Mitä lapselleni tapahtuisi jos kuolisin?

Vierailija

Isän kanssa yhteishuoltajuus, mutta hän on siinä mielessä huono isä, ettei ole juuri koskaan lapsen kanssa, ja silloin kun on, niin ei ole läsnä. Kaiken hän maksaa kun on rikas. Juo paljon.
Saisikohan isovanhemmat huoltajuuden?

Kommentit (15)

Vierailija

Lähtökohtaiseti tietysti isälle. 

Jos hän kieltäytyy, niin sitten muut sukulaiset... jos ei sieltäkään mitään löydy, niin yhteiskunta hoitaa. Eli sijaiskoti? 

Riippuu nyt paljolti lapsen iästä. Pieniä saa sjoitettua sijaiskoteihin. Mutta jo esimurrosikäisen kohtalo voi olla laitos. 

Miksi pohdit tällaisia asioita. Onko sinulla jokin parantumaton sairaus?

Vierailija

Suomessa homma ei mene niin että lapsi jotenkin automaattisesti siirtyy kummeille vaan viranomaiset ratkaisevat huoltajuuden tapauskohtaisesti. Sukulaiset ovat ensisijaisia jos mahdollista.

Vierailija

En usko että mies kieltäytyisi ottamasta lasta, en haluais vain että hän ottaa. Mutta siis en ole tietääkseni kuolemassa lähiaikoina. :D tulipahan vain mieleen, ei sitä koskaan tiedä milloin aika jättää. -Ap

Vierailija

[quote=Vierailija]Miten lapsen kummit nyt osallistuvat kasvatukseen, eikös idea ole että kummit huolehtisivat lapsesta jälkeesi.[/quote

Mistä tämmösen olet keksinyt? Jostain tv-sarjasta? Ei Suomessa kummeilla ole mitään asemaa.

Vierailija

Lapselle jäisi huoltaja joten ei. Toki siinä tilanteessa jossa isä ei kykenisi huolehtimaan riittävästi lapsesta voisi kysymykseen tulla huostaanotto, mutta silloinkaan automaattisesti ei isovanhemmista tulisi lapsen huoltajia.

Vierailija

Eihän huoltajuus isältä mihinkään katoaisi. Jos hän ei pystyisi lasta kasvattamaan, kartoitettaisiin läheisverkosto. Jos sieltä ei löytyisi sopivaa/halukasta sijaisvanhempaa, niin sijoitettaisiin vieraaseen perheeseen. Mutta isä tietenkin se ensisijainen vaihtoehto.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No eipä ole tosiaan tarkoitettu, että kummit ryhtyisivät huoltajiksi...!

Kannattaisi vähän perehtyä siihen omaan uskoon, minäkin tiedän tuon vaikka olen kastamaton pakana.

Vierailija

Koko kummeuden alkuperäinen idea on ajalta ennen sosiaalihuoltoa, eli 3 on perehtynyt historiaan. Kummeja pyydettiin siksi, että nämä huolehtivat lapsesta, jos lapsille käy jotain. Eli tämän takia koko kummijärjestelmä joskus kauan sitten on luotu. Nykyään se on aikansa elänyt ja joutaisi poistaa, koska on sosiaalitoimi ja monella vaikeaa niitä kummeja edes löytää. Jännä, että tätä tietoa ei enää helposti googlellakaan löydy, koska siitä tiedetään enää niin vähän. Itse sen luin äitini jäämistöstä löytyneestä vanhasta kirjasta, oli joku tapakirja ja löytää sen tiedon googlellakin, kun jaksaa etsiä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suomessa homma ei mene niin että lapsi jotenkin automaattisesti siirtyy kummeille vaan viranomaiset ratkaisevat huoltajuuden tapauskohtaisesti. Sukulaiset ovat ensisijaisia jos mahdollista.

Mutta kummithan ovat lapsen kasvatuksessa mukana kai jo normaalistikin ja kai vielä usein sukulaisiakin.
Saako huoltaja Suomessa "testamentata" huoltajuuden, ajatellaan että, vaikka tulisi syöpä joka tappasi varmuudella puolessa vuodessa. Huoltajalle jäisi aikaa pohtia asioita, mutta onko Suomessa edesmenneen huoltajan tahdolla mitään merkitystä, siis enää siinä vaiheessa, kun todellakin on edesmennyt.

Vierailija

Ei huoltajuudella kai niin merkitystä ole, vaan sillä.missä lapsi asuu. Ei lapsia voi testamentata, mutta toiveen voi esittää. Kyllä nykyisin huostaanottotapauksessa juuri isovanhemmat on ne, jotka lapsen halutessaan saavat. Jos ovat kykeneviä asiaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat