HPV-rokotuksesta mielipiteitä?

Vierailija

Parin viikon päästä olisi koululla joukkorokotukset. Oletteko rokotuttaneet tyttönne? Mun on vaikea tehdä päätöstä.

Kommentit (10)

Vierailija

Oikeasti. Miksi kysyt täältä, kun täällä voi kuka tahansa provoilla mitä tahansa. 

Täällä on kumminkin faktoja:

http://tyttojenjuttu.fi/hpv-rokote/

"

Ensimmäiset HPV-rokoteaihiot kehitettiin 1990-luvun alussa. Suomessa käytettävä Cervarix-rokote tuli myyntiin Euroopassa vuonna 2007 ja on siitä asti ollut saatavilla myös Suomessa.

Ennen myyntiin tuloa rokotetta annettiin tutkimuksissa noin 16 000 nuorelle naiselle. Rokotettuja seurattiin neljän vuoden ajan vakavien haittojen varalta. Heidän vakavia oireitaan verrattiin niiden samanikäisten naisten vakaviin oireisiin, jotka eivät olleet saaneet Cervarix-rokotetta. Ryhmien välillä ei todettu eroja.

Maailmalla rokotetta on annettu kymmeniä miljoonia annoksia. Suomessa yli 100 000 tyttöä on saanut kolmen annoksen sarjan HPV-rokotetta vuoden 2014 loppuun mennessä. Vakavat haitat ovat olleet hyvin harvinaisia."

Vastapainoksi: 

"

Papilloomaviruksia tunnetaan noin 100 erilaista tyyppiä. Näistä suurin osa on vaarattomia. Ne saattavat aiheuttaa esimerkiksi lapsille syyliä käsin ja jalkapohjin.

Noin 40 HPV-tyyppiä voi esiintyä sukupuolielinten alueella. Niistä vajaa puolet voi aiheuttaa sukuelinten syöpää. Yleisimmin syöpää aiheuttaa kaksi HPV-tyyppiä, ja juuri näitä torjutaan rokotuksilla.

Papilloomavirukset aiheuttavat myös sukuelimissä esiintyviä syylämäisiä muodostelmia, joita kutsutaan kondyloomiksi. Kondyloomat eivät etene syöväksi.

HPV-infektio on yleinen

HPV tarttuu ihon tai limakalvon kautta, yleensä yhdynnässä. HPV-infektio on hyvin yleinen: kahdeksan ihmistä kymmenestä saa sukuelinten HPV-infektion elinaikanaan. Joka kolmannella hiukan yli 20-vuotiaalla naisella on tälläkin hetkellä HPV-tartunta.

Valtaosa infektioista paranee itsestään vuoden kuluessa. Kahden vuoden kuluessa infektioista paranee yhdeksän kymmenestä. Osa infektioista kuitenkin pitkittyy ja voi johtaa kohdunkaulan syöpään.

Sukupuolielinten HPV-infektioita ei pysty täysin estämään kondomin käytölläkään, koska virus tarttuu myös sukuelimiä ympäröivältä iholta. Kondomi ei suojaa HPV-tartunnoilta yhtä hyvin kuin muilta seksissä tarttuvilta taudeilta. Kondomin arvioidaan estävän noin seitsemän kymmenestä tartunnasta. Hyvä hygienia ei estä HPV-infektiota. Rokote on paras keino suojautua tartunnalta."

Kannattaa myös ymmärtää, että KUN enemmistö sukupolvesta saa rokotteen, jossain vaiheessa yleisiä papa-seulontoja aletaan karsia. Kannattaa sitten pitää vähintäänkin huoli siitä, että tytär käy omilla rahoilla parin vuoden välein papassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata missään nimessä ottaa. Etsi netistä tietoa, sieltä löytyy paljon luettavaa.

Joo ja jos se ihan netissä lukee, niin pakko olla totta, eikös juu? ;) Olisi tavan ennenkuulumatonta, että intternetsissä voisi olla jotain.... virheellistä tietoa.

Vierailija

Minulle tuli aggressiivinen syöpä kohdunkaulaan, VAIKKA kävin aina papa-kokeessa. Ne syöpäsolut voivat muhia syvemmällä kohdunkaulassa eivätkä siis näy aina siinä papassa heti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat