Mitä iltaherkkujen tilalle?
Syömme tolkuttomasti karkkia, jäätelöä ja suklaata. Ihme kyllä, vaikka tätä on jatkunut jo muutaman vuoden, olemme normaalin painoisia.
Nyt ei enää jaksa syödä niitä samoja karkkeja ja muutenkin huvittaisi astetta kevyempi tapa herkutella. Ideoita siis suhteellisen kevyeen naposteluun?
Kommentit (24)
Itse mietin samaa, hirveässä sokerikoukussa.
Kokeiltu smoothieita jne..ei auta, minulle marjat ja hedelmät ovat välipaloja mutta ei herkkua.
Ystävät eivät ymmärrä ongelmaani että miksi lopettaa kun pysyy kuitenkin hoikkana, huomaan kuitenkin ihossa ja hampaissa sokerin haitat ja haluaisin päästä eroon riippuvuudesta, jos kotona ei ole illalla herkkuja niin juoksen vaikka 5km iltakymmeneltä niitä hakemaan, en pysty olemaan ilman :/
T. 5 riviä Fazerin sinistä juuri syönyt
Kyllä, olet oikeassa siinä, että se on huono tapa. Elämme muuten terveellisesti, säännölliset ruoka-ajat ja liikunta kunnossa. Emme polta emmekä juurikaan käytä alkoholia, satunnaisesti saunajuoma. Painokin on hallussa. Napostelu on ollut ainoa paheemme, mutta nyt ei enää jaksa ahtaa niitä samoja herkkuja, lisäksi tavasta on vaikea päästä eroon. Ajattelimme nyt alkuun muuttaa herkut terveellisempään suuntaan.
Ette "jaksa" syödä karkkeja. No sithän ratkaisu on helppo. Ette vaan syö niitä. Mitään korvikkeita ei tarvita.
Kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Pähkinöitä ja manteleita, suolattomia.
Iltanapostelun tilalle iltakävely.
Vierailija kirjoitti:
Ette "jaksa" syödä karkkeja. No sithän ratkaisu on helppo. Ette vaan syö niitä. Mitään korvikkeita ei tarvita.
Olisikin niin helppoa. On yritetty niin monta kertaa.
Syökää kunnon iltapala,niin ei tee mieli napostella.Itse teen usein tuhdin voileivän ja syön sen sitten tv:n ääressä,jolloin normaalisti tuli naposteltua.Siivu ruisleipää,kinkkua,juustoviipale,paistettu kananmuna,kurkkua ja tomaattia,sekä lasi maitoa.Ei tee mieli herkkuja..
Vierailija kirjoitti:
Iltanapostelun tilalle iltakävely.
Käytössä jo ollut pitkään. Käymme joka ilta noin tunnin kävelyllä.
Tottumus, jos marjat ja hedelmät eivät täytä herkkujen paikkaa. Avokadosta tehty suklaamousse marjojen ja hedelmien kanssa?
Vierailija kirjoitti:
Syökää kunnon iltapala,niin ei tee mieli napostella.Itse teen usein tuhdin voileivän ja syön sen sitten tv:n ääressä,jolloin normaalisti tuli naposteltua.Siivu ruisleipää,kinkkua,juustoviipale,paistettu kananmuna,kurkkua ja tomaattia,sekä lasi maitoa.Ei tee mieli herkkuja..
Syömme kyllä kunnon iltapalan.
Me syömme päivällisen noin kello 19. Teemme aina jonkun helpon alkuruuan, runsaan pääruuan ja pienen jälkkärin. Kun lopetamme aterian tunti-kaksi myöhemmin, ei tee enää mieli mitään naposteltavaa.
Tänään söimme alkuun leivän, jonka päällä oli S-marketista ostettua skagenröraa. Pääruuaksi keitimme perunoita, paistoimme ahvenfileitä ja sekoitimme salaatin. Jälkkäriksi oli pala brietä ja lasi punaviiniä.
Vierailija kirjoitti:
Syökää kunnon iltapala,niin ei tee mieli napostella.Itse teen usein tuhdin voileivän ja syön sen sitten tv:n ääressä,jolloin normaalisti tuli naposteltua.Siivu ruisleipää,kinkkua,juustoviipale,paistettu kananmuna,kurkkua ja tomaattia,sekä lasi maitoa.Ei tee mieli herkkuja..
Syömme ciabattaa joskus, välissä juustoa, kinkkua, salaattia, kananmunaa, tomaattia, kurkkua, sipulia.. Ja aivan mahtavasti maha täyttyy. Hetken päästä jompikumpi vaeltaa keittiöön hakemaan jotain naposteltavaa.
Aivan järkyttävää miten voikaan kehittyä näin paha riippuvuus herkkuihin. Joskus muinaisina aikoina, vuosia sitten, poltimme molemmat. Päätimme lopettaa ja molemmilta loppui kerrasta ja helposti. Se tupakoinnin lopettaminen oli paljon helpompaa kuin herkkujen lopettaminen.
Marjat ja hedelmät sopisivat minulle, mutta eipä tuo mies niistä välitä.
Sunnuntaisin syömme lämpimän ruuan vasta 20.30 kun lapset ovat menneet nukkumaan. Sytytämme kynttilät ja syömme kahdestaan ja rauhassa hyvää ja pitkään haudutettua pataa ja itselläni on lasi viiniä, miehellä jokin parempi olut. Vaikka kerran viikossa syömme näin myöhään kunnon ruuan niin siltikin jotain pientä hyvää pitäisi mukamas saada.
Itse vaihdoin karkit ja sipsit kesäkurpitsa, retiisi, paistettu makeasipuli, salaatti, feta, herkkusieni, etikkakurkku, simpukka, salaatinkastike-sekoitukseen. Tai sitten syön kurkku- ja porkkanatikkuja kermaviilidipin (vain kermaviiliä ja ketsuppia sekaisin) kanssa. Tuo voi vaatia kovassa sokerikoukussa olevalta totuttelua, mutta kyllä se siitä. Ja pitää vain löytää itsekuria lopettaa se herkkujen ostelu!
Olisin ehdottanut seksin harrastamista tuon napostelun tilalle, mutta jos ei olekaan tarkoitus sitä napostelua lopettaa niin eihän se sitten mikään ratkaisu ole.
Kasvistikkuja ja dippiä, terveellisempi vaihtoehto sipseistä vaikkei nyt suolaista ja rasvaista olekaan. Silti hampaissa rouskuvaa.
Rahka? Itselle ainakin suurta herkkua tehdä joku marjarahka tai turkkilaista jugurttia+puolukat ja ripaus vaniljaa.
Marjat ja hedelmäpalat, tuoreina ja kuivattuina sekä pähkinät. Pehmeää ja rapean rouskuvaa, makeaa ja vähän rasvaisempaa. Mitä hienommin kattaa, myös sen suurempi napostelunautinto.
Tapakset, sapakset, ruissipsit (tiedä sitten näiden terveellisyydestä kun yleensä ne ainakin itse tuorejuustolla voitelen). Joskus on kiva napostella vaikka pieniä riisipiirakoita munavoilla, näitä kun ei meillä ainakaan ole normaalisti arkena tarjolla. Tässä vähän ruokaisampi vaihtoehto.
Kävisikö joku raakakakku? On kyllä lähestulkoon sama asia kuin marjat/hedelmät/pähkinät mutta rakenteeltaan ja suutuntumaltaan aivan erilainen.
Joskus kyllä on kiva tehdä kaikenmoisia minivartaita. Nakkia, lihapullia, juustoa, kirsikkatomaattia, viinirypäleitä... Kai tästäkin onnistuu enemmän tai vähemmän terveellisen variaation tekemään. Tai ihan vaan joka laji omaan kippoonsa ja coctail-/hammastikuilla napsii suuhunsa mitä haluaa niin säästyy vartaiden tekemiseltä.
Karkkia ja sipsejä, keksejä ja kakkuja on sinänsä kiva napostella kun niitä ei tarvitse mitenkään tehdä eikä valmistella. Kunhan kaupasta kotiin kantaa, kaataa sitten myöhemmin kulhoon jos jaksaa.
Meillä nuo sipsit on onneksi vähemmällä muutenkin, lähinnä karkki ja suklaa koukuttaa.
Seksin harrastaminen on tällä hetkellä nollissa johtuen erilaisista syistä, mutta tätä me ennen tehtiin kyllä eikä silloin naposteltu. Erittäin hyvä idea joskin juuri nyt mahdoton, toivottavasti pian taas mahdollinen!
Ilmeisesti syömme jatkossa porkkanaa tai yritämme päästä sitkeästä tavasta eroon.
Hyvä että olette normaalipainoisia mutta aina ulkokuori ei ole tärkein. Jos ymmärsin oikein niin herkuttelu on ainakin lähes päivittäistä? Viis ihon kunnosta ja hampaidenkin hoito on paljon helpompaa kuin TYYPIN 2 DIABETEKSEN! Mieti sitäkin kun sekoitat sokeripommeilla insuliinituotantosi.
Jonkun jo ehdottama avokadosuklaamousse on hyvää mutta tuhtia. Tämän lisäksi kannattaa hyödyntää kesän marjat. Pannukakkutaikinan voi tehdä rahkasta ja banaanista...googlaa proteiinipannukakku. Vähitellen suosittelen irrottautumista napostelusta. Keksi muuta tekemistä telkkarin katselun lomaan. Opettele vaikka kutomaan.
Vielä hampaista, jokainen syöty suupala käynnistää happohyökkäyksen oli se sitten viinirypäle tai suklaapala. Tämän vuoksi juuri hampaiden kunnolle säännöllinen syöminen jonka jälkeen purkka ja janojuomana vain vesi olisi ehdotonta.
Nro 18 jatkaa: mulperimarjat ovat maultaan erikoisempia ja karkkimaisempia kuin monet muut marjat. Ei niitäkään tosin liikoja...
Mulla auttoi samaan ongelmaan dippivihannekset, oliivit, suolakurkut, liekkisiivet. Ei nämäkään toki hyviä pitkällä aikavälillä ole, mutta auttoivat pääsemään sokerikoukusta eroon ja ainakaan minua eivät koukuttaneet. Nykyisin herkkupäivän herkkuja ovat nuo, karkit eivät maistu enää ollenkaan vaan lauantaina leffaa katsoessa syön wingsejä ja oliiveja.
Eikö sitten voi ajatella että ei ylipäänsä napostelisi? Ottaisi vaikka ison kupin rooibos- tms teetä? Tai sitten jotain porkkanatikkuja. Ruissipsejä? Tuo napostelu on niin huono tapa, johon olette tottuneet ja siitä vaan kannattaisi pyrkiä irti kokonaan. Syöttekö te kunnolla vai korvataanko napostelulla ateria.