Hei miten te "väärinkäytätte" kodinkoneitanne?
Tuli tässä IHANAA iltapalaa nauttiessamme mieleen, että käytättekö kodinkoneitanne toisin, kuin käyttöohje neuvoo?
Me ei nimittäin muuta tehdäkkään :-) Kananmunat keitän vanhalla vedenkeittimellä, jossa katkaisukytkin ei toimi.... Niin ihania, just oikeanlaisia munia tulee, ettei paremmasta väliä.
Toimii näin: Kananmunat laitetaan kylmään veteen ja keitin päälle. Annetaan veden kiehua 10-20 sek ja sammutetaan. Tämä toistetaan pari-kolme kertaa munan kovuusasteesta riippuen. 2 kerralla keltuainen on aavistuksen löysä. 3 kerralla jää kosteaksi ja 4 kerralla täysin kovaksi. Kananmunat JÄTETÄÄN KEITTIMEEN, kunnes vesi on haalentunut.
Sitten laitetaan paksuun juomalasiin vähän vettä ja vatkataan munan kuori kokonaan säpäleiksi ja sitten vaan puristetaan keitetty muna kuorestaan. Nopeaa, helppoa ja vaivatonta.
Toinen "väärinkäytös" on leivänpaahdin. Se makaa meillä mikron päällä kyljellään. Siinä tehdään grillijuustoleipiä tai pitsapaloja tms. Tulee kuulkaa paljon PALJON parempia, kuin mikrossa, uunissa tms. Pohja tulee rapeammaksi, kuin uunissa tai mikrossa.
Vokkipannua vasta väärinkäytetäänkin! Popparit onnistuu kaikkein parhaiten vokissa, kun se levyllä oleva alue on niin pieni. Mannapuuro yms. maitopohjaset onnistuu vokissa, kun sellasella varpupatasudilla hämmentelee pohjaa myöten. Teen myös ruskistamista vaativat keitot vokissa. On helppo, kun länttää kanat vokille ja öljyssä niitä paistelee ja sitten kanaliemi päälle ja muut ainekset kypsymisjärjestyksessä.
Vokissa se keitto vielä jäähtyy nopeammin, että sen saa jääkaappiin.... meillä kun keitto tehdään ihan aina 2 päiväksi. Suffleemunakas onnistuu Vokissa myös erinomaisesti, kun liuttaa sen puoliksi ruskistuneen tarjottimelle ja sitten asettaa vokin ylösalaisin munakkaan päälle ja keikauttaa koko komeuden vokkiin ja takas hellalle muutamaksi minuutiksi. On muuten mieheni veli (kranttuperse nro 1!) kerran kysynyt että "miten sä tän loihdit?"
Tässä ny alkuun.... noita siivousvälineitä käytetään kans vähän eri jutskiin ja keittiövempaimia kans....
Olis kiinnostavaa kuulla, mitä muilla toimii "väärinkäytettynä"
Kommentit (14)
Kas kun paahdin ei ole jo kärtsännyt.
Imuria tulee käytettyä väärin.
M37
Kyllä minäkin vokkipannua käytän oikeastaan kaikkeen ruuanlaittoon, mutta tuo leivänpaahdin kuulostaa oikeasti vaaralliselta. Mahtaako vakuutus korvata, jos saatte aikaan tulipalon? Ei kun hei, ei teillä taidakaan olla kotivakuutusta, vaikuttaa vähän siltä...
Olen joskus käyttänyt leivänpaahdinta tupakan sytyttämiseen :)
Kypsennän ruoat astianpesukoneessa.
Folioon vaan ja pörisemään.
Minä kuorin perunat kuivausrummussa ja vohveliraudalla kreppailen hiukset.
Mehulingolla puristan ylimääräisen hien pois urheilukamppeista.
Leivänpaahtimessa kuivaan talvella lasten rukkaset.
Olipa kivoja (ja osin arvelluttavia) ideoita! Lisää out-of-box ajattelua aiheesta.
Suoristusrautaa käytän hätätapapuksessa vaatteen silitykseen, silityrsautaa kokeilin hiuksii mut oli hankalaa :-D Föönillä kuivaan vaatteita
Tupakan sytytän joskus leivänpaahtimella ihan laiskuuttani kun en jaksa hakea sytkäriä.
Viilaan kynnet rälläkällä kun se on helpompi löytää kuin kynsiviila.
Avaan höyrypapiljottien höyrystimellä tukkiutuneet mustesuihkukasetit.
Sähkövatkaimena akkuporakoneeseen liitetty vispilä
Pesukoneen lingotessa saa samalla rentouttavaa hierontaa. Lämmitän leipää silitysraudalla leivinpaperin välissä.
Vierailija kirjoitti:
Suoristusrautaa käytän hätätapapuksessa vaatteen silitykseen, silityrsautaa kokeilin hiuksii mut oli hankalaa :-D Föönillä kuivaan vaatteita
Siis suoristusrautahan on mitä parhain vehje lasten kauluspaitoihin, miksei miestenkin. Kokeilkaahan!
No en alkaisi käyttämään väärin sähkölämmittimiä, varsinkaan jos ne ovat vielä viallisia. Toivottavati ei ole lapsia että tapat vain itsesi eikä jää orpoja. Ja onneksi asun omakotitalossa, niin ei tarvi pelätä että joku samassa talossa touhuaa tuollaisia.
Runkkaan sähköhammasharjalla.