Miten maksaisit n. 2000 euron yllätyslaskun?

Vierailija

Miten hankiisit sellaiset rahat jos saisit aikaa neljä kuukautta?

Sivut

Kommentit (47)

Vierailija

Neljän kuukauden aikana? No varmaan ihan vaan palkkatuloilla. Jos pitäisi heti nyt maksaa, niin osa korttiluotolla, parin päivän päästä olisi säästöjä käytettävissä.

Vierailija

No ei olisi ongelma. Käyttötilillä aina about 10 000 € rahaa. Noin yleisesti ottaen 2000 € lasku on iso eikä sellainen mistään noin vaan yllätyksenä tule.

Vierailija

Puskurirahoista. Vähän mua kyllä ihmetyttää mikä noin iso yllätys on. Saman verran meni rikkoutuneen vesipumpun vaihtoon...eikä se ollut mikään yllätys kun pumpun valmistusvuosi oli 1975.

Vierailija

Mäkään en oikein keksi mikä yllätyslasku on noin iso. 4 kk jos olis aikaa, säästäisin palkkatuloista. Tiukan paikan tullen saisin 500 e kk kyllä säästöön, tosin sitten ei mitään turhia ostettaisi.

Vierailija

Minä keksin kyllä mikä yllätyslasku voisi olla noin iso. Auton kanssa on tullut  yllätyksiä sen jälkeen, kun kilometrimäärä meni yli 150000 vaikka on huollettu säännöllisesti. Tosin viimeksi vain 1100. Älkää kysykö mikä oli, kun se oli miehen autossa ja en yksinkertaisesti muista. Mies maksoi Visalla, kun ei kortilla saa maksaa kuin tonnin kertasuorituksia. Samoin joku sairaalalasku voisi yllättää, mutta en yhtään ole kärryillä, mikä on katto. Samoin joku yllättävä äkillisen remontin tarve kotona, joku vesivahinko tms. KAtsokaas ihmiset, kun vakuutuksesta rahat saa vasta todisteita vastaan ja nekin ovat harkinnanvaraisia. Tätä moni ei tunnu tajuavan, ettei vakuutus korvaa laskun maksua varten mitään, vaan vasta sitten, kun lasku on maksettu. 

Vierailija

Autonkorjaus voi hyvinkin olla noin iso, mitta sen maksamiseen ei ole neljää kuukautta aikaa kun kotteroa tarvitaan työn tekoon joka päivä. Esim hajonneen pesukoneen aiheuttama vesivahinko voi maksaa tuon verran ja sen kohdalla rahan keräämiseen onkin aikaa.

Vierailija

Noh, köyhänä opiskelijana en tuota rahaa saisi millään neljässä kuussa kasaan jos meinaan pitää katon pään päällä ja syödä muutakin kuin kynsiäni. Lainaisin vanhemmilta ja tekisin takaisinmaksusuunnitelman, että saisin velan pois vaikka vuodessa tai puolessatoista.

Vierailija

Vararahoista. Minulla on aina tileillä yht. noin viisi tonnia yllättäviä menoja, kuten auto tai pesukoneen hajoamisia, varten.
Jos ei olisi vararahaa ja maksuaikaa olisi 4kk, ehtisin haalia itselleni varmaan sen verran ylimääräisiä työvuoroja, että saisin ainakin suurimman osan summasta kasaan.

Vierailija

Taloyhtiö aloittaa putkiremontin suunnittelun ja jos maksaa suunnittelukulut kerralla niin se on suunnilleen tuon verran. Ottaisin asuntolainalle lyhennysvapaata, jos hätätilillä ei olisi tarpeeksi. Mutta on siellä.

Mym

Menisin verkkopankkiin ja näppäilisin laskun sinne ja valmis. Ja varsinkin jos 4kk aikaa olis niin ei ongelmaa. Jos tilil ei olis tollasta rahaa niin pankkiin pyytään lainaa.

Vierailija

Taloyhtiön korjaukset voivat tosiaan olla tuota luokkaa. Vaikka niistä jo lainkin mukaan pitää tiedottaa etukäteen, summat tulevat usein yllätyksenä. Meillä tuli tällainen vastaan kun oli vasta muutettu, eikä myyjä kertonut mitään. Lisäksi taloyhtiössä oli päätetty, että summat maksetaan kertasuorituksena ja me olimme vetäneet tilit lähes tappiin asunnon oston vuoksi, että saimme käsirahan kokoon. Myyjän olisi pitänyt kertoa, me olisimme voineet valittaa, mutta olimme nuoria ja naiiveja. Jouduimme sitten vain tyhjentämään tileitä loputkin ja elämään tosi vähillä seuraavat kuukaudet. 

Vierailija

Neljässä kuukaudessa ei ole homma eikä mikään säästää toi palkasta. Pystyn maksamaan tuon vaikka heti tililtä. Käteen jäävä palkka kuukaudessa noin 1800€.

Vierailija

Mulla loppuu kohta velkajärjestely ja voi olla, että tulee joku iso lasku, koska tienasin parina vuonna ehkä pari tonnia enemmän kuin olisin saanut? Keväällä selviää. Otan varmaan lainaa, tai teen lisätöitä siinä tapauksessa. Muita noin isoja yllätyslaskuja ei voi tulla.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat