Vierailija

Mies sai erittäin hyvän työpaikan Helsingistä ja tietysti perheen olisi tarkoitus lähteä mukaan.

Toki olemme olleet tietoisia, että Helsingin asuntojen hintataso on ihan jotain toista kuin täällä. Silti järkytyimme. Vähänkään paremmilla alueille (ei tod. keskusta), neliöhinta huitelee lähestyen viittä tonnia.

Että nyt menee miehellä reppureissaamiseksi tai sitten myymne ja muutamme vuokralle. Käytettävissä olisi n. 200 000 ja lisälainaa emme voi enää ottaa. Myyminenkin tuntuu kuin omasta kuormasta söisi.

Sivut

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sellaista se on. Meillä kaikilla. 200 000 € ei riitä oikeasti mihinkään. Ehkä maksimissaan yksiöön-kaksioon, mutta ei mihinkään perheasuntoon todellakaan.
Vähintään 100 000 - 150 000 € budjettiin lisää ja asunnon etsintään esim. Espooseen. Niin me tehtiin, eikä olla kaduttu.

Vierailija

Ja parasta on että koko seutu käryää jatkuvasti pissille. Kyllä palkitsee maksaa suomen kalleimpia hintoja ahtaasti ulosteen keskellä asumisesta :D

Vierailija

Onko heittää asuinalueiden nimiä esim. Vantaalta? 

Preferoimme hyviä ulkoilualueita, hyviä kouluja ja rauhallisuutta (kuten varmaan lähes kaikki lapsiperheet). 

Vierailija

Tätä ei sitten ehtinyt yhtään miettimään siinä työpaikan hakuvaiheessa, tai silloin kun miehesi allekirjoitti työsopimuksen? Tuntuu oudota että mieluummin nautit halvasta asunnosta ja annat miehesi reissata ja viettää vähemmän aikaa kuin että asettuisitten kaikki samaan kotiin. Mutta kukin tavallaan. 

Vierailija

Vuokran ohella hyvä vaihtoehto on asumisoikeusasuminen. Olen itse asunut viimeiset 10 vuotta asossa, ja on minusta täällä hyvä valinta. Asumme rivitaloasunnossa, joita vastaavat samalla alueella maksavat ostaa noin 350 000 euroa. Emme ikinä saisi sellaisia lainoja, joten omaa emme voisi ostaa. Kuitenkin maksamme vain 1100 euroa kuussa asumisesta.

Vierailija

Miksi ette voi ottaa lisää lainaa? Jossain on pakko asua, ja näillä koroilla asuntolaina todellakin kannattaa. Pkseudulla esim 300 000 euron laina ei ole lainkaan poikkeuksellinen. Sitä lyhennetään 25-30 vuotta, mutta vuokraa maksetaan koko loppu elämä.

Vierailija

näsänääs kirjoitti:
Mene sinäkin töihin ja lapset päiväkotiin.

Olen töissä ja alalla, että saan varmasti töitä Helsingistä. Lapset ovat kouluikäsiä, kaksi ala-asteikäisiä ja yksi yläkoulussa. 

Ei sitä ilman perintöjä tai lottovoittoa tämän enempään olla pystytty. Eli kyllä tuo 200 on kattona nyt. Tiedä sitten saadaanko tästä talosta edes suunnitelemaamme hintaa. Kovin on hiljaista asuntomarkkinoilla tällä seudulla. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onko heittää asuinalueiden nimiä esim. Vantaalta? 

Preferoimme hyviä ulkoilualueita, hyviä kouluja ja rauhallisuutta (kuten varmaan lähes kaikki lapsiperheet). 

Vaarala, Sotunki, Itä-Hakkila, Ylästö

Silmät auki

Tässä heti heittämällä esimerkki perheasunnosta hyvältä alueelta joka on reippaasti alle 200kEur. http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/13090710

Helsinki on "tuppukylä" kuitenkin loppupeleissä, täältä löytyy monia alueita joissa asuminen on edullista ja joista on hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Pää pois pensaasta ja asenteellisuus romukoppaan. Ei missään nimessä kannata muuttaa kehyskuntiin ruuhkien riepoteltavaksi kun saman kaupungin sisältä saa edullisen asunnon.

Vierailija

Ilmeisesti miehen uusi työ ei ole kovinkaan hyväpalkkainen jos lisälainaa ei pysty ottamaan?
Kannattaa unohtaa Helsinki ja alkaa katsella Espoosta ja Vantaalta, kohtuullisen matkan päässä juna-asemalta niin yhteydet Helsinkiin pysyy hyvänä

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siksi ei kannatakaan lisääntyä

T. Dinkkupariskunta, joilla reilu 200ke omistusasunto stadissa

missä päin stadia. Itsellä 200ke omistusasunto espoossa ja tässä ei ole kuin vajaa 40 neliötä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla