Mita vege- ja liharuokia laitatte rinnakkain?

ktp

Yks perheessamme on ruvennut kasvissyojaksi. Haluaisin jotain terveellista laittaa helposti samalla liharuoan kanssa. Mita teilla muilla kokataan jos perheeseenne kuuluu lihan- ja kasvissyojia molempia?

Kommentit (11)

Vierailija

Meillä kun asuin vielä kotona tehtiin usein näin (syön muuta lihaa, mutta en punaistalihaa)

Makaroonilaatikko: Tehtiin yksi vuoka jauhelihalla, toinen soijarouheella/tonnikalalla

Kinkkukiusaus: tehtiin pieneen vuokaan muuten samoilla aineksilla, mutta kinkku korvattiin jollain kalalla

Jauhelihakastike: osasta tehtiin soijarouhekastike

Aika useissa ruuissa tehtiin niin, että jos mahdollista liha otettiin ruokaan vasta lautaselle nostelu vaiheessa. Niinpä kaikki ottivat riisiä ja kasviksia, osa otti lihaa ja osa tofua.

Vierailija

Lihapullien tilalla voisi tarjota niitä kaupan valmiita kasvispihvejä. Ne on hyviä, mutta niin kalliita ettei viitsi isommalle porukalle ostaa. Tein tänään itse kasvispyöryköitä ja ne on kyllä paljon työläämpiä tehdä kuin lihapullat, mutta onhan ne kyllä sitten hyviä.

www

Teen joskus savulohikiusausta ja kasvissyöjälle kalan tilalle sinihomejuustoa tms. Jos laiskottaa ostan Hälsans Kökin pakasteita varalle :)
Riisin kanssa sopii linssimuhennos, ohje linssipussin kyljessä.

Vierailija

Kun asuin vielä kotona tehtiin usein joko pelkkää kasvisruokaa tai sitten tyyliin perunamuusia ja salaattia yhteiseksi + lihaa syöville esimerkiksi vaikkapa lihapullia ja mulle kasvispyöryköitä.

Kaikista helpoista on varmaan tuo että tekee lisukkeet kaikille sopiviksi ja sitten erikseen lihan ja jonkun kasvisversion lihan tilalle. Ei viitsi aina valmistaa kokonaan eri ruokia.

Vierailija

Esim. keittoa tehdessä tee se kasvisliemeen (jos käytät liemiä) ja jaa lopuksi osa lautaselle, johon laitat lihan/kalan/kanan tilalle vaikkapa kidneypapuja tai soijanakkipalasia. Lihat sitten sinne kattilaan. Eikä muunkaan perheen nyt vaaraksi ole syödä vähän enemmän kasvisruokaa, jolloin koko porukalle voisi tehdä samat eväät.

Vierailija

Valmisruuista (toki voi itsekin tehdä), meillä on välillä falafeleja ja lihapullia rinnakkain. Jos joku perheestä olisi kasvissyöjä, tekisin varmaan usein esim. wokkeja, kastikkeita, keittoja yms sillä periaatteella että otan kasvissyöjän annoksen erilleen ja lisään lihan muuhun osaan vasta lopuksi. Lihan sijaan voit laittaa kasvissyöjälle esim. papuja, linssejä yms. tai soijavalmisteita jos ne maistuvat. Meillä syödään liharuokaa vaan 2 kertaa viikossa, joten muutos ei olisi suuri.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat