Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Piten paistaa mehevä pihvi?

Vierailija

Aloittaako kuumalla pannulla?

Kommentit (6)

Vierailija

Liha vähintään 2h ennen paistamista huoneen lämpöön. Itse otan noin neljä tuntia ennemmin. Sitten suolaa ja pippuria vähän lihaan ja kuumalle pannulle ja 0.5-1min per puoli pihvin paksuudesta riippuen.

Vierailija

Ostat ensin kunnon lihaa. Liha kuivataan, öljytään ja pippuria jasuolaa pintaan, ja kuumalle pannulle. Pihvin paksuuden mukaan 2-3 minsaa per puoli.

Vierailija

Jossain kirjassa oli muistaakseni pihvinpaisto-ohje missä otettiin samaan aikaan hömpsyjä pullosta kun pihvi paistui. Muistaakseni oli kuuma valurautapannnu. Ei kai ollut Hemingway ?

Vierailija

Ja sit sen lihan pitää antaa vetäytyä jonkun aikaa, siirrät sen pois pannusta. Paannun laitetaan hiukka lisää voita, soijaa, kermaa, ja tilkka konjakkia ( tarkista maku ). Konjakin voi myös liekittää.. Sekoita hyvin ja loistava kastike valmis!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

http://yle.fi/uutiset/professori_tyrmaa_vanhat_opit__liha_kannattaa_heit...

Onko tämä ihan puppua?

Itse asiassa ei ole aivan puppua. Tuon homman juju on siinä, että jos haluaa pihvinsä jonain muuna, kuin well donena, niin tuolla konstilla voi ruskistaa paistopinnan reilusti ruskeaksi, ilman että pihvi kypsyy sisältä. Tällöin tosin nämä tavanomaiset paisto-ohjeet esimerkiksi ajan suhteen eivät päde. Jos liha paistetaan jääkaappikylmänä tai jäisenä, niin se asettaa myös pannulle vaatimuksia. Kevyimmillä markettipannuilla jos lähtee paistamaan tuollaista, niin pannu jäähtyy lihan alla alta aikayksikön, ja lopputulos on lähinnä keitettyä lihaa, joten pannun tulee olla laadukas. Esimerkiksi painava valurautapannu, parila, tai Hackmanin kalliimmat mallit toimivat. Tällöinkin suosittelen tämän kylmän pihvin kypsennystä loppuun uunissa matalalla lämmöllä paistomittarin kanssa, jolloin lopputulos on just eikä melkein sitä mitä pitää.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat