Jos historia olisi kirjoitettu lyijykynällä ja siitä voisi pyyhkiä pyyhekumilla jotain pois

Vierailija

Poistaisitko jotain?

Kommentit (13)

Vierailija

No, historiahan kirjoitetaan aina uusiksi. Minun lapsuudessani opetettiin aivan eri tulkintaa historian tapahtumista kuin nykypäivänä. Asiat voidaan kertoa niin eri tavoilla.

Vierailija

Historian kirjoitus on kielikuva. Ei ole mitään yhtä kirjoitettua historiaa. Moni yrittää parhaillaankin kieltää jotain asioita tapahtuneeksi, kansanmurhat esim. juuri tällaisia. Esim. Turkissa on rangaistava teko puhua armenialaisten kansanmurhasta, holokaustin kieltäijiä löytyy kaikkialta jne.

Historiantutkimus on yksi asia, suullinen ja kerrottu historia toinen ja esittävä taide, asioiden välittäminen elämäkerroissa jne kolmas, erilailla ihmisten toiminnasta jäävät lähteet neljäs asia jne. 

Vaikka kuinka yrittäisi pyyhkiä pois jotkut kirjoitetut asiat, esim. polttamalla kirjat jne., niin kaikesta jää silti jälkiä. 

Eri asia tietty kysyä, minkä historiassa tapahtuneen asian haluaisi jälkikäteen muuttaa. Mutta oikeasti kyse on prosesseista, ei yksittäisistä tapahtumista, joten menneestä olisi vaikea poistaa mitään, muttamatta ihan kaikkea. Harva historiantutkija tutkii jotain tapahtumaa, suurin osa pyrkii ymmärtmämään juuri prosesseja, jotka tekivät maailmasta sen, mitä se nyt on. 

Vierailija

Tästä ajasta kerrotaan historiankirjoissa 50 vuoden kuluttua aivan eri tavoin jos Euroopan Unioni yhdistyy liittovaltioksi, tai jos se hajoaa. Tai nykypäivän pakolaisista kerrotaan eri tavoin riippuen siitä, jatkuuko lähi-idän kaaos vuosikymmeniä.

70- 80- luvuilla pakolaiset olivat venepakolaisia kaukoidästä. Viiteenkymmeneen seuraavaan vuoteen voi tulla taas joku muukin alueellinen katastrofi, joka muuttaa kuvan maailmasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat