Vierailija

Onkohan tätä rotua Suomessa juurikaan?

  • ylös 1
  • alas 1

Kommentit (5)

Vierailija

Hyvä niin. Tässä on hyvä esimerkki rodusta jossa eläimen ulkonäkö menee terveyden edelle.

  • ylös 11
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Erittäin hyvä! Löysin sattumalta tämän viestiketjun. Meillä on kotona yksi foldikissa, johon omistaja kyllästyi muutaman vuoden ikäisenä, kun ei ollut enää söpö pentu. Kissalle on pitänyt antaa kipulääkettä 3 vuotiaasta lähtien, sillä luppakorvaisuus vaikuttaa sen koko kehoon.

Kasvattajat jaksavat lässyttää, että ne kissat on ihan ok, jos sekoittaa suorakorvaisen ja kippurakorvaisen. Harmi vain, että kaikissa kokeissa on kyllä näkynyt taudin olevan läsnä kissojen elämässä, mutta se etenee vain hitaammin vähän tuurilotosta riippuen. Ylipäänsä kissan kipua on todella vaikea maallikon tunnistaa.

ÄLKÄÄ TUKEKO TÄTÄ KASVATUSTOIMINTAA!

  • ylös 18
  • alas 3
Vierailija

On niitä ainakin välillä ollut myynnissä.

"Scottish fold -rodulle tyypillinen korvien asento johtuu autosomaalisesta dominantista geenimutaatiosta TRPV-4 -geenissä[5], joka aiheuttaa homotsygoottisena kissalle vaikeita luusto- ja rusto-oireita, kuten ruston liikakasvua, häntänikamien yhteen sulautumista, vaikeaa nivelrikkoa sekä kroonista, vaikeaa kipua[6]. Heterotsygoottisella kissalla sairaus on lievempi ja se ilmenee myöhemmin, mutta kaikki kissat kärsivät jonkinasteisesta nivelrikosta ja kivuista[7].

On uskottu, että risteyttämällä suora- ja luppakorvaisia kissoja saataisiin terveitä fold-korvaisia kissoja, mutta tutkimusten mukaan kaikki luppakorvaiset kissat kärsivät jonkinasteisesta osteokondrodysplasiasta[8]. Suorakorvaisilla scottish fold varianteilla tai scottish straighteilla sairautta ei ole todettu tavanomaista enempää."

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla