Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vanhukset ja älykkyys

Vierailija

Hukkasin ketjun, jossa ap totesi vanhuksilla olevan pieni ÄÖ (nimenomaan Ö) kun eivät osaa käyttää nykyvempaimia. Älykkyydestähän se ei ole kiinni, se todettiinkin ketjussa.

Nämä nykyiset "vanhukset" osaavat käyttää levysoitinta, kelanauhuria, radionauhuria, videonauhuria, kiekkopuhelinta. He tietävät, mikä on C-kasetti, beta, 2000, VHS, puhelinpistoke.
Näiden tietämys tai tietämättömyys ei johdu älykkyydestä.

Kommentit (2)

Vierailija

Niin no, tutkimusten mukaan nuorten ja vanhojen älykkyydessä on eroja. Nuorilla tiedonkäsittely on nopeampaa, vanhoilla taas kokemukset auttavaat jäsentämään uutta tietoa. Tämä ei tarkoita, että vanhat olisivat tyhmempiä kuin nuoret, tai toisinpäin.

Muistisairaudet tietenkin vaikuttavat kognitiivisiin kykyihin ja erityisesti uuden oppimiseen, mutta oletan nyt olevan kyse ikääntyneistä, joilla ei muistihäiriöitä ole.

Oman käsitykseni mukaan asiaan vaikuttaa sekin, että nykynuoriso on kasvanut käyttämään tietokoneita jo lapsesta lähtien. Kyllä se väistämättä vaikuttaa aivojen kehitykseen. Joitakin viitteitä on jo siitä, että perinteiset älykkyystestit eivät "osaa" mitata nykynuorten älykkyyttä, koska tietokoneet ym. ovat kehittäneet aivoissa aivan eri ominaisuuksia kuin mitä noilla testeillä mitataan. En usko, että tässäkään on kyse siitä, että nykynuoret olisivat tyhmempiä kuin aiemmat sukupolvet!

Niin, ja mitä aloittajan mainitsemiin vempaimiin tulee, niin ei tarvitse olla varsinaisesti vanhus ymmärtääkseen mitä ne ovat :D Itse olen 39 v, ja tuttuja laitteita ovat, noita käytettiin yleisesti vielä 90-luvulla ja osin myöhemminkin!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat