Eikö ole ihan sama missä muodossa syö?
En jaksa pupeltaa vihanneksia yms. Eikö ole ihan sama vetäisenkö ne pirtelöksi ja juon? Samaksi mössöksihän ne menee vatsassa? Pahaa voi olla mut helpompaa.
Kommentit (14)
Helpoimmalla pääsee kun pistää ne pataruokaan tai sosekeittoon.
Pureskellessa syljen entsyymit toimivat jo suussa tekemällä ravintoaineet paremmin imeytyviksi.
Eli ei ole sama. Hampaille myös on parempi pureskella kuin vain juoda vellejä.
Vierailija kirjoitti:
Helpoimmalla pääsee kun pistää ne pataruokaan tai sosekeittoon.
Salaatinlehdet vai?
Vierailija kirjoitti:
Pureskellessa syljen entsyymit toimivat jo suussa tekemällä ravintoaineet paremmin imeytyviksi.
Eli ei ole sama. Hampaille myös on parempi pureskella kuin vain juoda vellejä.
No joo, mutta jos vaihtoehto on, ettei niitä rehuja syö ollenkaan, ap kun sanoi ettei jaksa pupeltaa.
Ei ole sama. Esim vitamiinit alkaa hapettua heti kun altistuu hapelle. Eli hedelmät ja marjat kannattaisi syödä mieluiten sellaisenaan tai nopeasti pirtelöimisen jälkeen. Myös muut reaktiot käynnistyy heti kun aineksia sekoitellaan ja pilkotaan.
Pureskelu pitää myös leukalihakset hyvässä kunnossa.
Pureksin kyllä näkkäriä, porkkanaa yms. mutta välillä vain tökkii tomskut, kurkut ja varsinkin salaatinlehdet ja sitten ne nahistuu jääkaappiin 😕.
Vierailija kirjoitti:
Pureksin kyllä näkkäriä, porkkanaa yms. mutta välillä vain tökkii tomskut, kurkut ja varsinkin salaatinlehdet ja sitten ne nahistuu jääkaappiin 😕.
Miksi sitten ostat tuota perussettiä? Itse en ole ostanut noita kuukausiin, ja kasviksia syön lähes kilon päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pureksin kyllä näkkäriä, porkkanaa yms. mutta välillä vain tökkii tomskut, kurkut ja varsinkin salaatinlehdet ja sitten ne nahistuu jääkaappiin 😕.
Miksi sitten ostat tuota perussettiä? Itse en ole ostanut noita kuukausiin, ja kasviksia syön lähes kilon päivässä.
Koska välillä tykkään syödä niitä. Välillä saan myös terveyspäähänpistoja kaupassa 😳
Vierailija kirjoitti:
Pureksin kyllä näkkäriä, porkkanaa yms. mutta välillä vain tökkii tomskut, kurkut ja varsinkin salaatinlehdet ja sitten ne nahistuu jääkaappiin 😕.
Salaatinlehdet voit huoletta jättää syömättä, ravintoarvo nolla.
En mäkään osta koskaan salaattia, kurkkua. Tomaatit vain kypsinä.
Yleensä. Joskus tietty poikkeuksia.
Salaatin voi jättää pois, kurkussakaan juuri mitään ole. Lisää smuutiin vaikka pinaattia.
Koska syöminen on mulle yksi elämän iloja, tykkään saada aterialla erilaisia suutuntumia, makuyhdistelmiä, rakenteita jne. Mutta voihan kaiken mössätä sekaisin, ellei syöminen kuulu elämän nautintoihin, vaan on enempi tankkaamista tai suorite. Silloin ei ole väliä sillä, että menettää erilaisten ainesten maut, erilaiset maustamistavat erilaisten ainesten kanssa jne. Pääasia, että syö monipuolisesti, kohtuullisesti ja säännöllisesti, noin fyysisen terveellisyyden kannalta. Ruualla on monia muitakin terveysvaikutuksia ja elämässä on niin paljon muitakin arvoja.
Kun kerran tykkäät mössätä, tee hummusta, baba ghanoushia, erilaisia pestoja (niitä on rajaton määrä, pesto tarkoittaa vain tahnaa), guacamolea. Opettele maustamaan niitä omaan suuhusi sopivalla tavalla. Älä tee mitään yleis-kasvissosekeittoa, vaan kokeile erilaisia kasvisten ja juuresten yhdistelmiä, mausta erilaisin maustein (kukkakaali + curry on hyvä, yhtenä esimerkkinä). Jos teet esim. ananas-smoothieta, kokeile maustaa se kanelilla, maustepippurilla, basilikalla tai mintulla. Ei tosin kaikilla yhtä aikaa!
Muuten, sokerin poistaminen ruokavaliosta (karkit, pullat, kahviin/ teehen lisätty sokeri, limut jne.) parantaa muuten makuaistia kummasti ja syömisestä tulee kivempaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pureskellessa syljen entsyymit toimivat jo suussa tekemällä ravintoaineet paremmin imeytyviksi.
Eli ei ole sama. Hampaille myös on parempi pureskella kuin vain juoda vellejä.
No joo, mutta jos vaihtoehto on, ettei niitä rehuja syö ollenkaan, ap kun sanoi ettei jaksa pupeltaa.
Miten laiska ihmisen täytyy olla jos ei "jaksa pupeltaa"?
on sama