Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Näin on närhen munat.

Kommentit (13)

Vierailija

Kieltämättä melko totalitaristista kuinka yksilöitä voidaan säilöä tekaistuilla syytteillä kiven sisään kuin Neuvostoliitossa konsanaan.

Vierailija

Sijoittaa on huono sana, mutta nykyään mielisairaalaan ei tahdo päästä monikaan, joka sinne haluaa, joten täytyy olla vaaraksi itselleen, psykoosissa, todella vakava masennustila ym. ennen kuin sinne pääsee. Ja jos paranee niin aika nopsaan sieltä ulos heitetään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

 Minä olin suljetulla osastolla kymmenisen vuotta sitten 3 kk ajan kolmessa eri jaksossa   yhden vuoden kuluessa. Taustalla oli synnytyksen jälkeinen masennus ja siitä seurannut rauhoittavien ja unilääkkeiden väärinkäyttö. Ensin minut vieroitettiin niistä lääkkeistä, sitten oli työkykyarviojakso ja sitten vielä jokin kontrollijakso. Kyllä sieltä suljetultakin pääsi menemään niin kuin tahtoi, joskin piti ilmoittaa kansliassa koska oli lähdössä ulos.  Kävin mm. kirppiksillä ja lenkkeilemässä. Osastolta käsin oli mahdollisuus käydä uimassa sairaalan uimahallissa, tehdä puutöitä ja kankaanpainantaa, osallistua musiikkiterapiaan. Potilastovereiden kanssa keskusteltiin syvällisiä ja laulettiin karaokea. Kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus. Pääsin irti lääkeriippuvuudesta, palasin sitten vielä työelämäänkin. 

Vierailija

90-luvulla tilanne ehkä oli enemmän niin, että miekkariin vietiin ihmisiä rangaistuksena.
Tänäpäivänä aiheettomia lähetteitä kirjoittavat lääkärit eivät ole huudossa. Ja rahamarkkinat ei halua maksaa siitä penniäkään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Jos meinaa paeta tai muutoin vastustaa hoitotoimia niin sähköshokkeja tai pahimmassa tapauksessa lobotomia. Mitäs läksit.

Ihan huuhaata kirjoittelet. Lobotomia ei ole enään vuosikymmeniin ollut käytössä. Sähköshokkeja käytetään ja niillä on saatu positiivisia kokemuksia vaikeasti masentuiden hoidossa. Eikä sähköshokki hoito ole mikään rangaistus. Annetaan nukutuksessa ja lihakset rentoutettuna.

Elokuvista saa aivan väärälaisen käsityksen sähköshokki hoidosta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat