Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ihmettelee vieläpä, että voiko muka tulla karenssia kun ei saanut omaa työhuonetta??

Vierailija

Sanoisin, että tuulitunneli ja täysin aito blondi tuossa sai vakituisen työpaikan eräärästä valtion virastosta. Siis työsopimuksessa luki että toistaiseksi voimassa oleva. Ei koeaikaa edes. palkka täysin taulukosta mukaan..

Ja mitä tekee tämä? Aloittaa työt joo ja tekee siellä ilmeisesti töitään. Muutaman kuukauden kuluttua alkaa kuulumaan, kuinka huono työnohjaus on ollut. Häntä oli jopa opastettu väärin jossain lakitietämystä koskevassa asiassa. Tästä hän oli ihan asiasta närkästynyt,niin osaston esimies oli sanonut ottavansa täyden vastuun asiasta. Mikä on mielestäni erittäin fiksusti tehty, vaikka eihän se mihinkään toimenpiteisiin sen väärin neuvojan taikka osaston esimiehenkään suhteen johda. Kunhan sanoi.

Nyt sitten kuulin , että tämä Älyn Jättiläinen on sanonut itsensä irti. On menossa työkkäriin ilmottamaan että oli pakko lähteä. Syy, miksi oli niin mahdotonta työskennellä ko. paikassa oli mm. se ettei hänelle koko aikana annettu omaa työhuonetta!! Kun semmoista siis ei nyt siinä virastossa vaan nyt ollut. Vink vink.

Mainitsin että nyt tulee kyllä 3kk karenssi sieltä työkkäristä, että ei ole mikään kiire lähteä sinne ilmottautumaan. Niin tästä järkyttyi tämä tuttava, että tuleeko näinkin pätevästä syystä irtisanoutumisesta karenssi?? Että voi kyynel.

Kukaan ei kuulemma ole hänelle semmoista sanonut. No, tämähän onkin maailman pätevin argumentti. Että pitääkö sulle erikseen sanoa, että ilman pätevää syytä lopareiden ottaminen on yleensä esim. se, ettei sulle ole annettu omaa työhuonetta.
Että onnea vaan siihen selityksen kirjoittamiseen. Kyllä sua nyt harmistuttaa. Oletkin sen näyttänyt selvästi ja syyhän ei siis ole sun, vaan jonkun muun.

Kommentit (2)

Vierailija

Niitä 3kk karensseja ihmiset "ottaa" itselleen ihan älyttömistä syistä. Siis ihan täysin jostain utopialandiasta. Että jos joskus pysähdyttäisiin ajattelemaan sen oman navan ulkopuolelta, että mitenkä semmoinen korvaussysteemi ja maksamiset onnistuis, jos jokainen vois vaan lähteä töistä ja alkaa nostamaan ansiosidonnaista tuosta vaan, esim. siksi että a) palkka kerran väärin, ei ole edes pyydetty korjaamaan, vaan laakista lähdetty b) palkka myöhässä, ei mitään kysymystäkään palkanmaksajalta koroista tai korvauksista vaan jääty kotiin kun ei kerran maksetakaan

c) työnantaja epäilee suullisesti,, että työntekijä on ottanut jotain luvattomasti työpaikalta. Ei taaskaan mitään luottamusmiehiä tai mitään neuvotteluja tai saatika että olis mitään dokumetteja, mutta lopetetaan työt siihen paikkaan ja jäädään työttömäksi ilman tietoa uudesta työpaikasta

d) tehdään omia diagnooseja, etukäteen ilman päivänkään kokemusta että ei terveys/selkä/nilkka/rannenivel kestä. Mitään lääkärintodistusta saatika mitään sairaslomia tai mitään havaintoa aikaisemmin samasta rajoitteesta ei ole. 

Silti vaan lähdetään töistä, ja kävellään seuraavana päivänä työkkäriin että tarttis kassan rahoille päästä. Sitten kun pyydetään asiaa selvittämään ja mielellään sillä tavalla että sen vois jotenkin tarkistaa/dokumentoitu, niin aletaan huutaa että mähän just kerroin sulle mitä siellä sanottiin, eksä usko mua. 

Uskon kyllä että joku prinsessa-syndroomaa poteva neito on sitä mieltä, että jos hän ei saa omaa huonetta täydessä talossa, niin hänellä on oikeus lähteä suoraan kassan rahoille. Yhteiskunta vaan ei voi toimia niin.

Nykyään on tullut näitä nuoria naisia, erittäin vähällä työkokemuksella, jotka heti yhden päivän jälkeen on sitä mieltä että heitä työpaikkakiusataan tai seksuaalisesti ahdistellaan. Mua ainakin alkaa jo ihmetyttään, että miksi yhtä ja samaa työntekijää ahdistellaan seksuaalisesti joka työpaikassa, mihin hän menee. Tiijä sitten. Minähän en karensseista päätä, joten ei ole mun päänsärky muuntenkaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat