "levylle"? Helsingissä asun muuten itsekin, mutta jotenkin olen välttynyt kaasuhelloilta koko ikäni!
-ap
Vierailija kirjoitti:
A) liha huonompaa
B) liian pitkä kypsytys
C) liha oli pannulle laitettaessa liian kylmää
Mutta yleisohjeena, valurauta pannu kuumenee laojon pitempään kuin teflon, joten sen pitää antaa lämmetä yksikseen jonkun aikaa. Kokeile vesitipalla, milloin pannu on tarpeeksi kuuma.
Vierailija kirjoitti:
Helsingissä kaasuhellat ihan yleisiä, itse koko ikäni käyttänyt, hyvää ruokaa sillä saa helposti. valurautapannuja en käytä. Kanaa ei saa kypsentää minuuttiakaan liikaa, heti sitkistyy. Kaasuhella on heti kuuma ja toisaalta heti kylmä kun sen sammuttaa. Mukavaa lomanjatkoa!
Juurikin noin tuo lämmönhallinta. Myöskin valurauta tarvinnee enemmän voitelua, eli älä säästä rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
A) liha huonompaa
B) liian pitkä kypsytysC) liha oli pannulle laitettaessa liian kylmää
Mutta yleisohjeena, valurauta pannu kuumenee laojon pitempään kuin teflon, joten sen pitää antaa lämmetä yksikseen jonkun aikaa. Kokeile vesitipalla, milloin pannu on tarpeeksi kuuma.
Eikä se valurauta viilene heti kun laittaa kaasun pois/nostaa sähkölevyltä kuten teflonkippo. Joten ei kannata ylikuumentaa liikaa.
Kiitos paljon vastauksista! Eiköhän näillä ohjeilla onnistu jo paremmin :)
-ap
Epäilen, että kyseessä on broilerin laatuero, toki kylmiltään jos lähtee avotulella ruokaa laittamaan voi ensin epäonnistua mutta nopeasti siihen tottuu.
Oliko se pannulla oleva kanaa vai broileria..??