mitä täytteitä laitatte tortilloihin?
pitäisi saada vaihtelua ainaiseen kanaan ja jauhelihaan...
Kommentit (32)
Naudanlihasuikaleita. Tosin ne pitää kypsyttää hyvin, ettei ole sitkeitä.
Jauhelihaa joo, mutta myös paljon erilaisia kasviksia, riisiä, kastikkeita/juustoja (fetaa, raejuustoa, cheddaria tmv) jnejne. Mitä ikinä mieli tekee. Kasvikset tuoreena / keitettynä / paistettuna.
Tomaattimurskaa (purkista tai ite tehty), sipulia ja papuja = päätäyte. Sit joskus sen tilalla tai sen kanssa tacomaustettuu paistettuu tummaa soijarouhetta.
Kerran laitettiin bataattii soijan sijasta, voi nam!
Ja sit tuoreita kasviksia ja ranskankermaa.
Sinappisilliä, majoneesia ja kaalisalaattia.
Aika usein näitä kahta plus kasviksia, salsaa ja ranskankermaa
http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/kerryann-s-chilli…
Ranskankermaa, bataattita?! No hyi saatana!
Papuja, riisiä, korianteria, guacamolea, ranskankermaa, salsaa, sipulia.
- teen oman salsan
- teen oman guacamolen
- tuoreet pilkottuja herkkusieniä, kurkkua, paprikaa, punasipulia, maissia
- voin kans paistaa erilaisia sieniä tai paprikasipulisuikaleita
- creme fraiche
- ruskeita tai mustia papuja ja joskus tummaa riisiä (burrito)
- juustoraaste
- salaatinlehtiä
- laitan usein hirvijauhelijaa, halloumia tai sitten vaikka quornia (en tykkää perusjauhelihasta tai kanasta)
- joskus saatan laittaa vaikka keitetyn pilkotun kananmunan
Voit myös esim valmistaa eri tavalla eli laitat valmiiksi täytteet ja kaikki uuniin, jotta juusto sulaa ihanasti.
Vierailija kirjoitti:
Sinappisilliä, majoneesia ja kaalisalaattia.
*nauraa vedet silmissä*
Meillä aina kanasta tai jauhelihasta. Guacamolen teen itse, ranskankermaa, sipulia, paprikaa ja santa marian soossi.
Jtn jauhelihaa, salsaa, juustoraastetta, kasviksia näin suomalaisittain.
Sipulia, valkosipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa pannulle, fajitasmaustetta, tomaattimurskaa, papuja ja ananasta perään. Riisiä, juustoraastetta ja kasvistäytettä tortillan sisään. Salsa, guacamole, cheddarkastike ja creme fraishe päälle. Vihreä salaatti ja vesimeloni viereen.
Perusjauheliha-tomaatti-kurkku-avocado-salaatti setin lisäksi itse tehtyä salsaa (tomaattia, sipulia, valkosipulia, limeä, ehkä ananasta), chilipaloja, fetaa/halloumia, vanhoinakin, korianteria tai minttua jne. Teen yleensä tortillat itse, superhelppoja ja paljon parempia. Mielestäni itsetehty ja yksinkertainen toimii parhaiten :)
Aika usein teen salsan maissista ja mustapavuista. Paistan herkkusieniä, valkosipulia ja lisäksi tuoretta korianteria ja tietty ne vakimausteet. Muuten kaikkea täyttöainetta kuten salaattia ja guacamolea. Muttei liikaa.
Oksennus tulee, kun kuvittelenkin jonkun ranskankerman tortillassa.
Vierailija kirjoitti:
Oksennus tulee, kun kuvittelenkin jonkun ranskankerman tortillassa.
Tämä olikin teinipissikseltä todella hyödyllinen kommentti aiheeseen
Joskus vaihteluksi nyhtöpossun tai -lehmän jämät
Parhaat (ja rasvaisimmat :D) tortillat, joita oon syöny:
Jauhelihaa, johon on sekoitettu sellainen salsapurkki
Smetanaa
Juustoraastetta
Fetaa
Kurkkua
Tomaattia
Salaattia
Hunajamelonia
(Guacamolea tai avokadoa)
Kermaviilikastiketta, fetaa, paahdettua sipulirouhetta, jalapenoja, kananpojan jauhelihaa pippurilla ja suolalla maustettuna, halloumia...
Grillattua lohta sitruunamajoneesilla.