Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

7 vuotta tanssia, ei notkeutta

Epätoivoinen tanssija

Olen 13 vuotias tyttö, harrastan tanssia seitsemännettä vuotta. Venyttelen joka toinen päivä, 15 min - 20 min. Vaikka venyttelen, en saa spagaattia kummallakaan jalalla, spiraalista ei voi kuin haaveilla. Selkä oli joskus notkea, enää ei niinkään koska piti pitää taukoa pienen vamman takia. Osaisiko kukaan auttaa minua ?? 😕

Kommentit (4)

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

En ole asiantuntija, mutta jos venyttelet koko kehoa enintään 20 minuuttia kahdessa päivässä, niin se on aika vähän. Se voi riittää luonnostaan notkealle, mutta ei muille. Laskitko lämmittelyä tuohon ollenkaan? Notkeutta kehittäviin venytyksiin asti pääseminen vaatii hyvän lämmittelyn, koska notkeus hetkellisesti paranee venytellessä ja vasta sen jälkeen voit ruveta pinnistelemään niissä venytyksissä, joissa olet ihan oman venyvyyden rajoilla.

Pitää myös oppia tuntemaan mitkä venytykset toimivat juuri sinulle; spagaatin venyttelyyn tehokkainta ei välttämättä ole itse spagaatin tekeminen vaan ihan muut takareiden kaikkia osia venyttävät liikkeet, jos puhutaan etusuuntaan tehtävästä spagaatista. Voit esim.tehdä sitä liikettä, että kurkotat sormilla lattiaan ja lisäät jalkojen alle kirjoja kun pääset aina matalammalle ja matalammalle ja pidät sitten omaa päiväkirjaa siitä, kuinka korkea koroke sinulla on viimeksi ollut. Tuota voi myös mukailla niin, että laitat toisen jalan koukkuun sohvalle ja venytät vain toista jalkaa samalla tavalla, niin että huonompi jalka ei rajoita sitä parempaa.

Kunnollinen venytys saisi kestää pari minuuttia ja miksei pitempäänkin; siis tarkoittaen sitä aikaa, mikä vietetään siellä ääriasennossa ja sitten mahdollisimman paljon toistoja, koska vain siten keho tottuu uusiin asentoihin.

Kannattaa kysyä opettajalta lisävinkkejä ja jos olisi mahdollista saada joku venyttelemään sinua ohjeistettuna, sillä se voi auttaa todella paljon. Jotkut toivottomaksi luullut nuoret oppilaat ovat notkistuneet hirveän paljon kun ovat vain löytäneet sellaisen koulun ja opettajat, jotka ovat saaneet kaivettua sen notkeuden esille oikeilla tekniikoilla, mutta osa ihmisistä on luonnostaan jäykkiä ja on parempi käyttää enemmän aikaa voiman, ketteryyden, tasapainon ja muiden asioiden kehittämiseen ja vaikka et olisi yhtään notkea esim.lantiosta ja jaloista, voit silti olla supernotkea hartioista; voi olla että jotkut ruumiinosat kehittyvät hirveän paljon venyttelemällä ja toiset eivät yhtään; se pitää vain kokeilemalla ottaa selville. Esim.minulle ei ole sivuttaisspagaatin venyttelystä mitään hyötyä, koska jalat palaavat yhtä jäykiksi muutamassa tunnissa, mutta takareisien notkeus säilyy.

Luonnostaan yleisnotkeille ihmisille voi myös sattua enemmän loukkaantumisia ja nyrjähdyksiä kuin jäykemmille. Ja jäykkäkin ihminen voi olla hyvä tanssija; tanssissa on tärkeämpää kauniit ja oikeat linjat kuin venyminen.

-Mies 29v + 1v-

Ei enää niin epätoivoinen

Kiitos vastauksesta! Ja kirjoitin varmaan aika epäselvästi mutta tarkoitin että venytän 15-20 min yhtä jalkaa ja sitten 15-20 min toista. Siihen ei sisälly lämmittely tuohon 20 minuuttiin. Yleensä käyn ennen venyttelyä pienellä juoksulenkillä. Pyydän varmaan toiselta tanssinopettajaltani apua :) kiitos paljon vastauksesta!

Vierailija

spagaatia varten pitää venyttää useampia lihaksia, mutta ton sä varmaan tiesit. jos et, niin googleta, ohjeita löytyy useampiakin. spagaatin saamisessa voi kuitekin joskus olla jotain esteitä esim lonkka ei salli sitä. lisäksi voi olla muitakin ongelmia esim ryhdin kanssa. fysioterapeutti voisi olla hyvä alku.

Tanssija 13v

Kiitos vastauksesta! Joo ja lonkkani on erittäin kankea, äidiltä perinyt. Fysioterapeuttia olen äidiltäni pyytänyt mutta sanoo että kovalla työllä saa sen mitä haluaa. Se on totta mutta tuntuu että en ikinä saa mitään notkeusjuttuja aikaseks. kun venyttelen, se tuntuu sopivalta kivulta. Sitten kun tulen pois jostain venytyksestä, tuntuu että kaikki venytys oli turhaa ja olisi lähtöpisteessä. Todella turhauttavaa mutta en ole luovuttamassa!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat