Ravintola-alan tauot työntekijöillä?
Kuinka pitkiä taukoja yleensä ravintolaihmisillä on työpäivän aikana?
Kommentit (85)
Älä hakeudu alalle, jos tauot ovat ensimmäisenä mielessäsi. Ne ovat puhdasta utopiaa alalla.
Se on juuri näin, miten 1 kirjoitti. Kiireisenä päivänä ei taukoja ole välttämättä lainkaan, paitsi niitä parin minuutin pikaisia tupakkataukoa. Hiljaisempana päivänä voi ehtiä jopa syömään työpäivän aikana.
Kun laitat joulupöydän tarjoilut koreaksi ja olet itse nälissäsi. Sitä se on.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä ei ole kuin korkeintaan muutaman minuutin tupakkatauko. Ravintola-alalla ei noudateta lainsäädäntöä tauoissa eikä työpäivien pituuksissa. Jopa 16 tunnin työpäivään ei välttämättä saa sisällytettyä edes ruokataukoa. Nimim. 18 vuoden työkokemuksella
Valitusta eteenpäin aiheesta?
Tuo nimittäin ei ole mitenkään hyväksyttävää.
Tein vuosia hommia ravintoloissa, taukoja ei ehdi pitämään. Tai harvoin. Muutamassa paikassa oli sitten sellainen "minäkuulunliittoon ja minulla on oikeuteni"-työntekijä, kaikkia näitä kolmea kaikki muut työntekijät vihasivat. Muut kun juoksivat sitten peräsuoli vielä pidemmällä sen aikaa kun nämä mamsselit söivät ja lukivat lehteä.
Vierailija kirjoitti:
Tein vuosia hommia ravintoloissa, taukoja ei ehdi pitämään. Tai harvoin. Muutamassa paikassa oli sitten sellainen "minäkuulunliittoon ja minulla on oikeuteni"-työntekijä, kaikkia näitä kolmea kaikki muut työntekijät vihasivat. Muut kun juoksivat sitten peräsuoli vielä pidemmällä sen aikaa kun nämä mamsselit söivät ja lukivat lehteä.
Kuulostaapas mukavalta, ja kerrassaan hienolta työilmapiiriltä. Nimittäin se, että toiset vihaa niitä, jotka ihan normisti pitävät huolta omasta jaksamisestaan... :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yleensä ei ole kuin korkeintaan muutaman minuutin tupakkatauko. Ravintola-alalla ei noudateta lainsäädäntöä tauoissa eikä työpäivien pituuksissa. Jopa 16 tunnin työpäivään ei välttämättä saa sisällytettyä edes ruokataukoa. Nimim. 18 vuoden työkokemuksella
Valitusta eteenpäin aiheesta?
Tuo nimittäin ei ole mitenkään hyväksyttävää.
Ravintolatyöntekijät ovat oma rotunsa, ainakin pks-seudulla.
Ja näin se vain menee. Toki on olemassa joitain hiljaisia kokousravintoloita ja nakkikojuja, joihin tauoista huolissaan olevat ravintola-alan työntekijät voivat hakea. Kiireisissä paikoissa päänne ei kestä.
Ihan työaikalainsäädännön mukaan mennään. Jos ei kerkeä pitämään lainmukaisia taukoja, on henkilökuntaa liian vähän. Se tarkoittaa paskaa työvuorosuunnittelua. Ei ole työntekijän asia rikkoa lakia, jos pomo on alimitoittanut henkilökunnan työmäärään nähden.
Kuka oikeasti alistuu vuodesta toiseen tollaseen? Pari kertaa vuodessa ehkä erikoispäivinä voi olla niin ja näin, mutta 99% päivistä menee ihan leppoisasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tein vuosia hommia ravintoloissa, taukoja ei ehdi pitämään. Tai harvoin. Muutamassa paikassa oli sitten sellainen "minäkuulunliittoon ja minulla on oikeuteni"-työntekijä, kaikkia näitä kolmea kaikki muut työntekijät vihasivat. Muut kun juoksivat sitten peräsuoli vielä pidemmällä sen aikaa kun nämä mamsselit söivät ja lukivat lehteä.
Kuulostaapas mukavalta, ja kerrassaan hienolta työilmapiiriltä. Nimittäin se, että toiset vihaa niitä, jotka ihan normisti pitävät huolta omasta jaksamisestaan... :D
Alalle ei kukaan pakota. Pistä toki itse ravintola pystyyn ja sulje ovet lounas-aikaan että työntekijät saavat syödä rauhassa.
Vierailija kirjoitti:
Ravintolatyöntekijät ovat oma rotunsa, ainakin pks-seudulla.
Ja näin se vain menee. Toki on olemassa joitain hiljaisia kokousravintoloita ja nakkikojuja, joihin tauoista huolissaan olevat ravintola-alan työntekijät voivat hakea. Kiireisissä paikoissa päänne ei kestä.
Miksi se menee?
Itse olen kyllä ihan palkkani saanut, ja työssäkin viihtynyt, eikä kukaan tietääkseni vihaa ketään, vaikka meillä taukoja pidetään ihan normaalisti. Eikä kukaan joudu juoksemaan peräsuoli pitkällä, tai muuta mukavaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tein vuosia hommia ravintoloissa, taukoja ei ehdi pitämään. Tai harvoin. Muutamassa paikassa oli sitten sellainen "minäkuulunliittoon ja minulla on oikeuteni"-työntekijä, kaikkia näitä kolmea kaikki muut työntekijät vihasivat. Muut kun juoksivat sitten peräsuoli vielä pidemmällä sen aikaa kun nämä mamsselit söivät ja lukivat lehteä.
Kuulostaapas mukavalta, ja kerrassaan hienolta työilmapiiriltä. Nimittäin se, että toiset vihaa niitä, jotka ihan normisti pitävät huolta omasta jaksamisestaan... :D
Alalle ei kukaan pakota. Pistä toki itse ravintola pystyyn ja sulje ovet lounas-aikaan että työntekijät saavat syödä rauhassa.
Kuulostaa ihan siltä, millaista oli opiskeluaikana. Aina porukkaan mahtui muutama "tyäntekiä", joiden mielestä tauot on laiskoille ja kulkivat niska kyrrissä, jos joku kehtasi käydä esim. vessassa muutenkin kuin ennen tai jälkeen työvuoron.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tein vuosia hommia ravintoloissa, taukoja ei ehdi pitämään. Tai harvoin. Muutamassa paikassa oli sitten sellainen "minäkuulunliittoon ja minulla on oikeuteni"-työntekijä, kaikkia näitä kolmea kaikki muut työntekijät vihasivat. Muut kun juoksivat sitten peräsuoli vielä pidemmällä sen aikaa kun nämä mamsselit söivät ja lukivat lehteä.
Kuulostaapas mukavalta, ja kerrassaan hienolta työilmapiiriltä. Nimittäin se, että toiset vihaa niitä, jotka ihan normisti pitävät huolta omasta jaksamisestaan... :D
Alalle ei kukaan pakota. Pistä toki itse ravintola pystyyn ja sulje ovet lounas-aikaan että työntekijät saavat syödä rauhassa.
Kuulostaa ihan siltä, millaista oli opiskeluaikana. Aina porukkaan mahtui muutama "tyäntekiä", joiden mielestä tauot on laiskoille ja kulkivat niska kyrrissä, jos joku kehtasi käydä esim. vessassa muutenkin kuin ennen tai jälkeen työvuoron.
Hienoa, jos olette löytäneet työpaikan, missä voitte rauhassa lusmuilla ja taukoilla.
Joka paikassa näin ei todellakaan ole. Epäilen kyllä kovasti, että et ole päivääkään ravintoloissa työskennellyt.
Vierailija kirjoitti:
Hienoa, jos olette löytäneet työpaikan, missä voitte rauhassa lusmuilla ja taukoilla.
Joka paikassa näin ei todellakaan ole. Epäilen kyllä kovasti, että et ole päivääkään ravintoloissa työskennellyt.
Kuka tässä on lusmuilusta puhunut?
Jos sinusta tauko ja lusmuilu on synonyymejä, suosittelen tarkistamaan oman asenteen...
Sanotaan että kiireisinä päivinä harvemmin on yhtään taukoa (tyyliin äitienpäivä). Mutta kyllä tavallisena päivänä ehtii ne tauot pitämään. Ainakin meillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravintolatyöntekijät ovat oma rotunsa, ainakin pks-seudulla.
Ja näin se vain menee. Toki on olemassa joitain hiljaisia kokousravintoloita ja nakkikojuja, joihin tauoista huolissaan olevat ravintola-alan työntekijät voivat hakea. Kiireisissä paikoissa päänne ei kestä.
Miksi se menee?
Itse olen kyllä ihan palkkani saanut, ja työssäkin viihtynyt, eikä kukaan tietääkseni vihaa ketään, vaikka meillä taukoja pidetään ihan normaalisti. Eikä kukaan joudu juoksemaan peräsuoli pitkällä, tai muuta mukavaa.
Tällaista mielikuvaa ravintolatyönteosta toki esiintyy monellakin.
Olet varmaankin töissä jossain s-ketjun ravintolassa suojatyöpaikassa, ja olet siellä todellakin VAIN töissä?
Asiakkaat häiritsevät vielä hengailuasi?
Tyypillinen päivänkulku ravintolassa keittiön näkökulmasta
aamuvuoro alkaa klo 8
n. klo 10 ns "kympin kahvit " samalla käydään vielä läpi lounaaseen liittyviä asioita, tauko kestää 5-10 min.
Oma ruokatauko on sen jälkeen kun asiakkaat ovat syöneet eli lounasajan loppumisen jälkeen, n klo 13 tai myöhemmin riippuen monelta kyseisessä lounaspaikassa on lounaan tarjoilun päättymisaika.
Ruokatauko on ruokailun keston mittainen enimmillään se voi olla puolituntia mutta todella harvoin tuo on mahdollista, yleensä se kestää 15-20 min ja siihen sisältyy wc-käynti.
Iltavuoroon tullaan klo 16 ja tauot silloin kuin mahdollista. Ruokailut sovitetaan hiljaiseen ajankohtaan, joskus ei ole mahdollista syödä työaikana kun on niin hektistä.
Aamu- ja iltavuoron lähennellessä loppuaan on keittiön siivouksen aika, pöytäpinnat pestään, roskat ja biojätteet viedään pois ja pestään lattiat. Ylläpitosiivousta pitkin päivää. Perusteellisempi siivous perinteisesti perjantaisin.
Ravintolassa on työtä koko ajan, esivalmistusta tai annosten esille nostoa.
Olen tehnyt töitä useassa ravintolassa vakituisena ja extrannut lukemattomissa. Käytännöt voi vaihdella hieman mutta yleensä se on noin mitä kuvasin.
Omat työt pitää suunnitella niin että ehtii pitää joskus taukoja, mitä ripeämpi olet niin sitä todennäköisemmin sinulla on mahdollisuus pitää taukoja. Kirjoittamaton sääntö on ettei kukaan työntekijä mene syömään lounasaikana.
á la carte, - tilaus,- ja iltaravintolat, joskus on mahdollisuus pidempiin taukoihin riippuen siitä minkä verran on tilauksia ja asiakkaita.
Kaikissa ravintoloissa on nykyään vähennetty henkilökunta minimiin.
Vierailija kirjoitti:
Tällaista mielikuvaa ravintolatyönteosta toki esiintyy monellakin.
Olet varmaankin töissä jossain s-ketjun ravintolassa suojatyöpaikassa, ja olet siellä todellakin VAIN töissä?
Asiakkaat häiritsevät vielä hengailuasi?
Onpa sinulla ikävä asenne.
Kyllä, olen vain töissä. Saan duunista rahaa, millä saa eleltyä ihan mukavasti opiskeluaikana. Vietän vapaa-aikani mieluummin harrastuksissa ja kotona, eikä työelämä kuulu vapaa-aikaani. En tietääkseni ole töissä missään s-ketjun raflassa.
Vierailija kirjoitti:
Tyypillinen päivänkulku ravintolassa keittiön näkökulmasta
aamuvuoro alkaa klo 8
n. klo 10 ns "kympin kahvit " samalla käydään vielä läpi lounaaseen liittyviä asioita, tauko kestää 5-10 min.
Oma ruokatauko on sen jälkeen kun asiakkaat ovat syöneet eli lounasajan loppumisen jälkeen, n klo 13 tai myöhemmin riippuen monelta kyseisessä lounaspaikassa on lounaan tarjoilun päättymisaika.
Ruokatauko on ruokailun keston mittainen enimmillään se voi olla puolituntia mutta todella harvoin tuo on mahdollista, yleensä se kestää 15-20 min ja siihen sisältyy wc-käynti.Iltavuoroon tullaan klo 16 ja tauot silloin kuin mahdollista. Ruokailut sovitetaan hiljaiseen ajankohtaan, joskus ei ole mahdollista syödä työaikana kun on niin hektistä.
Aamu- ja iltavuoron lähennellessä loppuaan on keittiön siivouksen aika, pöytäpinnat pestään, roskat ja biojätteet viedään pois ja pestään lattiat. Ylläpitosiivousta pitkin päivää. Perusteellisempi siivous perinteisesti perjantaisin.
Ravintolassa on työtä koko ajan, esivalmistusta tai annosten esille nostoa.
Olen tehnyt töitä useassa ravintolassa vakituisena ja extrannut lukemattomissa. Käytännöt voi vaihdella hieman mutta yleensä se on noin mitä kuvasin.
Omat työt pitää suunnitella niin että ehtii pitää joskus taukoja, mitä ripeämpi olet niin sitä todennäköisemmin sinulla on mahdollisuus pitää taukoja. Kirjoittamaton sääntö on ettei kukaan työntekijä mene syömään lounasaikana.
á la carte, - tilaus,- ja iltaravintolat, joskus on mahdollisuus pidempiin taukoihin riippuen siitä minkä verran on tilauksia ja asiakkaita.
Kaikissa ravintoloissa on nykyään vähennetty henkilökunta minimiin.
Tämä on vain sinun näkökulmasi asiaan. Tervemenoa Helsingin keskustan kiireravintoloihin tai vaikkapa Linnanmäen ravintoloihin töihin.
Miksi kukaan haluaisi olla töissä paikassa, jossa on niin jatkuva kiire, että jopa työolot on puutteelliset(ei taukoa, vessaa jne.), mutta palkka tuskin niin mukava?
Yleensä ei ole kuin korkeintaan muutaman minuutin tupakkatauko. Ravintola-alalla ei noudateta lainsäädäntöä tauoissa eikä työpäivien pituuksissa. Jopa 16 tunnin työpäivään ei välttämättä saa sisällytettyä edes ruokataukoa. Nimim. 18 vuoden työkokemuksella