Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Idut maistuu järkyttävältä

Vierailija
16.07.2016 |

Ostin idätysastian sekä erilaisia siemeniä idätykseen ja idätin niitä ohjeiden mukaan. Näistä iduista tulee kuitenkin kamalan makuisia, enkä pysty hyvillä mielin niitä syömään sellaisenaan enkä salaateissa tai leivän päällä. Olen kokeillut mung-papuja, sinimailasta ja kaikenlaista muuta. Kaikissa on enemmän tai vähemmän sellainen tympeän karvas maku, eikä niistä mitään muunlaista makuelämystä irtoa.

Onko normaalia vai teenkö vain jotain väärin?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
16.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munkin mielestä ne on pahan makuisia.

Vierailija
2/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

UP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iduthan on hyviä. En ymmärrä.

Vierailija
4/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai vitsi, mä tykkään. Ehkä ei vain sovi sun suuhun?

Vierailija
5/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet jotain väärin. Ne on superhyviä 😍 Mut siis idätysastia, miks? Hyvin riittäis purkki, harso ja kuminauha sekä kuivauskaappi

Vierailija
6/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teet jotain väärin. Ne on superhyviä 😍 Mut siis idätysastia, miks? Hyvin riittäis purkki, harso ja kuminauha sekä kuivauskaappi

Sama kai missä ne on. Mulla on tuollainen lasipurkki, missä ristikkokansi ja olen pitänyt sitä kuivauskaapissa.

Miltä ne idut sitten teidän mielestä maistuu? Kuvailkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko idätät niitä? Maistele niitä huuhteluiden yhteydessä niin huomaat miten maku kehittyy.

Vierailija
8/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teet jotain väärin. Ne on superhyviä 😍 Mut siis idätysastia, miks? Hyvin riittäis purkki, harso ja kuminauha sekä kuivauskaappi

Sama kai missä ne on. Mulla on tuollainen lasipurkki, missä ristikkokansi ja olen pitänyt sitä kuivauskaapissa.

Miltä ne idut sitten teidän mielestä maistuu? Kuvailkaa.

Meinasinkin lähinnä, että miksi tuhlat rahaa johonkin kalliisiin idätysastioihin, kun halvallakin saa idätettyä.

Maistuu makealle salaatinlehden ja herneen sekoitukselle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni ne jo haisevat pahalle ja eivät ole missään tapauksessa ihmisen ruokaa. Ties mistä tuollaiset on myös Suomeen tuotu, ovatko edes kotimaisia?

Vierailija
10/22 |
09.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mielestäni ne jo haisevat pahalle ja eivät ole missään tapauksessa ihmisen ruokaa. Ties mistä tuollaiset on myös Suomeen tuotu, ovatko edes kotimaisia?

😂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta pieni määrä samanlaista itua valmiina kaupasta ja vertaa makua omiin idätyksiin. Yksi mahdollisuus on, että niihin idätettäessä syntyy hometta? Mutta jos saman makuisia kaupassa ja omat tekemät, niin sitten et kai vain tykkää kyseisestä ruuasta.

Vierailija
12/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alfalfa on aivan ihanaa, kuin söisi raikasta vettä, jossa on vähän vehreyden makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on oire kilpirauhasen vajaatoiminnasta jos ne maistuvat tolleen.

Kannattaa mennä lääkärille.

Vierailija
14/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Munkin mielestä ne on pahan makuisia.

Donitsi sanoi ihan samaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet terve jos et tykkää niistä. 😀

Vierailija
16/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikrobiongelma, koronan muuttama makuaisti, tai ehkä et vain tykkää. Outoa, jos ne kaikki maistuvat samalta. Emme me voi tietää.

Vierailija
17/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alfalfan idut ainakin ovat hyvin miedon makuisia, kokeile niitä. Muista säännöllinen huuhtelu ja se, että liika vesi pääsee myös valumaan esteettä pois.

Vierailija
18/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos maistuvat karvailta, luultavimmin idätetty liian kauan, toinen vaihtoehto on tuo, ettei ole riittävän usein huuhdeltu.

Vierailija
19/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on oire kilpirauhasen vajaatoiminnasta jos ne maistuvat tolleen.

Kannattaa mennä lääkärille.

Tässä vähän faktaa teille alapeukuttajille:

Research suggests we even have a taste receptor (hTAS2R38) that detects glucosinolates in food. A 2006 Study divided 35 people by their level of sensitivity to glucosinolates. The participants rated the bitterness level of vegetables which contained glucosinolates (watercress, broccoli, kale, turnip, horseradish, etc.), compared to “bitter” foods which do not contain glucosinolates (radicchio, endive, sprouts, sanbitter, etc.). The people sensitive to glucosinolates found the glucosinolate-containing vegetables 60% more bitter than the people not sensitive to glucosinolates. Both the sensitive and non-sensitive groups rated the non-glucosinolate bitter vegetables on similar levels.

In other words: if you’re particularly sensitive to gluconsinolates, such veggies may literally taste more bitter to you. It’s not all in your head! You’re just looking out for your thyroid…

Vierailija
20/22 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teet jotain väärin. Ne on superhyviä 😍 Mut siis idätysastia, miks? Hyvin riittäis purkki, harso ja kuminauha sekä kuivauskaappi

Se idätysastia on mun mielestä kätevämpi.

Mutta idätettyjä mung-pavun ituja voi käyttää myös kypsennettyyn ruokaan. Että jos et tykkää niistä noin, meniskö ne sinulla vaikka wokissa?

t: idätysastian omistava