Helsinki Design School -kokemuksia?

Vierailija

Hain tänne muotisuunnittelijan linjalle ja haluaisin kaiken mahdollisen tiedon ennen kuin sitoudun rahallisesti ja aikataulullisesti. Tältä koululta odotan tasokasta opetusta, hyviä kontakteja ja valmiuksia työelämään. Opetuspäiviä on vähän, mutta itse pidän siitä että pidetään asiat tehokkaana ja tiiviinä, ja muuten saa oman opiskelunsa aikatauluttaa itse. Heitteille en kuitenkaan halua jäädä, vaan haluan myös opetusta.

Olisin kiitollinen jos asiasta tietävät voisivat vastata muutamaan kysymykseen :) Kysymykset on tarkoitettu siellä tällä hetkellä opiskeleville ja koulun käyneille.

- Milloin hait kouluun/kävit sen?
- Kuinka nopeasti sait vastauksen hakemukseen ja kuinka kauan ennen opintojen alkua?
- Tiedätkö ketään joka EI olisi saanut opiskelupaikkaa? Ts. pääseekö kaikki?
- Millä linjalla opiskelit?
- Millaisia opiskelukavereita sinulla oli?
- Autettiinko teitä saamaan makeita työharjoittelupaikkoja tai saitteko muuten apua suhteiden luomisessa?
- Millaista oli opetuksen taso?
- Saitko tarpeeksi palautetta/ohjausta opinnoissasi?
- Miten koulutus on otettu vastaan työelämässä muuten?
- Muita ajatuksia?

Varsinkin kritiikille pyydän perusteluja. Se, että jonkun mielestä joku on "huono" tai "turha" ei riitä, koska sellaista siaa ei olekaan mikä ei ole jonkun mielestä "huono" tai "turha". On tärkeä tietää MIKSI. Eli perusteluja, kiitos :)

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Hae jollekin ihan toiselle alalle. Edes ne, jotka pääsevät tuollaisille aloille taidoilla (ei rahalla) ja valmistuvat loistavasti ulos eivät välttämättä saa edes läheltä liippaavaa työtä. Eli se, että pääset sisälle kouluun ja valmistut sieltä ehkä hyvilläkin suosituksilla yms, niin ei takaa sinulle mitään. Voit olla sen jälkeen ihan yhtä nollapisteessä kuin olet nyt. Suomessa ei ole taideteollisen alan työpaikkoja riittävästi. Sen sain itsekin aikoinani huomata, kuin myös moni opiskelijatoverini. Koulutusbisneksessä toki taotaan rahaa, mutta jos ajattelet ihan omaa tulevaisuuttasi, niin sinä et ko. alalla sitä rahaa tule todennäköisesti takomaan.

Vierailija

Kiitos viestistäsi, 3. En ole nollapisteessä, vaan minulla kyllä on tutkinto enkä nyt hae 'oikotietä onneen'. Olen kiinnostunut nyt tuosta koulusta itsessään.

Onko jollain vastauksia aloitusviestin kysymyksiin? :)

ap

Vierailija

Kuvitteleppa tilanne että työhaastatteluun tulee kaksi ihmistä a) muotoilija jolla on maisterin tutkinto, ja siis takana viiden vuoden opinnot b) muotoilija, joka on opiskellut vuoden Helsinki design schoolissa, jonne pääsi rahalla.

Kummankohan se haastattelija valitsee töihin?

Vierailija

Minulla on alaa sivuava tutkinto johon haen särmää, enkä aio sen vuoksi mennä vuosikausiksi korkeakouluun. Eli en nyt kaipaisi uraneuvoja, kiitos :)

Löytyykö täältä ketään koulun käynyttä?

ap

Vierailija

Ne ei voi yksinkertaisesti ehtiä opettaa niiden lyhyen koulutuksen aikana juuri mitään verrattuna siihen mitä oikeissa alan oppilaitoksissa opetetaan. Turha edes haaveilla siitä että ehtivät perustellen ajatuksiaan sillä opetus on varmaan niin intensiivistä. Itse opiskelen muotoilualaa yliopistossa kolmatta vuotta, ja meillä on nämä opinnot niin intensiivisiä ettei intensiivisemmäksi vois enää pistää, vapaa-aikaa ole ollut oikeastaan ollenkaan koskaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Taidealalla merkitsee portfolio, ei muodollinen pätevyys.

Niin ja ne joiden portfolio on surkea eivät noihin kunnon kouluihin pääsekään vaan hakeutuvat tällaisiin vuoden koulutuksiin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
sinä et ko. alalla sitä rahaa tule todennäköisesti takomaan.

"Rahan takominen" särähtää korvaan, mutta jos nyt termiäsi käytän, niin ei ap tule koskaan takomaan rahaa sellaisellakaan alalla (viittaat tod.näk. insinööritieteiseiin, oikikseen tai sosiaali-tai terveysalaan), johon hänellä ei ole mitään kiinnostusta tai lahjoja.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taidealalla merkitsee portfolio, ei muodollinen pätevyys.

Niin ja ne joiden portfolio on surkea eivät noihin kunnon kouluihin pääsekään vaan hakeutuvat tällaisiin vuoden koulutuksiin.

Mistä teitä silkkaa ilkeyttään suunsa avaavia oikein tulee? Jokainen tarpeen ja kykyjen mukaan, eikä tässä ole mitään syytä lynkata ketään.

Vierailija

Viestiketjun kommentit kuvaavat hyvin tyypillistä av-mammaa, joka protestoi maksullista huuhaa-koulua, vaikka ei todellisuudessa tiedä kyseistä koulusta mitään, puhumattakaan  siitä, että olisi opiskellut siellä. 

Jos av-mammat eivät vielä tienneet, niin tulevaisuuden työelämässä EI täällä Suomen perähikiälläkään PÄRJÄÄ enää pelkällä yhdellä tutkinnolla, vaan pelin henki on POIKKITIETEELLISYYS. Mielestäni onkin hienoa, että Suomessakin on yhä enemmän oppilaitoksia, jotka tarjoavat LISÄKOULUTUSTA, joissa tarkoitus on kehittää jo olemassa olevaa ammattitaitoa, oppia uusia näkökulmia, kehittyä, innovoida, laajentaa osaamialuettaan työelämässä. Helsinki Design School:n tarkoituksena EI OLE opiskella ammattiin esim ylioppilaspohjalta, vaan TÄYDENTÄÄ jo olemassaolevaa koulutusta. Siis esimerkiksi: vaatturi + HDS-tutkinto "vaatesuunnittelija" tai markkinoinnin KTM/tradenomi + HDS:n elokuvaohjaajan tutkinto jne. Tulevaisuuden työelämä on ELINIKÄISTÄ KOULUTTAUTUMISTA ja sitä harjoittavat myös työnantajanne. Miksei siis jokainen voisi kouluttautua myös vapaa-ajallaan, jos on motivaatiota ja kiinnostusta alaa kohtaan? 

AP:lle: en ole opiskellut Helsinki Design Schoolissa, mutta alkoi suoraan sanottuna kyrsiä nämä vastaukset, joita olet saanut. Tsemppiä opintoihin! :)

Vierailija

Itse en ole koulua käynyt mutta tiedän erään, joka on. Hän kai ihan tyytyväinen koulutukseen mutta aikoo kuitenkin nyt hakea AMK:n opiskelemaan samaa alaa. Eikä tee alan töitä, eli en tiedä kuinka paljon koulutuksesta oli loppujen lopuksi hyötyä. Ehkä riippuu mitä haluat ja odotat koulutukselta. Jos haluat jalkaa oven väliin, saada kontakteja alalta, niin siihen koulu on varmasti mainoa. Mutta jos ajattelit, että pääset töihin kiinni pelkästään käymällä tuon koulutuksen niin se on varmasti yhtä hankalaa/helppoa kuin ilman koulutustakin. Taidealoilla on valtavasti osaajia mutta vain vähän töitä, joten yleensä osaajat tulee ilmi varmasti kontaktien ja töiden kautta, ei koulutuksen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat