Vierailija

Mistähän voisi johtua? Silmän valkuainen punoittaa siis vähän ja ehkä hiukan vetistääkin.

Kommentit (5)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pienillä on helposti silmätulehduksia, koska kyynelnesteen eritys ei ole kovin tehokasta ja kyynelkanava on ahdas ja menee helposti tukkoon. Vie vauva lääkäriin, saat tehokkaita silmätippoja. Sitä ennen kostuta lapsen silmiä keittosuolaa sisältävillä silmätipolla. Apteekista sai ainakin ennen Ratiopharmin edullisia keittosuolatippoja jotka oli pakattu yksittäisampulleihin. Ne on aidosti näppäriä jos lapsella on taipumusta silmätulehduksiin. Niillä voi huuhtoa, paitsi silmät, myös lapsen tukkoisen nenän. Meillä lapsi jonka silmät punoittivat helposti, ja mulla oli aina muutama ampulli ja pieni pala pumpulia minigrip-pussissa, joten kostutin lapsen silmän aina kun näytti siltä että se on ärtynyt. Se helpotti lapsen oloa aina heti eikä lapsi haronut ja hieronut silmiään ja sillä lailla pahentanut tilannetta.

Lääkärin määräämät silmätipat on edullisia, ja oma vinkki on, että niitä kannattaa ostaa se vähän isompi satsi. Edessä on flunssakausi ja jos lapsella on taipumusta siihen että kyynelkanava tukkeutuu ja silmään alkaa tulla tulehdusta, niin tämä ei ole viimeinen kerta kun tippoja tarvitaan. Helpottaa paljon elämää, kun jääkaapissa on jo valmiina tippoja joilla hoitaa silmä ihan kotona, ettei lasta tarvitse joka kerta viedä erikseen lääkäriin.

Meidän lapsella toinen kyynelkanavista oli ahdas ja myös sen puolen korva tulehtui helposti. Joten jos lapsi on itkuinen pyydä lääkäriä kurkkamaan myös korvaan, ettei siellä ole tulehdusta myös.

Vierailija

Jos valkuainen punottaa, käyttäisin kyllä silmälääkärissä. Se voi olla irittiiäkin. En tiedä onko sitä vauvoilla, omalla lapsella alkoin n. 10 vuoden iässä ja liittyy reumaan. Iriitin poissulkemiseksi suosittelisin silmälääkärillä käyntiä. Se on nimenomaan se valkuaisen punottaminen sen oire. Tarkkaile, vaikuttaako valoaralta. Iriitti myös aiheuttaa kipua silmään. Mutta en kyllä yhtään tiedä, joko sitä noin pienillä esiintyy. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat