Apua ahvenien valmistamiseen, kiitos
Auttakaa, pitäisi paistaa ihania ahvenia. Netistä etsin ohjeita, osassa neuvotaan pyörittämään ruis-, osassa vehnäjauhoissa. Sitten on ohjeita, joissa jauhoja ei käytetä ollenkaan. Miten tulee parhaimmat?
Vielä kun saisin helpon ohjeen kastikkeelle. Kyseessä siis ahvenfileet, ei kokonaiset.
Kommentit (6)
Ai niin se kastike.
Ahvenessa itsessään on hieno mieto maku eli itse en pidä siitä, että se peitetään voimakkaan makuisella kastikkeella.
Suosin valkopohjaisia, neutraaleja kastikkeita. Mausteeksi esim. munaa ja pinaattia. Mutta käy ihan ilmankin kastiketta, jos sinulla on esim. muusi tai uudet perunat voinokareella.
Kermaviiliin tehtyä kylmää kastikettakin voit kokeilla, eli tilliä sipulia ja ripaus sitruunapippuria.
pelkkä voissa paistaminen ja suolaa. nam. ei mielestäni kaipaa edes kastiketta...
Oi, mummuni paistoi ahvenet aina voissa ja valurautapannulla, ne oli hyviä! Ei käyttänyt jauhoja. Itse olen joskus laittanut ruisjauhoja silakkapihveihin, kun ajattelin että olisivat terveellisempiä kuin vehnäjauhot. Ei toiminut. Ruisjauhot ei maistuneet hyvältä, ei tullut ollenkaan sellainen rapea pinta vaan paremminkin kova "koppura". Eivät varmaan ime itseensä rasvaa siten kuin vehnäjauhot, niin ei sitten tule sitä rapeaa pintaa. Eli ruisjauhoja en ahveniin suosittele.
Vierailija kirjoitti:
Oi, mummuni paistoi ahvenet aina voissa ja valurautapannulla, ne oli hyviä! Ei käyttänyt jauhoja. Itse olen joskus laittanut ruisjauhoja silakkapihveihin, kun ajattelin että olisivat terveellisempiä kuin vehnäjauhot. Ei toiminut. Ruisjauhot ei maistuneet hyvältä, ei tullut ollenkaan sellainen rapea pinta vaan paremminkin kova "koppura". Eivät varmaan ime itseensä rasvaa siten kuin vehnäjauhot, niin ei sitten tule sitä rapeaa pintaa. Eli ruisjauhoja en ahveniin suosittele.
Silakoihin kuuluu ruiajauhot
Ei se jauho makuun vaikuta. Se pitää vain fileet koossa paremmin. Pelkästään voissa paistetut saattavat repeillä, jos ei ole hyvää näppituntumaa juuri oikeasta lämpöitlasta.
Teen kummin vain näitä ja herkkua tulee. Ahven on vähän köyhän miehen kuhan maineessa., mutta hyvää se silti on!