onko äidinvaisto yleensä oikeassa?

Vierailija

Minulla on nimittäin vahva tunne että vauvallani ei ole kaikki kunnossa, vaikka lääkärissä on käyty ja lääkärit väittäävät kaiken olevan kunnossa. Vauvan käytös on muuttunut niin radikaalisti että ei voi olla normaalia.

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Tuttavani olo varma, ettei hänen vauvallaan ole kaikki kunnossa, vaikka kaikki muut vähättelivätkin äidin tuntemuksia. Jonkin ajan kuluttua lapsella diagnosoitiin syöpä.
Toivon totisesti että kyse ei ole tapauksessasi samasta, mutta kehotan luottamaan vaistoosi. Sinä tunnet lapsen kuitenkin parhaiten.

Vierailija

Minua pidetään jo nyt vainoharhaisena kun kuvittelen kaikkea. Vauva on muuttunut todella väsyneeksi ja sikeäunisemmaksi, syö huonommin ja muutenkin on vaisumpi kuin ennen.
Ap

Vierailija

Tämäkin on tapauskohtaista... useinmiten sanoisin, että luota vaistoosi, mutta sitten on yksi sukulaisnainen, joka on diagnosoinut lapsilleen reumasta ms-taudin kautta aivokasvaimeen ihan kaiken, ja aina on tehty karsea määrä tutkimuksia, lopputulos: ei löydy mitään. Reuma mm oli kasvukipuja, kyllähän sitä terkkalääkäri yritti ehdottaa mutta "eihän minun lapsellani nyt mitään niin TAVALLISTA voi olla!!!!"

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No vie tohtorille!Kerrot tän minkä nyt meille.


On käytetty ja tutkittu kirjaimellisesti aivan kaikki magneettikuvista lähtien. Silti vain vahva tunne ettei kaikki hyvin.
ap

Vierailija

Joskus syy löytyy äidin masennuksesta. Äidin mahdollista mielenterveyden horjumista ei tule sivuuttaa terveydenhuollossa, vaikka siitä kysyminen loukkaisikin äitiä. Miten sinulla ap menee?

Vierailija

Älä ota nyt tätä väärin. Minusta et vaikuta kirjoituksesi perusteella epätasapainoiselta ihmiseltä, MUTTA kannattaa miettiä läpi sekin vaihtoehto, että joko a) jostain syystä "kuvittelet", että vauvalla on joku sairaus (olet stressaantunut, ahdistunut, masentunut väsynyt) tai b) vauva reagoi käytöksellään sinun ahdistukseesi, masennukseesi, stressiisi, väsymykseesi.

-

Kuten sanoin, en sano näitä asioita siksi, että saisin viesteistäsi kuvan epätasapainoisesta ihmisestä tai haluaisin loukata, mutta pyydän, että mietit myös nämä asiat läpi.

-

En ole mikään terveydenhuollon asiantuntija, mutta jos vauvaasi on tutkittu, verikokeissa varmasti näkyisi jotain, jos vauva olisi vakavasti sairas, tai muissa tutkimuksissa, jos magneettikuvauskin on tehty. 

-

Ymmärrän erittäin hyvin, miksi olet huolissasi. Minäkin olisin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Joskus syy löytyy äidin masennuksesta. Äidin mahdollista mielenterveyden horjumista ei tule sivuuttaa terveydenhuollossa, vaikka siitä kysyminen loukkaisikin äitiä. Miten sinulla ap menee?


No tätä juuri epäilevät. Huomaan kyllä itsekin olevani hiukan masentunut mutta ennemmin se johtuu ehkä tästä huolesta kun olen lähes varma että kaikki ei ole ok. Onhan tuo magneetti kuitenkin vissiin aika luotettava tutkimus?
Ap

Vierailija

Niin, ja en todellakaan sano, etteikö vauvallasi voisi olla terveysongelmia. Sitä en pysty sanomaan! Eräs äitini työkaveri (sh) on ollut ennen lastenosastolla töissä, ja hän aina sanoo, että äidinvaistoon kannattaa luottaa. Pyydän vain miettimään, voisiko kodin olosuhteissa olla jotain, joka saisi vauvan reagoimaan!-

10

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Mielessäni kävi myös että entä jos joku olisi tehnyt vauvalle jotain pahaa, vaikka on vissiin aika kaukaa haettua sekin.
ap

Kirjoita ihan auki tämä ajatuksesi: millaista pahaa? Kenellä olisi ollut siihen mahdollisuus ja milloin? Minusta olisi hyvä, että tuot nyt nämä asiat ihan konkreettisesti esille (ennen kaikkea itsesi kannalta!).

-

Minkä ikäinen vauvasi on? Onko sinusta teillä hyvä suhde? Vauva vastaa katseeseesi, hymyilee, sinä tunnet rakkautta vauvaa kohtaan ja tunnet mielihyvää hänen hoitamisestaan?

-

Anteeksi, jos koet kysymykset tungettelevina. Avausviestistäsi kuitenkin tulee mieleen, että olet aika huolissasi vauvastasi. Esitän nämä kysymykset siksi, että ehkä ke AV-mammat voisimme auttaa sinua tämän asian miettimisessä.

-

10

Vierailija

Koska lapsesi käytös muuttui? Meillä vauva muuttui rotarokotteen jälkeen moneksi viikoksi juuri tuollaiseksi, iloinen ja virkku vauva olikin yht´äkkiä väsynyt, apaattinen ja ruokahaluton ja painonnousu pysähtyi kokonaan pariksi viikoksi. Onneksi oireet menivät kuitenkin jossain vaiheessa ohi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat