Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kasvohalvaus ja vanheneminen, kohtalotovereita tai apua?

Vierailija

Aihe, josta todella vaikea löytää tietoa, mutta ei kysyvä tieltä eksy. Kai.

Kasvohalvaus on tullut pienen onnettomuuden takia aivan pikkulapsena ja parantunut vain osittain. Nyt alan olemaan siinä iässä, että on alkanut tosissaan pelottaa, että mitä tästä tulee kun alan saamaan ryppyjä, toinen silmäkin on jo ahkerasta hoidosta huolimatta todella huonossa kunnossa kun en saa luomea kokonaan kiinni, edes nukkuessani. Erityisen turhamainen en ole, mutta niin paljon tästä vaivasta tai vammasta, miten sen nyt haluaa ilmaista, on saanut kärsiä, että koen huolen olevan aivan oikeutettu. Jo nyt vain toisessa suupielessäni on hento uurre ja toisessa hyvin pieni ja sekin eri paikassa. Ja miltähän otsanikin tulee näyttämään kun toisen silmän ja kulmakarvan alueen lihakset eivät hirveästi inahda.

Vaivasta tulee kai vielä silmiin pistävämpi ja sitä ei enää millään maailman meikkauksella saakaan peitettyä. Nytkin saa kuunnella jos minkälaista herjan heittoa ja haukkumista tuntemattomilta ja usein huomaa että ihmiset jäävät tuijottamaan ja miettimään, että mikä kasvoissani on oikein vialla.

Onkohan tähän olemassa mitään muuta apua? Laittaako kukaan edes botoxia (terveelle puolelle) jos on halvautunut kasvohermo? Keneltä tästä edes kannattaisi lähteä kyselemään? Kohtalotovereista olisi enemmän kuin mukava kuulla, vaikka eihän tätä kellekään muulle soisi tietenkään.

Kommentit (3)

Vierailija

Minäkin sain kasvohermohalvauksen 12-vuotiaana. Syy oli tuntematon, mutta parannuin lähes täydellisesti peloista huolimatta. Turha kommentti, mutta jännä kuulla kohtalontoverista. Pärjäile!

Vierailija

Kiitos kannustuksesta :) Ymmärtääkseni valtaosa paraneekin (lähes) täysin, mutta ilmeisesti tällainen hermon fyysinen vaurioituminen onkin harvinaisempaa. Antaisin kyllä mitä vain, että vain parantuisin tästä, vaikka voisihan sitä toki olla aina jotain paljon pahempaakin joku kuitenkin voisi sanoa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat