Kuinka keitetään pannukahvi?

Vierailija

Niin, kuinka se keitetään?

Kommentit (3)

Vierailija

Ensin keitetään vesi, sitten lisätään kahvinhöystöt. Sama suhde kuinsuodatinkahvissa, eli mitallinen kahvia kupilliseen vettä. Sillä ei ole väliä, laittaako kahvit veteen vai kaataako veden kahvin päälle. Ei keitetä enää vaan "kuohautetaan", jotta kahvinsakat painuvat pannun pohjalle tai "tömäytetään" pannua samassa tarkoituksessa. Muuten kahvinsakat ovat pannussa päällimmäisenä. Annetaan hautua muutama minuuttia, vrt teen valmistus.

Joo, höystöiksi niitä pannukahvinkeittäjät sanovat. Poroiksi muuttuvat vasta käytettyinä. 

Vierailija

Kiehuvaan veden päälle porot ja anna seisoa pannumyssy alla ainakin 10min. Sitten tömpsäytä napakasti pannun pohja pöytään kerran, anna vielä seisoa n.5min ja kaada varovasti. Pannukahvista kaadetaan aina ensin omaan kuppiin koska siihen tulee poroja, sitten vasta vieraille.

Vierailija

Minä teen näin. Mittaan kupilla pannuun vedet, keitän veden, ota kupillisen vettä erikseen, lisään purut pannuun, pannu hellalle sen verran että kerran kuohahtaa, sitten pannu sivuun ja sillä erilleen otetulla vedellä huuhdon pannun reunoilta ne purut sinne kahvin sekaan. Sitten annan pannun seistä pannumyssyn alla pöydässä kun kutsun muut kahville. Purut painuvat pohjaan muutamassa minuutissa ja kahvi on just sopivaa juotavaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat