Arkiruoka tottumukset
Mitä palstalaiset tykkää syödä arkisin ja teettekö jokapäivä ruokaa vai teettekö isompia satseja kerralla joita sitten syödään viikon mittaa mikrolla lämmitettynä kunnes se loppuu..
Itse yleensä väsäilen arkisin jotain nopeaa kuten kanaa ja jauhelihaa tai tonnikalaa aina pariksi päiväksi ja sittenkun se loppuu niin nopeesti uutta satsia kehiin.
viikonloppusin tulee sitten syötyä paremmin ja laadukkaammin.
N27
Kommentit (6)
Jotain helppoa ja nopeaa. Joka päivä. Jämistä koitan kyhätä jotain sörsseliä eväiksi töihin tai ainakin jotain hyödyntää. (Ei lämmitysmahdollisuutta ja syön usein autossa tai jossain piilossa :D ) Viimeviikolla esim. Syötiin nakkikeittoa (loppu nakeista tein makarooni-nakkisalaattia evääksi), jauheliharisottoa ja salaatteja (yhdistin loput salaatit ja he-Ma-pat, leivän kanssa evääksi), tortilloja (eväs leipiä joihin jäljelle jääneet salaatit, kurkut ja tomaatit), hernekeittoa ja patonkia (loppu patonki evääksi) ja jotain mut enpä muista mitä :) Tänään tein vain hotdogeja (en valmis) ja salaattia. Salaatin jämää jatkoin kanapullilla, fetalla ja raejuustolla huomiseksi evääksi. Että tälläin meillä :)
Meillä ei syödä arkenakaan huonosti, että saisi viikonloppuna "herkutella"
Mun mielestä on kiva syödä arkena edullisesti, sittenpä arvostaa niitä viikonlopun herkkuja ja kalliimpia juttuja enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä on kiva syödä arkena edullisesti, sittenpä arvostaa niitä viikonlopun herkkuja ja kalliimpia juttuja enemmän.
Noinhan se menee, jos on sitä mieltä, että kallis=hyvä ja halpa=huono. Useimmiten se onkin toisinpäin :)
Meillä on kolme lasta ja syödään arkena aika perinteisiä kotiruokia: jauhelihakastiketta ja perunaa, kasvissosekeittoa, salaattia, jossa esim. pastaa tai riisiä, pasta carbonaraa / pasta bolognesea, munakasta, erilaisia wokkeja, uunilohta. Yritän pitää yhden kasvisruokapäivän arkena.
Lapset harrastavat urheilua ja varsinkin esikoisen (16 v.) kanssa on sumplittava, eli päivällinen pitää saada evääksi. On vegaani, joten sikälikin ateriat pitää miettiä. Ennen oltiin aina päivällispöydässä yhtäaikaa, nyt teinien myötä on ollut pakko joustaa just harkkojen vuoksi.
Perjantai on meillä herkkupäivä, aika usein itsetehtyä pizzaa, tex-mexiä tai ns. salaattibuffet, jossa sämpylöitä, hyviä leikkeleitä, salaattiin erilaisia lisukkeita kuten katkarapuja, kanaa, aurinkokuivattua tomaattia, hyvää fetaa jne
Launataisin yleensä jotain pihviä tms. Nyt keväällä/kesällä grilliruokaa, talvella vaikka uunijuureksia ja pihvit.
Sunnuntaisin sellaista pitkään haudutettavaa pataa tai jotain keittoa.Vaikka karjalanpaistia. Sunnuntai on hyvin arkinen meillä ruokailussa, viikon inhottava päivä. Sunnuntaisin tehdään usein pihatöitä tai jotain muuta tylsää, siivotaan varasto tai vaatehuone.