Vierailija123

Kannattaako joulukinkun jämistä tehdä piirakkaa tai pizzaa?

Usein näin vinkataan lehtien palstoilla, mutta onko maku täysin eri kuin kinkkuleikkeleillä / -suikaleillä tehdyissä?
Kannattaako edes kokeilla vai tyydynkö vain hernekeittoon?

Kommentit (17)

Vierailija

Minä teen. Myöskin juustojen loput heivaan samaan pitsaan.

EI tykätä niistä kinkkusuikaleista, mutta kinkunloppu on maistunut pitsasa.

Uuniperunoiden täyte, ja kinkkuaurajuustopaistos ovat myös menneet meillä hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pizza tai paistos on parempi ratkaisu kuin hernekeitto.

Toisaalta, mikä tahansa on parempi ratkaisu kuin hernekeitto, onko mitään vastenmielisempää ruokaa edes olemassa?

Vierailija

Voi tehdä, itsekin tein ja just söin. Mausta sitä kinkkua vaikka chilillä ensin tai käytä voimakkaan makuisia juustoja tai reilusti valkosipulia, muuten voi lyödä läpi sellainen tympeä vanhan kinkun aromi. Omaan pizzaani laitoin reilusti valkosipulilla maustettua tomaattikastiketta, reilusti oreganoa, kinkkua, erilaisia joululta jääneitä juustoja, paprikaa, sipulia. Maukasta oli.

Vierailija

Meillä ainaskin tehdään kinkun lopusta yksi pizza ja toinen kylmäsavulohen jämistä. Huomenna vielä loput kinkut minestronekeittoon. Sit saa kinkku jäädä.

Vierailija

Perinteiselle hernekeitolle täältäkin ääni. Ei se oikein muuhun sovi ja juuri kinkku tekee perinteisestä hernekeitosta hyvän. Tosin uuniperunan täytteenä voisi olla hyvä, niin kuin nro 1 ehdotti, mutta en ole kokeillut itse niin en mene takuuseen.

Vierailija

Olen laittanut usein kinkkukiusauksen ylijäämistä. 

Eli jokainen sen varmaan osaa tehdä eli ei reseptiä tähän... Älyttömän vaivaton, jos käyttää pakasteesta valmiiksi pilkottua perunaa. 

Vierailija

Meillä on viimeisiä kinkunrippeitä käytetty paistinperunoiden kaveriksi pannulla käristäen, ja myös kinkkutaskut torttutaikinaan ovat tainneet tehdä kauppansa, vaikka uutenavuotena. Nakkaan siis melko pian lopun kinkun pakastimeen, ja muutamaan päivään/viikkoon en mieti ollenkaan sen käyttämistä.

Pitsaa olen joskus kokeillut mutta ei se mielestäni toimi.

Meillä on nyt vasta kahdella aterialla ollut kinkkua pöydässä, tänään kolmas kerta ja sitten tauko, ei kellään tule korvista ulos. 

Vierailija

Tässä oma uusiokäytttötapani. Leikkaan kinkun tikuiksi, jotka ovat paksuudeltaan max 5 milliä. Ladon tikut leivinpaperille uunipellille ja paahdan niitä 200-asteisessa uunissa, kunnes käpertyvät ja saavat hiukan väriä. Kumoan kuumat suikaleet kulhoon ja maustan kevyesti soijakastikkeella. Näitä  voi syödä snackina oluen ja/tai perunasalaatin kanssa, lisätä kermaiseen pasta- tai riisiannokseen tms.

Vierailija

Pyttäri ja hernekeitto on hyviä perinteisiä ratkaisuja kinkun lopulle. Kermakastike kinkun jämistä spagetin kanssa on ainakin lasten makuun. Laatikot kun ei oikein maistuneet niin tuota kastike spagetti hässäkkää söivät kuin ei vähään aikaan olisi ruokaa saaneet.

Vierailija

Kinkun lopun laitan juuri NYT mahaan. Ostin juuri sopivasti vain pienen alle 2 kg kinkun. Lisänä oli lintua ja savunautaa.

Loisto juttu. Nimittäin viimevuotiset "pizza" ja hernekeitto kinkun palat ovat vieläkin pakkasessa. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kinkun lopun laitan juuri NYT mahaan. Ostin juuri sopivasti vain pienen alle 2 kg kinkun. Lisänä oli lintua ja savunautaa.

Loisto juttu. Nimittäin viimevuotiset "pizza" ja hernekeitto kinkun palat ovat vieläkin pakkasessa. 

 

Noin. Syöty on. Myöskin savukala ja mädit loppuivat aika päivää sitten. Vielä pitää viimeistellä iltapalaksi linnun rippeet. Tuo savunauta tekee kauppansa sellaisenaan tai leivän päällä. Kaikki siitä tykkäävät.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kannattaako joulukinkun jämistä tehdä piirakkaa tai pizzaa?

Usein näin vinkataan lehtien palstoilla, mutta onko maku täysin eri kuin kinkkuleikkeleillä / -suikaleillä tehdyissä?
Kannattaako edes kokeilla vai tyydynkö vain hernekeittoon?

 Kannattaa tehdä vaikkapa sitä pizzaa. Joulukinkkuhan on ihan oikeaa lihaa, toisin kuin ne kinkkusuikaleet. Luepa niiden pakkauksesta että mitä ne sisältävät, lihaa niissä on ehkä se 50 %.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tässä oma uusiokäytttötapani. Leikkaan kinkun tikuiksi, jotka ovat paksuudeltaan max 5 milliä. Ladon tikut leivinpaperille uunipellille ja paahdan niitä 200-asteisessa uunissa, kunnes käpertyvät ja saavat hiukan väriä. Kumoan kuumat suikaleet kulhoon ja maustan kevyesti soijakastikkeella. Näitä  voi syödä snackina oluen ja/tai perunasalaatin kanssa, lisätä kermaiseen pasta- tai riisiannokseen tms.
 Tämähän on hyvä idea, menee kokeiluun. Pidän tuollaisista kuivista lihoista. Kiitos tästä! 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla