Mitä tehdä nötkötistä?
Kaapista löytyy purkki ja en oikein tiedä mihin tuon käyttäisin? Kenties johonkin makaroni-kasvis seokseen sekaan pilkottuna... Onko ideoita?
Kommentit (7)
Muksuna mummi teki siitä aina eräänlaisen lihakeittoversion :) Siis kokolihan tilalle nötköttiä. Pitäisikin kokeilla joku päivä!
Meillä on joskus syöty sellaista, että nötkötti paloitellaan uunivuokaan, päälle ruohosipulia ja kermaviiliä. Paistetaan uunissa, en osaa sanoa aikaa, mutta ei kovin kauan tarvii kun kaikkihan on kypsää.
Minä paistaisin pannulla siivuja ja laittaisin siivut näkkärin päälle. Opiskeluaikana söin viimeksi 15 vuotta sitten.
Suuret kiitokset vinkeistä :)
Keittoa taidan laittaa, sillä sopii hyvin tähän kylmään vuodenaikaan.
Ap.
Nötköttimunakas on ruisleivän päällä hyvää. Paloittelee sen tölkin uunipannulle leivinpaperin päälle, antaa vähän kihistä vaikka grillivastuksilla ennen kuin vaihtaa ylä+alalämmölle, nakkaa jonku 7-8 munaa, pinaattiakin voi laittaa.
Meillä isäni teki sitä suunnilleen seuraavasti: paistoi paloitellun nötkötin pannulla perunoiden (ylijäämä keitetyt perunat siis) ja jonkinlaisen tomaatin kanssa, nyt en ole aivan varma, mutta saattoi olla tuoreita, tai sitten kokonaisia säilöttyjä tomaatteja pilkottuina. Varmaankin suolaa ja mustapippuria mausteina.
Söimme tätä usein retkimuonana ulkona. Oli mun suosikki!
Leikkaat pieneksi ja paistat sipulin kanssa pannulla ja teet siitä keiton.