Vierailija

Kun lukee näitä juttuja, joissa lentelee paistinpannut ja vasarat, huudetaan pää punaisena ja vajotaan masennukseen kun kaveri järjestää synttärit, voisi ihan extra lyhyt psyka saada tulevat sukupolvet miettimään, mitkä on ne elämän hallintakeinot vai taantuuko lapsen tasolle vaikeuksissa.
Ja ihan itsekseenkin voi vähän ihmismieltä lueskella, vanhempanakin, että ainakin häpeäisi itkupotkuraivareitaan, no häpeä tosin on nykyisin pois muodista.

  • ylös 3
  • alas 4

Kommentit (7)

Vierailija

Tai sitten laitetaan rauhoittavia vesijohtoveteen, ei. Antaa kukkien kukkia. Tylsää jos ei olisi tunteita. Vasaran heittelyt sun muut tietty pitää saada karsittua, mutta ei siihen mitkään psykankurssit auta. "Hulluja" niissä psykankursseja käyneissäkin on.

Vierailija

Ei kai mikään psykan alkeiskurssi hävitä tunteita, jospa opittaisiin niiden ilmaisua, muutern kuin paiskalla tavaroita tai hakkaamalla kaveria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eipä taida auttaa. Itse luin sivuaineena yliopistossa psykologiaa, mutta eipä tuosta mitään käytännön oman elämän ja tunteiden hallintaa auttavia taitoja oppinut. Kylläkin erilaisia teorioita psyyken kehityksestä ja toiminnoista jne. 

Vierailija

Ei taida aloittaja tietää mitä psykologia on...

Uudessa opetussuunnitelmassa toki on esimerkiksi tunnetaitoja, arkielämäntaitoja ym. mainittu. Kannattaa ottaa ensin selvää, mitä siellä koulussa jo opetetaan, ennen kuin alkaa vaatimaan sinne niitä kyseisiä asioita :)

Vierailija

Voihan pyhät tunnetaidot. Ihan varmaan joku saanut apurahan senkin oppikirjan laatimiseen :D

Vierailija

Tunnetaitojen opetus kuuluu minusta ehdottomasti osaksi peruskoulun oppisisältöjä. Kaikki eivät niitä kotoaan opi, joten sen takia aihetta olisi hyvä käsitellä koulussa. Paremmat tunteiden tunnistamis- ja käsittelytaidot ehkäisisivät monta suhteetonta (ja potentiaalisesti vaarallista) raivonpurkausta. Moni meistä on oppinut ulkoistamaan tunteensa ja oma olo on suoraan sidoksissa ulkoisiin tekijöihin. Pienetkin vastoinkäymiset ja kömmähdykset otetaan henkilökohtaisena loukkauksena, jolloin monelle ainoa tapa reagoida on täysin äärimmäisyyksiin viety raivokohtaus.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla