R-ongelmiin apua

Vierailija

Hei! Meilläpäin on puheterapeutille pääsy lähes mahdoton. Osaisitteko antaa neuvoa miten pitäisi kieltä harjoitutta että saisi r kirjaimen kuntoon. Poika on jo koulussa ja muutkin ovat huomanneet etilaisen ärrän. Kiitos kaikesta neuvosta!

Kommentit (5)

Vierailija

Jos vika ei ole elimellinen, sen voi usein korjata kotiharjoittelulla. Treeni alkaa huulten pärisyttämisellä uloshengityksessä, jolla totutetaan suun lihaksia tärisevään liikkeeseen. Tätä joka päivä monta kertaa pari minuuttia kerrallaan. Sitten aletaan varovasti työntää kieltä pärisevien huulien väliin, jolloin myös kieli oppii tremolon. Ja jonakin päivänä joku prööh-ääntely sitten tuottaa ihan oikean ärrän!

Vierailija

Kannattaa tutustua Äännekouluun aannekoulu.fi . Opetin itse tuon avulla omalle 4-v: lle r äänteen. Jos jaksaa ja pystyy panostamaan ton alkujakson aikana, niin lapsi aika varmasti oppii äänteen. Me oltiin puheterapeuttiin yhteydessä tuolla ja lähetettiin pari kertaa videoita meidän harjoituksista ja saatiin täsmävinkkejä. Heillä on myös facebook-sivu jossa saa tosi nopeasti vastauksia omiin kysymyksiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat