Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Äidilleni määrättiin kaksi pakettia 50 mg sertralinia kerralla masennukseen (yhteensä 200 tablettia)??

Vierailija

Onko tuo ihan normaalia? Äitini on siis hyvin hyvin masentunut ja pelkään että ottaa yliannostuksen ja kuolee:(  Miksi lääkäri määrää noin suuren määrän lääkkeitä kerralla?? Ja on sen verran masentunut etten yhtään ihmettelisi vaikka tekisi itselleen jotain...Eikö noilla sitten pysty tappamaan itseään jos kerran on niin paljon määrätty? Tekisi mieli ottaa osa lääkkeistä pois ja antaa sitä mukaa kun tarvitsee:(

Kommentit (11)

Vierailija

Sertraliini taitaa kuulua noihin uudempiin masennuslääkkeisiin, joiden yliannostuksesta ei hevillä seuraa kuolema.

Ei sillä, etteikö itsemurhan uhkaa pitäisi ottaa vakavasti ja läheisiään auttaa, mutta noi sertraliinit ei ole itsemurhaväline.

Vierailija

Tuolla määrällä setraliinia äitisi ei saa itseltään henkeä pois vaikka haluaisikin. Jos kyseessä olisi trisykliset masennuslääkkeet, niin sitten ottaisin purkit pois ja antaisin yksitellen lääkkeet..

Resiprookkinen
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Tässä nuori nainen oli ottanut 30 tablettia, 1500 mg, tehdäkseen itsarin. Sertaliini lisää itsetuhoisia ajatuksia. Kannattaa seurata äitisi käytöstä. Tyypillisin esimerkki itsetuhoa hautovalle on se, että hän on poikkeavan huolissaan muiden läheistensä selviämisestä.

Niin paljon on eläin ihmistä viisaampi, että se ei ota enempää kuin tarvitsee. Ihminen ei edes tiedä, mitä tarvitsee.

Vierailija

1.) Niillä ei saa tapettua itseään

2.) Masennuslääkitystä on tarkoituskin jatkaa vähintään 6kk, mieluusti vielä oireiden helpottamisen jälkeenkin ennen kuin annosta alkaa pikkuhiljaa pienentämään ja lääkitystä lopettamaan (ettei tulisi pahoja sivuvaikutuksia + ettei masennusjakso uusiutuisi)

T. Itsekin aikoinaan Sertralinia syönyt

Vierailija

Äitisi on siis siirtynyt elämänvaiheeseen "ihmisjäte, jota lääkeyhtiöinä kuppaamme kuolemaansa saakka lääkärin määräyksellä otamme sen omaisuudenkin pois".

Heität kaikki ne lääkkee vittuun.

Vierailija

Eihän apteekista yleensä oteta koko reseptin lääkkeitä kerralla!!!! Etkö tiennyt, että monesti kysyvät, paljonko laitetaan. Jos haluaa kuukauden satsin, se varmaan on ok, tai 3 kk. Lääkäri kirjoittaa sen reseptin pidemmäksi aikaa, koska parin kuukauden kokeilu ei psyykeongelmissa vielä "paranna" oireita. Usein alussa voi mennä huonommaksi, kunhan alkaa saada lääkkeestä oikean vaikutuksen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ja minkähän takia viesti saa alapeukutuksen??

Minulta siksi, että luulet olevan pakko ottaa 200 tablettia kerralla apteekista. Ei yleensä niin tehdä. Jos on uusi lääke, siitä reseptillä nostetaan vain osa ja kokeillaan. Jos tuntuu auttavan, haetaan samalla reseptillä lisää lääkettä. Et kerro, kuinka monen kk satsi kyseessä, varmaan ainakin kolmen? Eli silloin 2 tabl. päivässä? Minun työpaikallani lääkäri voi kirjoittaa vuodeksikin reseptin, mutta nostetaan lääkettä 3 kk välein. 

Vierailija

Täällä yksi joka on syönyt kausittain sertralinia 15-vuotiaasta asti.  Otan joka päivä 75mg eli 1,5 tablettia. Apteekista nostan aina 100kpl pakkauksen. Olen todennut lääkkeen hyväksi pakko-oireiseen häiriöön, mutta masennukseen apu on aika lievä.

Tuskin äidilläsi on hätää. Toivon mukaan hänen masennuksensa saa helpotusta kyseisestä lääkkeestä :) 

N21

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat