Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Laminaattitason pinnan (värin) vaihtaminen?

Vierailija

Keittiössämme on kolme isoa pintaa (tiskipöytä, työpöytä ja saareke) tummanruskeaa laminaattitasoa, jossa alumiinin värinen ulkoreuna. Muuten keittiössä on tummaa puuta, valkoista ja tuota alumiinia. Tummat isot pinnat imevät valoa ja haluaisin vaihtaa ne valkoisiksi. Voisikohan niitä pinnoittaa jotenkin uudestaan? Toki koko levyt voisi vaihtaa, mutta haluaisin ensin selvittää, olisiko jollakin kokemusta laminaattitason värin vaihtamisesta. Kiitos :)

Kommentit (12)

Vierailija

Laminaatti on muovia, ei siihen kovin helppo ole mitään maalata. Tai jotain muovikalvoa?

Mieti nyt vielä kaksi kertaa, pitääkö tasot olla VALKOISET?

Vierailija

Mitä jos vain menisit vaikka ikeaan? Ostat uuden sieltä. Suht halvalla ja paljon helpomalla työllä, kun alat maalaamaan muovipintaa, josta kohta kuitenkin alkaa rapisemaan maalit. Et saa laitettua mitään sellaista pinnoitetta itse, joka kestäisi keittiökäytössä. Jos sellaista ainetta on niin taitaa silti tulla paljon halvemmaksi vaihtaa uudet tasot, kun alkaa ostamaan erikoismaaleja.

Voithan aina laittaa jonkun sorttisia pöytäliinoja ja päälle vaikka lasilevyn.

Mjaalari Matti

Väriä voi vaihtaa, mutta ratkaisusta ei saa pysyvää. Antaisin 1-3 vuotta maksimissaan värin pysymiseen laminoidussa keittiötasossa. Toinen ratkaisu on sisustusmuovi.

Vierailija

Kiitos vastauksista! Tuo maalaaminen kyllä arveluttaa itseänikin juuri kestävyyden takia. Netistä löysin maininnan hartsipinnoitteesta, mutta en tarkempia tietoja tai kokemuksia. Harmittaisi vaan hävittää kolme isoa ja ehjää tasoa, jotka ovat valmiiksi muotoiltu omaan keittiöön sopiviksi :)

Vierailija

Laittaisin välitilaan paremman valaistuksen. Ei tarvii vaihtaa tasoja, jos ovat hyvässä kunnossa ja hyvän näköiset.

Vierailija

Joo, paras ja edullisinkin ratkaisu on vaihtaa ne tasot. Tokihan ne voisi maalata, mutta ei siitä tule kuin sotkua, eikä lopputulos ole hinnan eikä vaivan väärti Laminaattitaso ei ole kuin muovipintaista lastulevyä, eikä se ole erityisen kallista.

Jos niitä alkaisi jollakin pinnoittamaan = maalaamaan, vaatisi se monet hionnat, tartuntapohjamaalit, välihionnat, pari-kolme pintamaalia, ja siltikin tulos olisi mitä olisi. Tasot sen sijaan vaihtaa uusiin muutamassa tunnissa ja hintaa tulee joku satanen, joten ei kyllä kannata mitään pinnoituksia harkita.

Vierailija

Ok, ehkä luovutan pinnoitusasian suhteen :) mutta jos joku on jotakin vastaavaa kokeillut hyvällä tai huonolla menestyksellä, niin kuulisin mielelläni :)

Vierailija

Valaistuksen lisääminenkin on kyllä hyvä ajatus, sillä keittiössämme on paljon epäsuoria valonlähteitä. Edelliset asukkaat olleet hämyisän tunnelman ystäviä :) Minua häiritsee kuitenkin tumman puujäljitelmätason pinta muutenkin, jos ei ole oikeaa puuta, niin ei tarvita niitä puukuvioitakaan.

Yksi pointti on tosiaan lisäksi nuo alumiinireunat. Tason alla on laatikoita, joissa alumiinikehys. Jos vaihtaisin uudet tasot, en kuitenkaan haluaisi niihin alumiinikehystä, joten laatikot jäisivät vähän irrallisiksi. Muutenkin hirvittää, että tasojen vaihdon myötä homma lähtisi suotta leviämään :) kyseessä on muuten toimiva ja kiva keittiö :)

Vierailija

Jos laitat valkoiset tasot, kannattaa ostaa laadukkaat. Meillä on korkeakiiltovalkoiset ja on kyllä todella hyvät! Laittaisin samanlaiset empimättä uudestaan. Ei ole yhtään niin arat kuin mitä jotkut sanovat.

Vierailija

Laminaatissa on muovia, mutta myös paperia. Syvyydeltään isot levyt (yli 63 cm) ova metrihinnaltaan kalliita, mutta eivät toki kiveen ja kivipuristetasoihin verattuna. Parhaimmilta valmistajilta saa altaan altapäin liimattuna, jolloin ei jää mitään reunoja, johon kosteus ja lika jäisi. Laminaattitasoja saa erittäin korkealuokkaisiakin. Vsihto ei siis välttämättä tule halvaksi.

Ehdotan ap:lle valaistuksen vaihtoa ja lisäämistä. Tehokkaat ledit käytyöön, saarekkeen ylle riippuvalaisimet jne.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat