Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Haalistuneen takin pesukonevärjäys vuorin ollessa eri väriä?

Vierailija

Haluaisin lisää käyttövuosia suht arvokkaalle mustalle parkatakilleni, joka on valitettavasti pesussa haalistunut vähän homssuisen väriseksi. Takin karvavuori on luonnonvalkoinen.

Jos värjään sen pesukonevärillä, värjäytyy luultavasti vuori siinä samalla? (Se on luonnonkuitua myös). Tosin eipä sillä sen värillä varmaan muutenkaan niin kauheasti ole väliä jos takkia ei voi oikein käyttää...

Kokemuksia pesukonevärjäyksestä ja etenkin tällaisessa skenaariossa kaipaisin. Minkä valmistajan väri on osoittautunut hyväksi? 

Kommentit (3)

Vierailija

Jos se on luonnonkuitua, eikä siinä ole kosteudenestokäsittlyä se värjäytyy. Yleensä takeissa kyllä on joku käsittely, jonka jälkeen ne ei ime vettä ja silloin ne ei oikein ime väriainettakaan. Tulos voi olla aika epätasainen. Muista myös laittaa tarpeeksi väriä. Talvitakit ovat painavia ja tarvitsevat useampia väripaletteja. 

Vierailija

Kiitos sinulle vastauksesta. Täytyy miettiä vielä onko se värjäys sen arvoista, jos lopputulos saattaa joka tapauksessa olla epätasainen.

Vierailija

Jos vuori värjääntyy mustaksi, se näyttää vain hyvältä. Jos päällikankaan musta sävy syvenee ja vuoren karva jää epätasaisen harmaaksi, sekin näyttää vain hyvältä. Rohkeutta, se on vain takki!

Epätasaisuus ei kokemukseni mukaan ole ongelma pesukoneväreillä kunhan vaate on kasteltu etukäteen. Yksi paketti väriä riittää, ellei takki ole täyspitkä. Olethan pessyt takin pesukoneessa jo useamman kerran? Jos takkia ei ole pesty, se kannattaa pestä ainakin pari kertaa pesukoneessa kankaan suoja-aineiden irrottamiseksi. 

Olen värjännyt vaatteita ja kankaita pesukoneväreillä yli sata kertaa ja vain pieni osa värjäyksistä on epäonnistunut. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat