Tykkäätkö lämpimistä voileivistä?
Kommentit (20)
Paahtiksien päälle halkaistuja nakkeja ja sen päälle emmentalia, minuutti mikrossa että juusto sulaa. Alkoi tehdä mieli...
Vaihtelevasti kinkkua, meetvurstia, tonnikalaa, paprikaa ja tomaattia, juustoa sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Yleensä teen niitä, kun leipää on liiaksi tai kaapissa on täyteaineksia, jotka pitää saada käytettyä.
Joku tulee kuitenkin haukkumaan wt-ruuaksi, minusta aivan ihana iltapala silloin tällöin. :)
En tykkää, maistuu liikaa 80-luvulle.
Tykkäisin, mutta kun en voi syödä sitä leipää. Ennen vanhaan, kun vielä leipää mussutin, laitoin paahtoleivälle voita, kinkkua tai meetvurstia, ananasta, maustekurkkua ja reilusti juustoa. Toinen versio oli sellainen, että siihen tuli ruisleivän päälle voita, tomaattia, sipulia, oreganoa, ripaus mustapippuria ja taas reilusti juustoa. Uunissa piti paistaa silleen reilusti, että reunat vähän mustui ja juusto oli reilusti ruskettunut ja todella rapea.
Tykkään. Yleensä vaaleaa leipää johon pistän makkaraa, juustoa ja tomaattia
Tykkään.
Suosikkini on ruisleipää, tankoparsaa, timaattia, oreganoa ja emmentalia.
Myös sellainen toimii, missä on twvallaan kaksi leivänpalaa, mutta ylemmästä vain reunat ja siinä kupissa kananmunaa (valutetaan paikalleen raakana), tomaatinviipaleita ja juustoa. Tässä esim meirami ja valkopippuri on hyvääiä mausteita.
Mutta aika monet yhdistelmät on hyviä, kunhan on kunnolla juustoa ja läämitys tapahtuu uunissa tai grillissä eikä mikrossa. Mikrossa tulee vain lerppuja lärpäkleitä, eikä hyviä rapeita leipiä...
Tonnikalaa sekoitettuna sipuliin ja tuorejuustoon yms mausteisiin tomaattipureella voidellun ruisleivän päällä.
Vierailija kirjoitti:
En tykkää, maistuu liikaa 80-luvulle.
Hyvinpä tuo meikäläisen nakki on emännälle maistunu vaikka 80-lukulaista lihaa onkin. :D
Tonnikala tai kinkku, tomaatti, tilsit-oltermanni.
Rakastan. Vaaleaa leipää, mieluiten ranskaa, ja siihen päälle tomaattia, basilikaa & reilusti (Violifen kasvi-) juustoa. Uunissa tehdään, että tulee rapeat reunat eikä mitään mikrohöttöä. Namskis.
Silppuan tonnikalaa herkkusieniä tomaattia ja salottisipulia tosi pieneksi. Paahtoleivän voitelen oikealla voilla. Täytteet leivälle ja juustoa päälle. Juustona käytän mitä kaapista löytyy. Uunissa vain niin kauan että juusto sulaa. Pellillinen on 9 leipää ja siitä jää myös seuraavalle päivälle.
Ketsuppia, tonnikalaa tai kinkkua ja tomaattia tai ananasta. Ja pizzamaustetta. Toimii niin vaalealla kuin ruisleivälläkin. Meidän perheen vakkari viikonloppuiltapala tai kun liikaa leipää.
Mitä sattuu kaapissa olemaan. Usein kun alkaa jotain olla, ettei keksisi mihin käyttäisi, niin leivän päälle. Suosikki on kinkku-katkarapu-tomaatti ja tietysti juusto päälle ja tomaattipyreellä voidellaan. Mikä leipä tahansa käy, kunhan on tasainen alta ja päältä.
Ylikypsää savuisaa kinkkua, semmoista oikean savun makuista ja hyvä juusto. Siinä hyvät täytteet mun makuun.
Juustoraasteen sekaan muna.
Paahtoleivän päälle voita ja kinkkua/tonnikalaa tms sekä tomaattia
Ruispala. Sen päälle tonnikalaa, tomaattia, marinoituja fetakuutioita ja _reilusti_ emmentaljuustoraastetta. Uunissa ilman muuta. Slurps!!
Mun lämppärit on vähintäänkin ultimatesfääreissä verrattuna niihin tavallisiin.
Ruislämppäreihin tulee margariinia, tomaattipyrettä, sinappia, lenkkimakkaraa, sipulia, paprikaa, tomaattia, aurajuustoa, jalapenoa, valkosipulia ja jumalaton keko emmentaljuustoraastetta.
Vehnälämppäreihin tulee muuten samat, mutta lenkki korvataan suolaisemmalla makkaralla, esim. meetwursti ja jalopeno jää pois.
Lämppärit on jotain 4cm paksuja valmiina ja ne voi syödä sotkematta vasta kun ovat jäähtyneet.
Joo, eivät ole perinteisiä lämppäreitä nähneetkään, mutta oi, miten hyviä!
Ihan näin vihjeenä, ei kannata laittaa näkkileipä mikroaaltouuniin ilmaan mitään päällisiä. Syttyvät palamaan.