FB:ssä kiertävä viesti koulukiusatusta pojasta

Vierailija

Oli hurjaa luettavaa, mutta ihmettelen, miksi:

1. lapsen koulua ei ole vaihdettu
2. Vanhemmat päästävät lapsen ko.kouluun, jossa koulukiusaaja jatkaa jo 3.vuotta kiusaamista niin, että lapselle tullut jo pahoja vammoja?!
3.Vanhemmat ota itse yhteyttä kiusaajan vanhempiin+kiusaajaan, vaan ihmettelevät, kun koulu ei puutu asiaan.

Kommentit (14)

Vierailija

Muutama vuosi sitten poikani lähti innokkaana koulutielle. Liian suuri reppu selässä keikkuen, ja lippalakki päässä lähdettiin suureen maailmaan. Odotusta ja iloa täynnä. Uusi koulu, uudet kaverit, kokonaan uusi maailma edessä.
Nyt 9-vuotiaana 3. luokkalaisena poikani on koulukiusattu, rankan kouluväkivallan kohde. Päivittäin poikaani lyödään, kuristetaan, haukutaan ja hänen kouluvälineet rikotaan. Kiusaaja on kertonut vain hakkaavansa, ei kiusaavan poikaani.
Pojastani on tullut ärtyisä ja alakuloinen. Kouluun ei ole enää kiva mennä, jokainen päivä on vain uusi tilaisuus tulla hakatuksi, ja kiusatuksi.
Olen äitinä vaatinut koulua järjestämään keskustelun kiusaajan ja hänen vanhempien kanssa, mutta siihen ei ole suostuttu. Olisi liian raskas prosessi kiusaajalle. Lastensuojeluilmoitukset eivät ole poikineet tulosta. Poliisikin tekee ainoastaan lastensuojeluilmoituksen, kun kyseessä on alle 15-vuotiaat lapset.
Lapseni kurkunpää on vaurioitunut johtuen useista kuristamisista. Viimeksi tänään on lastani kuristettu, lyöty, kampattu maahan, ja häntä on nimitelty ja haukuttu. Kukahan meistä aikuisista lähtisi joka päivä töihin, jos tietäisi työkaverin siellä hakkaavan? Mutta meillä aikuisilla onkin eri lait ja oikeudet. Meidän ei tarvitse sietää mitä vaan, lapsen täytyy.
Pitääkö lapseni vammautua, tai kuolla koulukiusaamisen uhrina? Onko todella näin, ettei kukaan saa kuriin kiusaajaa? Eikö kukaan aikuinen oikeasti välitä? Eikö kukaan aikuinen halua puuttua? Onko helpompi vain ummistaa silmät, ja olla ajattelematta tuota pientä poikaa? Onko muuallakin samanlaista, vai onko tämä arkipäivää vain Vantaalla?
Olen äitinä aivan epätoivoinen. Yrittänyt kaikkeni, mutta vastassa on aina välinpitämättömyyden muuri. Tätä kirjoitusta saa jakaa.

ÄitiLeijona

Vuosia vuosia sitten meillä oli sama tilanne. Poika nyt 25 v.  Poikaa kiusattiin tosi pahasti koulussa ja vielä lisäksi oli todella paha lukivaikeus, johon ei meinattu saada apua sitten niin millään. Koulutoimenjohtaja vain itketti meikäläistä. Poika kävi sairaalakoulua, jotta oppi edes lukemaan. Kaikki paperit oli jotta saadaan avustaja. Tyly vastaus: Ette saa. Mepä mentiin tv ohjelmaan ja tehtiin asiasta julkinen. Jopa saatiin avustaja. Ja lukivaikeus on otettu huomiin aina. Jopa armeijassa.

Mutta kiusaaminen jatkui ja jatkui. Kävin kolmesti pojan kotona puhumassa. Viimesellä kerralla, kun menin, niin eivät päästäneet edes sisälle. Sanoivat vaan: Teidän pojan olemus nyt vaan ärsyttää meidän poikaa.

Meni niin pitkälle, että isäntä meni poikaa puhuttelemaan. Nosti takin rinnuksista ilmaan ja Huusi niin paljon, ku keuhkoista ääntä lähti. Poika sai kovat traumat ja meni itkien kotia. Oli joutunu terapiaan. Vanhemmat teki rikosilmoituksen meitin isännästä.

Siis kiusaajasta tulikin se joka vaatii eniten hoivaa ja poliisin suojelua.

Istuttiin poliisiasemalla sovittelemassa asiaa tuntikausia. Vaativat isoja korvauksia. Yks kaks tämä äiti sanoi: Lopetetaan koko juttu! Me ei vaadita mitään. Ja siihen loppui kaikki. Myös kiusaaminen.

Vierailija

Itse en ko. tilanteessa päästäisi lastani enää kouluun ja olisin jo tehnyt rikosilmoituksen kiusaajasta ja rehtorin/opettajan toiminnasta. Olisin myös ottanut yhteyttä kiusaajan vanhempiin jo ajat sitten. Ylipäätään en voi ymmärtää miten tilanne voi päästä noin pahaksi...

Vierailija

Hyvin harvoin tilanne on niinkuin yksi osapuoli sen kertoo.
Koulu ei tietenkään voi tilannetta avata enempää kuin sen vertan, mitä fb:n vastineessa sanotaan.

Huoltajia ei pysty pakottamaan palaveriin eikä ottamaan apua vastaa ja luulen, ettei tuon raivopään kanssa koulussa ole muutenkaan helppoa.

Vierailija

Ei ymmärrä. Kuka antaa tilanteen jatkua kolme vuotta?! Lapseni joutui fyysisen hyökkäyksen kohteeksi koulussa, soitin heti luokan opettajalle ja rehtorille sekä kirjoitin vielä kirjallisesti. Vaadin toimenpiteitä ja kerroin että seuraavasta tapauksesta lähtee rikosilmoitus. Eipä tullut toista kertaa. Ilmoitin myös että lapseni ei tule kouluun mikäli hänen turvallisuutensa on vaarassa.

Vierailija

Mietin samaa, lasta on kuristettu, hakattu, haukuttu ja mitä vielä koulussa ja äiti lähettää lapsensa joka päivä kouluun?!? Koulun vaihdostakaan ei puhuttu mitään... Itse en päivisin pystyisi olemaan, jos tietäisin ettei lapsi ole turvassa koulussa. Ihan älytöntä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koulunkin muuten pitää tehdä rikosilmoitus myös lapsen tekemästä väkivallasta.

Koulu ei voi tehdä rikosilmoitusta mutta koulu tekee tapauksista väkivaltailmoituksen viranomaiskäsittelyä varten. Esim. noista face-kirjoituksen tapahtumista äidin olisi pitänyt kysyä joka kerta onko väkivaltailmo tehty. Äidin itse olisi tietty pitänyt tehdä rikosilmoitukset ihan jokainen kerta!

Vierailija

Joka tapauksessa koulun pitää ilmoittaa poliisille myös lapsen tekemästä väkivallasta. Toki vanhempienkin kannattaa tehdä tutkintapyyntö. Ja koulun pitää tehdä myös lastensuojeluilmoitus.

Vierailija

Koululla on lain mukaan velvollisuuksia ja toisaalta lapsella oikeuksia. Kiusatun lapsen vanhemmilla on harmillisesti vastuu lapsensa hyvinvoinnista tässäkin tapauksessa koulun luistaessa omastaan.

Tilanne lähtee purkautumaan vaadittaessa kiusaajalapsen määräaikaista erottamista ja koululaitoksen vastuutahojen toimenpiteitä.

Onneksi lapsen vanhempi toi ongelman julkiseksi facebook-kirjoituksella. Ehkä se auttaa ratkaisussa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat