Apua! Unohdin huuhdella kinkun ennen paistoa, onko se joku ratkaiseva toimenpide?
Uunissahan tuo kinkku on ollut jo vartin joten ei sitä huuhtomista voi enää tehdäkään. Perkule, oliko tuo nyt ihan kriittinen juttu?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Miksi sen nyt paistat?
Ehkäpä haluaa syödä kinkkua jo tänään? Lähtee joulunviettoon muualle ja tekee kinkun valmiiksi?
Ei haittaa. Paistamisen jälkeenkin voi huuhdella ihan normaalisti.
No jotta se olisi huomenna valmis? Ei seitsenkiloista kinkkua voi enää aattona paistaa jos sitä haluaa syödä lounasaikaan. Ihmisillä on eri tavat.
Voit pestä Fairylla heti uunista oton jälkeen, sitten kuorrutat kinkun normaalisti.
Vierailija kirjoitti:
Huh, kiitos. Mikä sen funktio on?
Jokseenkin sama kuin jauhenlihan pesun.
Ehkä entiseen aikaan piti huuhdella enimmät suolat tai pintaan muodostunut lima ... siis silloin kun isoäiti suolasi kinkkua omassa kellarissa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sen nyt paistat?
Meillä kinkku kestää ensi lämmetä uunivalmiiksi ja paistua uunissa noin 9 tuntia. Se on illalla valmis. Sitten kylmään odottamaan huomista. Jos laitan aattoaamuna, niin ei ehdi kylmettyä klo 14, jolloin syödään. Aika yksinkertaista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huh, kiitos. Mikä sen funktio on?
Jokseenkin sama kuin jauhenlihan pesun.
Ehkä entiseen aikaan piti huuhdella enimmät suolat tai pintaan muodostunut lima ... siis silloin kun isoäiti suolasi kinkkua omassa kellarissa.
Jess! JauheNlihakeskustelu is back!!
Vierailija kirjoitti:
Voit pestä Fairylla heti uunista oton jälkeen, sitten kuorrutat kinkun normaalisti.
Miksi alapeukutatte. 😳
Paras kinkku tulee kuitenkin, jos sen laittaa kylmään veteen muutamaksi tunniksi ennen paistamista, suola tasaantuu ja koko kinkku on tasalämpöinen uuniin työnnettäessä. Kinkku tietenkin kuivataan talouspaperilla liotuksen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi sen nyt paistat?
Meillä kinkku kestää ensi lämmetä uunivalmiiksi ja paistua uunissa noin 9 tuntia. Se on illalla valmis. Sitten kylmään odottamaan huomista. Jos laitan aattoaamuna, niin ei ehdi kylmettyä klo 14, jolloin syödään. Aika yksinkertaista
En ole ikinä ymmärtänyt miksi kinkkua syödään kylmänä jos ei ole mitään pakottavaa syytä. Meillä syödään aina lämpimänä ja tykkään siitä itse paljon enemmän.
Voihan kinkun viedä pesulaan, tai jos miehellä on autotallissa painepesuri?
Minä pesen kinkkuni alakerran pesutuvassa ja sen jälkeen kuivausrumpuu tunniksi ja mankelin läpi pari kertaa. Kyllä tulee hyvää.
Ei ole.