Tytöt valittavat vaivojaan ja kolotuksiaan ja kuvittelevat niitä enemmän kuin pojat, vaikka eivät ole sen sairaampia!

Ainahan tämä on tiedetty

Vai mitä muuta tarkoittaa "Esimerkiksi päänsärky, vatsavaivat, vaikeudet päästä uneen ja useat muut näistä oireista voivat olla myös psykosomaattisia"? Mitenhän naisasialiike kääntää tämänkin tutkimustuloksen taas päälaelleen?

http://yle.fi/uutiset/tyttojen_paata_sarkee_ja_vatsaan_koskee__oireita_s...

Kommentit (6)

Vierailija

Ei psykosomaattisuus silti tarkoita ettei vaiva olisi todellinen. Mullakin on psykosomaattinen epilepsia ja ihan oikeasti makaan välillä naama turpeessa ja paskat housuissa vaahto suusta lentäen. Ja niin joo, olen poika.

Vierailija

Monethan noista on kuukautiskiertoon liittyviä vaivoja, todellisa mutta ei sairautta. Jotenkin yllättävää ettei pojilla ole niitä?

Vierailija

Ap on ymmärtänyt väärin käsitteen "psykosomaattinen". Psykosomaattinen vaiva ei tarkoita kuviteltua vaivaa.

"Oireet ovat aitoja

Pitkän uran yleislääkärinä tehnyt Risto Raivio painottaa, etteivät psykosomaattiset oireet ole tahdonalaisia tai keksittyjä. Kun ihminen hakeutuu vastaanotolle, olisi aina lähdettävä siitä, että taustalla voi olla vakava fyysinen syy. Vasta kun tutkimukset todistavat, ettei ruumiillista syytä löydy, on oltava rohkeutta lopettaa tutkimukset ja keskityttävä hoitamaan oireita sekä itse somatisointia.

– Ennen tätä on kuitenkin tunnettava potilas ja hänen sairaushistoriansa todella hyvin. Pitää kuunnella ja tiedonlähteenä voi käyttää myös vähemmän perinteisiä keinoja, kuten sukupuun piirtämistä. Läheistenkin kuulemisesta voi olla apua.

Psykosomaattisia oireita pidetään silti usein vähäarvoisempina kuin diagnosoidusta sairaudesta johtuvia, ehkä jopa huomionhakukeinona. Psykiatrian professori Hasse Karlssonin mukaan näin ei saisi olla. Somatisointi on vakava tila siinä missä fyysinen sairauskin.

– Se ei johda kuolemaan, mutta voi kyllä aiheuttaa suurta kärsimystä ja olla erittäin invalidisoivaa. Somatisoiva potilas voi voida jopa huonommin kuin esimerkiksi sydänsairas tai reumaatikko."

Vierailija

Niin mitä sitten? Miksi olisi jotenkin jalompaa olla valittamatta... ihan vapaasti minun puolestani miehet voi olla tässä asiassa tasa-arvoisia.

Vierailija

En tajua miten naisia vihaava ap on saanut sotkettua tähänkin mukaan naisliikkeen.
Ehkäpä tytöt eivät valita turhasta vaan naisen lisääntymiskyvyn vuoksi on ollut tärkeää että nainen on herkästi havainnut muutokset kehossaan ja osannut reagoida niihin esim lepäämällä Ja juuri nämä naiset ovat ihmisen kehityshistorian aikana jääneet useammin henkiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat