Vierailija

Huiput tienaavat aika hyvin nykyään, ei enää ropoja kuten ennen. Eikä miesten taitoluistelussa pärjää ilman hyvää fyysistä kuntoa enää tänä päivänä. Suomessakin on jotain kuusi tyyppiä, jotka kilpailevat aikuisten sarjoissa + muutama jäätanssija. 

Kommentit (8)

Vierailija

Koska urheilu on urheilua ja miehet innostuvat urheilusta. Kaikenlainen taitoluistelu, kehonrakennus ja kuviokellunta ei ole oikeaa urheilua.

Ei ole harrastusmahdollisuuksia aikuisille ja aloittaa pitäisi jo lapsena jos huipulle haluaa. Usein varmaan ainoastaan ylemmän keskiluokan perheiden lapset pääsevät tutustumaan koko lajiin, koska laji on vähän eksoottisempi ja fiinimpi ja harrastaminenkaan ei välttämättä ole ihan ilmaista.

Haaveilin taitoluistelusta vuosia sitten ja ainoat miesten luistimetkin olisi pitänyt kai hakea Helsingistä asti.

-Mies 29v + 1v-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kai sitä pidetään edelleen ihan homojen hommana. Ajatus lähtee jo siitä, kun lapsille ostetaan ekat luistimet: tytöille taitoluistimet ja pojille jääkiekkoluistimet. Mikä on tyttöjä kohtaan sikäli väärin, että oikean perustekniikan oppisi parhaiten niillä lätkäluistimilla eikä kaunareilla.

Joskus oli Helsingissä taitoluistelun EM- tai MM-kisat, ja lehdessä silloin juttu jostakin jääkiekkoilijasta, joka katseli luistelijoita kaukalon laidalla. Tuumasi, että nuo vasta kovia kundeja ovat: mäiskähtävät epäonnistuneesta hypystä jäähän ilman mitään suojavarusteita, ja eikun jatkavat matkaa. Ja että jos hänellä olisi noin hyvä luistelutekniikka, hän pelaisi NHL:ssä eikä missään SM-liigassa.

Vierailija

Kyllä minä miehenä voin naisten taitoluistelua tulla katsomaan (ontto matkalaukku sylissä, johon on toiselle puolelle porattu munan mentävä reikä). 

Vierailija

Olin pojan kanssa yhden talven luistelukoulussa, joka oli taitoluisteluseuran pitämä. Siinä vaiheessa kun ohjelmaan alkoi tulla taitoluisteluliikkeitä pojan mielenkiinto lopahti täysin. Hippaleikit jne. kyllä jaksoivat innostaa. Ts. ihan synnynnäinen ei opittu reagoiminen tuo oli.

Vierailija

Onhan se myös sellainen laji johon harvalla on taipumuksia päästä huipulle. Esim. jääkiekossa luistelunopeutta varmasti voi treenata paljon pitemmälle kuin sitä pystyykö hyppäämään kolmoishypyn: useimmilla vain ei ole luontaista lahjakkuutta pystyä pyörimään kolme kierrosta ilmassa, vaikka olisi miten kehittyneet reisilihakset ynnä muut.

Ainakin omasta mielestäni useimmat kisaajat esim. MM- kisoissa, jotka ovat suurinpiirtein 15 sakin ulkopuolella, ovat todella tylsää ja mielenkiinnotonta katsottavaa: eli lajissa täytyy todellakin olla maailman huippua jotta sillä tienaa mitään. Paljon helpommalla pääsee varmasti vaikkapa siinä jääkiekossa; ainakin Kiira Korven jääkiekkovalmentajaisä sanoi että jääkiekossa keskinkertaisilla lahjoilla pääsee pitkälle, taitoluistelussa ei mihinkään. Se kun vaatii niin monipuolista lahjakkuutta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat