Kauhea kipu (virtsatietulehdus?), mitä teen?

ap

Sattuu niin paljon, että en pysty kävellä/maata. Ainoastaan pöntöllä istuessa kipu on vähän lievempi. En pysty lähteä lääkäriin tämän kivun kanssa. Mitä teen? Mies on kotona ja voisi hakea kaupasta/apteekista jotain, mutta auttaako mikään?

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Ei tuohon lääkäriin tarvi yleensä käydä, saat puhelinreseptin kun soitat vaan terveyskeskukseen. 

Mutta eihän ne lääkkeetkään heti auta, joten ensin tulehduskipulääkkeitä reilusti, esim. buranaa 400-800 mg ja gramma ibuprofeenia, ja runsaasti juomista, niin että pissa kulkee. Happamoittavasta kuten karpalomehusta voi olla jonkin verran apua, mutta itselläni auttaa parhaiten alkoholijuomat, koska niiden kanssa kusettaa ihan julmetusti.

Vierailija

Voisitko saada puhelimen välityksellä reseptin? Varmasti terveysasemalla/päivystyksessä ymmärretään tilanne jos soitat. Mies voisi sen apteekista hakea sinun kelakorttisi kanssa. Sillä aikaa, juo paljon nestettä ja ota vaikka parasetamolia kipuun.

Vierailija

Päivystykseen, jos kivut ovat noin kovat. Mihin sattuu? Sattuuko alaselkään? Onko kuumetta? Ei ole mikään pikkujuttu, jos virtsatulehdus leviää munuaisiin. Sinuna menisin näytille.

Resiprookkinen
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Buranan kanssa sitten happosalpaajaa, ettei tulehduskipulääke hajoita vatsaasi. Toisten mielestä lämpökylvyt auttavat, mutta itse olen sitä mieltä, että bakteerit lisääntyvät sitä enemmän, mitä enemmän ollaan lähellä 40 astetta (jakautuvat binäärisesti n. joka 20s, eli hemmetin nopeasti täyttää ison alan).

Niin paljon on eläin ihmistä viisaampi, että se ei ota enempää kuin tarvitsee. Ihminen ei edes tiedä, mitä tarvitsee.

Vierailija

Sattuu alapäähän, ei selkään tai muualle. Vähän sellainen tunne kun olisi saamassa orgasmin, mutta ei saakkaan, vaan sen tunne on päällä koko ajan ja tuntuu kivuliaalta :D En tiennyt että puhelimitse voi saada reseptejä, pitää selvittää onnistuuko se.
Ap

Vierailija

Virtsatietulehdukseen on mahdollista saada puhelimitsekin resepti varsinkin jos vaivaa on ollut aiemminkin. Mutta ibuprofeenia reippaalla otteella ja sitten sitä juomista, ei kuitenkaan mitään makeaa vaan mieluusti hapanta tai sitten ihan vettä. 

Vierailija

Kakkosviestin lääkitysohjeissa on virhe, ota siis ibuprofeenia (esim. Burana, Ibumax, Ibuxin) 400 mg (-800 mg) 3 kertaa vuorokaudessa ja lisäksi parasetamolia (esim. Panadol, Para-Tabs) korkeintaan 1 g kolme kertaa vuorokaudessa. Jos sinulla on ennenkin ollut virtsatieinfektioita, saanet reseptin soittamalla lääkärille ja virtsasta voidaan tehdä bakteeriviljely myöhemmin. Antibioottikuurin tarvitset nyt nopeasti, koska olet noin kipeä.

Juo paljon, happamat juomat parhaita ja voit ottaa myös C-vitamiinia isohkoja annoksia (esim. 500 mg), nekin happamoittavat virtsaa. 

Vierailija

Kyllä se on vaan parempi ottaa buranaa ja juoda karpalo- tai puolukkamehua (appelsiinimehua, jos noita ei ole) niin paljon, että pääsee sinne lekuriin. Sullako ei aikaisemmin ole ollut virtsatientulehdusta kun kyselet? Sen nimittäin kun on kerrran sairastanut, tunnistaa oireet kyllä. Lääkärin on hyvä tsekata tilanne jos kivut on noin kauheat etkä ole varma taudista...

Vierailija

Itse nappaisin huuleen 800mg buranaa ja 1g panadolia ja painuisin iiiison vesipullon kanssa päivystykseen. 

Jos eka pissatulehdus, niin tuskin antavat reseptiä näkemättä ja ilman pissanäytettä.

Vierailija

En silti lankoja pitkin suosittelisi ab-kuuria, itse söin kahteen ekaan vt-infektioon, kunnes tajusin että runsas veden juonti, pissalla istuminen tarvittaessa pitkiäkin aikoja ja särkylääke mahdollisiin kipuihin on sittemmin riittänyt. Ehdottomasti ap:n kannattaa olla yhteydessä päivystykseen.

Vierailija

Kipulääkettä ja päivystykseen. Yhdenkään lääkärin ei pitäisi antibioottikuuria kirjoittaa ennen kuin näytteet on otettu, tauti todettu ja herkkyydet bakteerikannalle määritetty. Tuolle vaivalle voi olla montakin syytä. Esimerkiksi Klamydia aiheuttaa samankaltaisia oireita. Ja se virtsanäyte pitää kaikenlisäksi antaa ennen antibioottikuurin aloittamista.

Vierailija

Minä en ainakaan saanut puhelimitse reseptiä tuohon kun kysyin. Mutta mene nyt äkkiä jonnekin päivystykseen ettei se leviää munuaisiin asti, koska sitten on jo vakavaa..

....

Pöntöllä olo siis vähemmän kivuliasta ? Eli kirveleekö itse virtsaaminen ? Tuntuuko että koko ajan pissattaisi ? Onko suvussa taipumusta virtsakiviin ?

Vierailija

Tutulta yksityiseltä saa puhelinreseptin.
Muutoin pitää lähteä paikanpäälle päivystykseen sanomaan että virtsatietulehdus, että saa reseptin/päivystyspakkauksen.

Jos on tosi nuori, niin ne haluaa pissanäytteen, sitten pitää kitua vielä ainakin 6-8h, jotta antavat reseptin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat