Lapsi sai tietää ettei joulupukkia ole

Vierailija

Itki eilen pitkään huoneessaan ja tänään aamulla kysyi miksi sillä tavalla sitten valehdellaan, jossei se ole totta :( En ole edes hirveästi pukista puhunut, eikä meillä ole jouluisin mitään "pukki showta". Harmittaa.

Kommentit (8)

Vierailija

Itse korostin "joulun taikaa" vastaavassa tilanteessa. Että aikuisetkin voi uskoa joulupukkiin, koska joulussa on taikaa, eikä joulupukkiin uskomista tarvitse koskaan lopettaa. 

Ja semmoista höpönlöpöä. En tiedä, auttoiko, mutta joulun taiasta meillä vieläkin puhutaan lasten kanssa, vaikka ovat aikuisia jo. 

Vierailija

Meillä on alusta asti sanottu, että joulupukki ja joulutontut ovat sellaisia satuhahmoja, jotka kuuluvat joulunviettoon. Kun on kaupassa nähty joulupukki, ollaan kyllä haettu karkkia pukilta ja sitten vähän kauempana sanottu (ettemme pilaa muiden lasten joulua), että se on semmoinen setä, joka on pukeutunut joulupukiksi vähän niin kuin teatterissa. Itse asiassa en tiedä, uskooko lapsi joulupukkiin ja kuinka suuri järkytys siitä sitten aikanaan tulee. Aion kyllä sitten myöhemmin puhua joulun taiasta ja joulumielestä ja joulurauhasta ja perinteistä ym.

Vierailija

Sisareni koki lapsena ihan samalla tavalla. Iso pettymys, kun tajusi että kaikki olivat hänelle valehdelleet. Omille lapsilleni en koskaan väittänyt, että mitään joulupukkia on olemassa vaan kerroin aina, että se on sellainen satu jota aikuiset lapsille kertovat joulun aikaan.

Vierailija

Itsekin muistan miten surullinen ja vihainen olin kun selvisi että on vaan valehdeltu monta vuotta. Sama kävi hammaskeijun ja pääsiäispupun kanssa. En näin aikuisenakaan kyllä ymmärrä miksi pitää lapselle valehdella että maailmassa on taikaa ja satuolentoja kun ei oikeasti ole. Herkempi lapsi menettää luottamuksen vanhempiin ikuisiksi ajoiksi ja alkaa miettiä mistä muusta on valehdeltu ja kannattaako mitään uskoa.

Vierailija

Huoh olen nyt yrittänyt jutella lapsen kanssa, mutta on yhä loukkaantunut ja itkuinen. Sanoo ettei tahdo viettää joulua ollenkaan. Kysyi että onko muista asioista valehdeltu... Sanoin että ei. Nyt kun luin tuon edellisin viestin niin tajusin että on nuo hammaskeiju ja pääsiäispupu... Pitäisikö niistä kertoa nyt samaan syssyyn? :/
Ap

Vierailija

Olemme kertoneet, että joulupukki, noita-akat, jeesukset ym. on sellaisia satuolentoja ja että ne on olemassa ihmisten mielissä.

Vierailija

Minunkin on vaikea ymmärtää, miksi lapselle valehdellaan ja sitä pidetään vielä hyväksyttävänä.

Joulu on aikaa, jolloin lapselle valehdellaan aikuisten toimesta enemmän kuin koskaan! Kaikkein suurimman lapsiin kohdistuvan valheen aikaa!

Mitä, jos lapset heti, jo alusta alkaen, pienestä pitäen kasvatettaisiin totuuteen, kerrottaisiin heti, että Joulupukki on satua. Ei se silti himmentäisi yhtään Joulupukin osuutta eikä Joulupukin tärkeyttä joulunvietossa, vaan Joulupukki kuuluisi jouluun silti ihan niin kuin ennekin, mutta missään vaiheessa ei oltaisi silloin samalla tavalla törkeästi valehdeltu lapselle, eikä lapsi kasvaisi valheeseen, eikä silloin myöskään tulisi sitä surullisuuden ja pettymyksen tunnetta, mikä voi nykypäivänä lapsille tulla, kun totuus tulee julki.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat