Miksi pienituloiset tekevät suurperheitä?

Vierailija

En ymmärrä, kun ystävälläni on rahat aina lopussa ja muutenkin laskut rästissä ja nyt on viides lapsi tulossa.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Oi ihanasti saitte taas tuntea ylemmyyttä.

Tosin paljastitte tietämättömyytenne; pienituloisten perheet ovat kutistuneet ja suurituloisten kasvaneet.

Kuitenkin suurin ongelma on syntyvyyden jatkuva lasku ja sen aiheuttama vinoutuma huoltosuhteessa.

Eniten lapsia tehdään tietyssä maahanmuttajaryhmässä. Se ilmeisesti mammoille sopii.

Vierailija

Kun sille tielle lähtee, on helppo jatkaa. Vaikeampi lähtee parin kersan kera kouluttautumaan pitkästi hyvään, vaativaan hyvin maksavaan työhön - ei mulla ainakaan sietokyky kestäisi rankkaa perhe-elämää ja sitten raskasta työtä. Sen kaikki tietääkin, että keskituloisuus ei kannata, sama kun elää sit tuilla välillä lapsia pyöräytellen. Minusta köyhät suurperheet ovat tavallaan nyky-yhteiskunnan fiksut ja röyhkeät: oma etu eli runsas suvunjatkaminen saadaan toisten avuilla.

Vierailija

Tuota meiltäkin on kysytty. Viisi lasta meillä on, mutta emme aina ole olleet pienituloisia. Lapset tehdessämme oltiin kohtuullisesti tienaavia kumpikin, ja sen turvin uskallettiin perhettä kasvattaa. Nyt meistä vaan toinen on töissä. Kun elämä yllättää ja terveys menee, näkyy se kukkarollakin eikä tilanne katso paljonko niitä lapsia on "hyvään" aikaan tullut tehtyä...

Joten jos te hyvätuloiset luulette että taloustilanteenne on aina ja varmasti hyvä, eikä mikään voi muuttaa sitä, elätte kivaa kuplaa. Tuohon tuudittautuminen voi pudottaa teitäkin kovaa ja korkealta. Se mikä taloustilanteenne on nyt, ei välttämättä seuraakaan kymmenen vuoden päähän.

Jos jää odottamaan sitä hetkeä, että loppuelämä on terveyden ja talouden puolesta taattu ja ikiturvallinen, jää kyllä 99% tenavista tekemättä koska se juna ajaa jo ohi lisääntymisikäisiltä.

Vierailija

Yle: Syntyvyys laskee Suomessa 3. vuotta peräkkäin – lapsettomuus lisääntynyt

Heini Karjanmaa
[Yle: Syntyvyys laskee Suomessa 3. vuotta peräkkäin – lapsettomuus lisääntynyt]
Taloudellinen varovaisuus ja lapsettomuuden lisääntyminen ovat Ylen haastatteleman Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirchin mukaan syynä siihen, että syntyvyyden lasku jatkuu Suomessa. Rotkirchin mukaan lasten hankinta on Suomessa hyvin jakautunutta tulotason mukaan.
8.6.2014 16:55
Taloussanomat
 

Lapsettomuus on noussut Suomessa eurooppalaisittain korkealle tasolle, kertoo Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch Ylen haastattelussa. Tilastokeskuksen mukaan joka viides 40–44 -vuotiais nainen ja joka neljäs samanikäinen mies on Suomessa lapseton. 

Viime vuosina suomalaisnaisten lapsiluvun odote on ollut keskimäärin 1,8. Jo se on vähemmän kuin tarvittaisiin väestön uusiutumiseen ja väestöryhmien väliseen tasapainoon, ja Rotkirchin mukaan suunta on jo 3. vuotta alaspäin. 

 – Erityisen huolestuttavaa, on että lapsettomuus lisääntyy vähän koulutettujen naisten ja miesten keskuudessa. Se viittaisi siihen, että ympärillä on taloudellinen ja sosiaalinen epävarmuus, Rotkirch arvioi.

Tutkijan mukaan lastensaanti on Suomessa muita Pohjoismaita jakautuneempaa, sillä hyvätuloiset ja korkeasti koulutetut saavat pienituloisempia enemmän lapsia. Toisin kuin 1990-luvun laman aikana, viime vuosina Suomessa ei Rotkirchin mukaan ole panostettu perhepolitiikkaan.

– Julkisuudessa puhutaan esimerkiksi siitä, miten leikataan lapsilisiä, leikataan äitien mahdollisuutta olla hoitovapaalla, meillä ei myöskään ole pitkään aikaan nostettu lapsiperheiden etuuksia, tutkija muistuttaa.

Toisaalta Rotkirch näkee syntyvyyden laskeneen myös siksi, että puolison löytyminen on vaikeutunut.    

http://www.taloussanomat.fi/oma-raha/2014/06/08/yle-syntyvyys-laskee-suo...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lapsilisien,kotihoidontuen ja asumistuen takia sekä tietty sossusta saa enemmän

Nauran täällä ääneen tuolle tiedollesi :DD

Vierailija

Ei muuta sisältöä elämässä. Työttömänä ei voi etsiä uusia haasteita työstä tai asunnon ostamisesta, mutta uusia lapsia voi aina tehdä. Nehän tulevat kuin itsestään.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat