Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuink monen hengen kakut tilaan, kun juhliin tulossa

Vierailija

12 henkeä ja tarjoan kahta erilaista kakkua. Otanko 2x 12hengen vai riittääkö 2x 8 hengen kakut? Kiitos!

Kommentit (8)

Vierailija

Riippuu vähän että mitä muuta on tarjolla ja millaisia vieraita on tulossa. Nuo kakkujen henkilömäärät ovat kyllä yleensä laskettu melkoisen niukoilla annoksilla (ei tuota itselleni mitään vaikeuksia käsitellä kolmeen pekkaan 10 hengen kakku kahvin kanssa). Sekin kannattaa ottaa huomioon, että ketä on tulossa. Yksi teinipoika kuluttaa kakkua noin viiden eläkeläisen verran. Jos on montaa sorttia muutakin ruokaa, suolaista ja makeaa tarjolla, niin voi ehkä riittää tuo 2x8, mutta jos ei muuta tarjottavaa ei ole valtavasti, niin kyllä vähintään tuo 2x12 siinä tapauksessa.

Vierailija

Kannattaa kysyä vinkkiä ko. kakun tekijältä eli onko heidän mitoituksensa reilu vai niukka. Me otettiin juhliin joihin oli tulossa n.50 henkilöä 2 kpl kakkua, jotka oli tarkoitettu 20henkilölle. Muutakin tarjottavaa oli reilusti. Lopulta toisesta kakusta jäi syömättä neljännes ja toisesta puolet.

Voit  myös kysyä monenko munan kakusta on kyse. Monien itse leivottujen juhlien kokemuksella voisin sanoa, että sääntö ½munaa/vieras (eli 4 munan kakku 8 henkilölle jne) riittä hyvin, jos tarjolla on kakku ja jotain muuta.

Jos tarjolla on "7 sortin kahvipöytä", niin mitoitus 1/3muna/vieras (eli 4 munan kakku 12 henkilölle) riittää reilusti.

eli noilla mitoituksilla, kun on leivottu niin koskaan ei ole kakku kesken loppunut.

Vierailija

Kun on kahta kakkua tarjolla, niin valtaosa syö molempia. 2 x 12 kakut siis. Jos jää yli niin voit yllättää työkaverisi seuraavana päivänä tarjoamalla rääppiäisiä kahvitauolla.

Vierailija

Kyllä mie luulen että kannattaa olla vähintään yks pala kutakin kakkua tarjolla per henkilö. Mielellään niin että ois vara ottaa lisääkin :)

Vierailija

Kiitos vastauksista. Kakkukeisarin kakut menevät voin että 8/12/16 henkeä.

Laitan suolaista piirakkaa mutta kakkujen lisäksi ei tule muuta makeaa kuin pikkuleipiä ja suklaakonvehteja. Otan siis 2x 12 niin varmasti riittää. ap

Vierailija

Onko ylioppilasjuhlat? Jos, niin näin talven juhlissa ihmisillä on vähemmän paikkoja käytävänä kuin kesällä, joten "sapuskaakin" menee luultavasti enemmän, oli se mitä vain. Se tosiaan riippuu paljon siitä, millaiset juhlat on. Lastenjuhlissa ei toisinaan mene paljon kakkua, eikä välttämättä papan 90-vuotispäivillä, jos muut ovat hampaattomia kavereita palvelutalosta. Synttäreillä noin yleensä kakkuja näyttää menevän taas paljon. Eli tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, koska juhlan laatu ja vieraat määrittävät menekin. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat