Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä hittoa mä nyt teen? Unohdin ilmoittaa pomolle lapsen lääkärikäynnistä.

Vierailija

Lapsella maanantaina heti aamusta lääkäriaika ja unohdin ilmoittaa siitä pomolle ja pyyttää vapaata.
Ei auta että soitan aamulla ja ilmoitan. Meillä nää vapaat pitää anoa etukäteen.
Mitä hittoa nyt teen?

Sivut

Kommentit (50)

Vierailija

Mies ei voi viedä koska on 100km päässä töissä tuolloin. Lähtee siis aikaisin ajamaamaan.
Äitini ei pysty sairauden takia ja isä äidin omaishoitaja, anoppi ja appi töissä, siskoa ei ole. Lapsi täytti juuri 10v, joten en saa jäädä hoitamaan. Pomolla ei puhelin päällä vapaalla, joten tekstaria ei voi laittaa. Aamulla soittaminen on poissuljettu koska nämä pitää ilmoittaa etukäteen.
Ap

Vierailija

Vaikka puhelin on muka pois päältä, laita silti se tekstari, ja sitten vielä aamulla soitat ja selität tilanteeen uudestaan. MIKÄLI mikään ei käy, peru se lääkäriaika.

Vierailija

Minkä tyyppinen lääkärikäynti? Selviäisikö lapsi ilman vanhempaa, laittaisit vaikka lapulla omat huomiosi lapsen voinnista lapsen mukana. Jossain vaiheessa tämä vaihe on kuitenkin edessä, että lapsen on otettava vastuu omasta sairaudestaan. Sitten lapselle taksiraha mukaan, jotta voi mennä taksilla kontrollin jälkeen takaisin kouluun.

Vaikka miehellä on pidempi työmatka, niin miksei hän voisi ottaa välillä palkatonta ja huolehtia lapsen lääkärikäynnistä ja mennä töihin vasta tämän jälkeen, varsinkin kun käynti on heti aamusta, joten edes takaisin ajamista ei tule. Toki hänenkin olisi pitänyt sopia käynnistä etukäteen oman työnantajan kanssa

Lapsi ei men lääkäriin, joudutte maksamaan sakkomaksun käyttämättömästä lääkärinajasta ja uusi aika menee pahalla tuurilla tosi kauas ja varmasti lääkäri ei ole hyvillään, kun aika jää käyttämättä. Soita tietenkin heti aamulla lääkäriin ja pahoittelet, että ette pääsekkään.

Soitat aamulla pomolle ja kerrot, että joudut viemään lapsen lääkäriin ja olet tosi pahoillasi, että et ilmoittanut asiasta etukäteen. Hyvällä tuurilla selviät nuhteilla, huonolla tuurilla saat varoituksen luvattomasta poissaolosta, mutta ei yksi kerta vielä irtisanomisperuste ole.

Ja nyt sitten katse peiliin!!! Vika on täysin sinun, ei voi olla kohtuutonta ilmoittaa poissaolosta heti, kun lääkärin aika tulee. Meillä on lapsella rutiinikontrolleja parin kuukauden välein. Aina edellisen käynnin jälkeen ilmoitan pomolle seuraavan käynnin ajankohdan summittaisesti, esim. tyyliin seuraava käynti sitten tammikuussa, jonain maanantaina (aika monissa paikoissa on joku tietty viikonpäivä, jolloin kukakin lääkäri pitää polia tai minä päivänä ko. sairauden lapsien rutiiniasioita hoidetaan). Sitten, kun kutsu tulee ilmoitan päivän heti pomolle. Tähän asti on tuolla systeemillä saanut sovittua vapaapäivät aina mukisematta

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
saat kyllä jäädä hoitamaan, mutta et palkallisesti.

Äkillisesti sairastunutta alle 10v lasta saa jäädä hoitamaan, tessistä riippuen palkallisesti tai palkattomasti. Sitä isomman lapsen kohdalla vapaata voi kysyä palkattomana "pakottavaan perhesyyhyn vedoten", mutta työnantajalla on silloin mahdollisuus kyseenalaistaa, onko syy todella pakottava.

Lapsen iästä riippumatta ennalta tiedossa olevat lääkärinajat (yhtä lailla neuvola, hammashoidot yms) on hoidettava omalla ajalla eli vapaapäivinä tai liukumatunneilla (jos sellaisia käytössä) tai jos työnantaja suostuu niin palkattomana vapaana. Mutta siis mitään yksiselitteistä velvollisuutta antaa vapaata näitä varten ei ole.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat