Miten pääsee ylitarkastajaksi?

Vierailija

Tunnetteko ketään, joka olisi jossain valtion laitoksessa ylitarkastajan hommissa? Mikä koulutus ja miten pitkä työkokemus mahtaa olla tarpeen sellaisiin töihin?

Kommentit (11)

Vierailija

Isä oli, maisteripohjalta ja jonkin verran oman alan hommia tehtynä siinä vaiheessa. Mutta hän jäi jo jokunen vuosi sitten eläkkeelle, eikä tilalle tietenkään palkattu ketään. Voi olla vaikeaa päästä sellaisiin hommiin, jos et jo ole, maailma on mennyt sellaiseksi.

Vierailija

Puolisoni on ylitarkastajana eräässä ministeriössä. Koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri, ja muistaakseni hänellä oli työkokemusta jollakin toisella tittelillä ensin. 

Ylitarkastaja ei virkanimikkeenä kerro kovin paljoa, se on aika perustitteli valtiolla, ja työtehtävät voivat olla kaikenlaisia. 

Vierailija

OLen ylitarkastaja ympäristöhallinnossa. Maisteri. Työni on sellaista ihan turhaa ja tyhjänpäiväistä erilaisten ympäristörikosten selvittelyä ja valvontaa. Turhaa huttua.

vierailijar
Seuraa 
Liittynyt8.11.2015

Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista, täältä löytyy tietoa kaikkeen :) Kehtaan sitten hakea paikkaa, vaikka ei ole hirveän pitkä työkokemus.

Turhaan haet. Älyä pitää olla, vaikkei työkokemusta olisikaan.

ytm

Tunnen useitakin, tutkinto maisteritasoa. Koulutusala vaihtelee tehtävistä riippuen. Tuntemissani ylitarkastajissa ainakin hallintotieteilijä, kasvatustieteen maisteri, yhteiskuntatieteiden maisteri, biologi, diplomi-insinööri. Työkokemuksen pituus ei ole se ainoa pätevöittävä tekijä. Mulla oli työkokemusta valmistumisen jälkeen kolmisen vuotta kun työkaveri vinkkasi hakemaan ko. nimikkeellä olevaa virkaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat