Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suolainen piirakka, joka maistuu hyvältä kylmänä

25.02.2006 |

Meillä on synttärit tulossa ja tekisin mielelläni jotain suolaistakin tarjottavaa (salaatin kera) pitkänmatkalaisille ja kysyisinkin hyviä ohjeita teiltä.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
25.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää on mun suosikkipiirakat ja meillä ne syödään aina kylmänä jos piirakan jäähtymisen jälkeen on enää mitään jäljellä! ;D



Ananas -aurajuusto aurinko



pohja:



3dl jauhoja



125g pehmeää voita tai margariinia



2-3 rkl kylmää vettä



täyte:



1 prk ananasmurskaa



1 prk ananas renkaita



150g Aurajuuston muruja



1 prk smetanaa



4 rkl maitoa



2 kananmunaa







Nypi jauhot ja margariini kulhossa ja lisää kylmä vesi. Nosta kylmään noin 30 minuutiksi.



Painele taikina piirakkavuokaan, pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa n 10minuuttia.



Levitä ananasmurska ja aurajuuston murut pohjan päälle. Koristele piirakka ananasrenkailla. Riko kulhossa munat, lisää smetana ja maito. Vatkaa kevyesti ja kaada piirakan päälle. Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Vinkki! Voit korvata smetanan ranskankermalla tai kermaviilillä.





Kinkku - ananas piirakka

Ainekset:



Valmis piirakkataikina, tai valmista taikina itse:



3 dl vehnäjauhoja



125g margariinia



2-3 rkl kylmää vettä



täyte:



200g kinkkusuikaleita



1 pkt pekonia (voi halutessaan jättää pois)



1 prk Ananaspaloja



2 kananmunaa



1 dl maitoa (2 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)



1dl ruokakermaa



ripaus mustapippuria



ripaus suolaa



50-100g juustoraastetta



Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.



Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.



Pilko pekoni ja paista pannulla pekonista pahimmat rasvat pois. Nosta valumaan talouspaperille. Ota piirakka uunista ja lado paistettu pekoni, kinkkusuikaleet ja ananaspalat pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, pippuri ja suola. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.



Vinkki! Pilko valmiin piirakan päälle tuoretta kevätsipulia. Antaa kivasti lisää makua piirakalle. Kevätsipulin (voit käyttää myös purjoa) voi laittaa piirakkaan myös valmistusvaiheessa muiden aineksien kanssa, mutta meillä kun lapset eivät sanojensa mukaan " pidä sipulista" lisään sen vasta tarjoiltaessa. =)



Jos haluat, käy kurkkaamassa ruokablogistani miltä piirakat näyttävät.



http://www.sekasoppa.vuodatus.net

Vierailija
2/2 |
26.02.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi ne pitäisi tarjota kylmänä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla