Teinimurhaaja istuu tuomiostaan 3 vuotta, ja aikoo vielä valittaa siitä

Vierailija

Iltasanomissa lukee

Sivut

Kommentit (55)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Se on pakkohoidossa, ja siellä ollaan niin kauan kuin on tarvetta tuomion pituudesta huolimatta.

Höpönhöpön. Tahdonvastaiseen pakkohoitoon ei määrätä jos on vain "täyttä ymmärrystä vailla".

vierailija22
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Se on pakkohoidossa, ja siellä ollaan niin kauan kuin on tarvetta tuomion pituudesta huolimatta.

Höpönhöpön. Tahdonvastaiseen pakkohoitoon ei määrätä jos on vain "täyttä ymmärrystä vailla".

Tää on määrätty sinne jo aiemmin. Eli tosiaan on pakkohoidossa.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195010079695/artikkeli/teinimurhasta+tu...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei, mutta ylinopeus on. Lapsen saat raiskata ja kiduttaa kuoliaaksi, mutta ylinopeudesta saat suurimmat sakot.

Kiitä siitä vihervasureiden vuosia jatkunutta autoilun vastaista mielipiteenmuokkausta. Kumpulan kupla rules!

Vierailija

Psykoottinen ja empatiakyvytön? Ja joku kaveri luonnehti "maailman kultaisin ihminen". Oli varmaan myös taitava manipuloija ja huijari?

Hyvä ratkaisu kyllä tuo pakkohoito, ei ehkä vapaudukaan 3 vuoden päästä. Empatiakyvyttömyys harvoin korjaantuu.

Vierailija

Kai se nyt valittaa. Valittaminen taitaa olla oletus.
Muistan tapauksen, jossa uimahallin ikkunna oli rikottu ja tekijä sai naurettavan pienen vahingonkorvauksen. Pari tonnia tai jotain (hallo oli mm. suljettuna jonkin aikaa) ja tätä yritettiin " kohtuulllistaa" kymmenesosaan. Kohtuullistamisen ymmärrän summissa joita yksi ihminen ei pysty maksamaan, mutta suurin osa meistä pystyy ostamaan elämässään esim. käytetyn pikkuauton.

Vierailija

Tää tyttö saa uuden nimen, opiskella, mennä töihin ja makselee tota korvaussummaa esim. ulosoton kautta. Voi uusille kavereille ja poikaystävälle sanoa että on velkaa tullut vaikka shoppailusta. Kuolleen tytön perhe taas ei näe lapsensa valmistumista, puolisoa, lapsia.. Tulen tästä surulliseksi, samoin kuin Eveliinan surmaaja viettää normaalia elämää, Eveliinan perhe sitten.. Toivottavasti he voivat hyvin :\

Vierailija

Konnien asianajajat kehottavat aina valittamaan tuomiosta, tuntuuhan asian pitkittely heidän palkkiossaan. Samalla nöyryytetään uhrien omaisia. Suhteettoman julmaa peliä.

Vierailija

Minusta tuo tuomio oli paljon ankarampi kuin oletettiin. Maksimihan olisi ollut 12 vuotta, josta istumista olisi tullut alaikäiselle 4 vuotta.
Kuitenkin oli kolme tuomion lieveynnysperustetta, tämä mielentila, erittäin nuori ikä,tyttö on 15 vuotias ja vasta siis tullut rikosoikeudellisesti vastuulliseksi, kolmas asia joka on köytännössä lievennysperuste on sukupuoli. Suomessakin naiset saavat rikoksistaan tilastollisesti lievemmän rangaistuksen, kuin miehet.
Eri asia on sitten pitäisikö rangaistuskäytäntöjä koventaa ja esimerkiksi rikosoikeudellisen vastuun alarajaa laskea.
Alaikäinen alle 18 vuotias ei istuisi nyt Suomessa mistään rikoksesta yli 4:ää vuotta vaikka tekisi jonkun kouluampumisen tai vastaavan joukkomurhan.

Vierailija

Minusta oleellista ei ole tuomion pituus, vaan se että kuinka kauan on hoidossa ja saadaanko hoidolla hänestä yhteiskuntakelpoinen. On melko pelottavaa, jos pääsee vapaalle jalalle hoidostakin ilman että on takeita siitä ettei tällainen toistu. Tosin sellaisia ihmisiähän liikkuu keskuudessamme ties kuinka paljon nyt jo. En ole mielenterveysasioiden ekspertti, joten en tiedä voiko tällaisesta sairaudesta parantua täysin? Vai toivotaanko vain parasta ja pistetään ihminen kotiinsa lääkepaketin kera?

Oliko Eveliinan murhaajalla jokin diagnoosi myös ja onko hänet saatu siitä kuntoutettua? 

Vierailija

Ihmisillä on usein omituinen kuvitelma "hoidon" vaikuttavuudesta. Kuvitellaan, että psykologit ja psykiatrit ovat jotain yliluonnollisia ihmisiä ja suoranaisia ihmeiden tekijöitä, jotka saavat pahaa tekevän ihmisen tekemään hyvää. Totuus tässä asiassa on kuitenkin se, ettei tekijä ole pakkohoidossa, eikä hänellä ole siihen riittävää diagnoosia. Hoitoa annetaan vapaaehtoisuuspohjalta ja hän vapautuu vankeusrangaistuksen kärsittyään. Sitä paitsi diagnoosia "psykoottinen persoonallisuus" ei ole tautiluokituksessa edes olemassa, eikä tyyppi muistuta lähimpiä mahdollisia taudinkuvauksia millään tavalla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat