Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gradun aloittaminen

Vierailija

Nyt on aika aloittaa gradun kirjoittaminen. Mutta rehellisesti sanoen en tiedä, miten sitä aletaan kirjoittaa?

Aihe on valmiina.  Mitäs sen jälkeen? Ei siis rehellisesti sanottuna mitään havaintoa, mitä tekisin, joten otan kaikki neuvot vastaan. Mikä on toiminut sinulla, mitä olet tehnyt aiheen valitsemisen jälkeen? 

Kommentit (5)

Vierailija

Tee kirjallisuuskatsaus ja selviä, että ketkä on sun tutkimusaiheen ns. johtavat tutkijat. Etsi siis keskeiset lähteet. Sitten voit hahmotella sun työn pääpiirteittäin ja kirjoittaa sisällysluettelon "valmiiksi". Tsemppiä :-)

Vierailija

Varmaan olet tehnyt useammankin semmatyön tähän mennessä. Gradu on vähän kuini se, paitsi että laajempi ja omat johtopäätökset saavat suuremman painoarvon.

Vierailija

Miten olet aloittanut muut kirjoitustyöt, esim. kandin lopputyön?

Olet varmaan lukenut joitain kirjoja tai artikkeleita aiheeseen liittyen? Tee niistä lista (kannattaa kirjoittaa ne heti samaan tyyliin kuin lähdeluettelossa kuuluu olla) ja sitten etsit lisää luettavaa.

Jollakin muulla on ehkä parempia neuvoja :).

Vierailija

Aiheen valinnan jälkeen tutustuin keskeisimpiin tutkimuksiin ja teorioihin. Sitten aloin kerätä aineistoa. Sitten kirjoitin materiaalit ja menetelmät -osion, jonka lähetin ohjaajalle. Sitten analysoin aineiston ja kirjoitin tulokset -osion, jonka lähetin ohjaajalle. Sitten kirjoitin johdannon ja johtopäätökset yhtä aikaa, ja lähetin ne ohjaajalle. Sitten tein ohjaajan kommenttien perusteella koko graduun muutokset ja lähetin taas ohjaajalle. Sitten lähetin gradun toiselle ohjaajalle. Sitten tein hänen toivomansa muutokset ja lähetin takaisin. Sitten pidin seminaarin ja sain luvan palauttaa gradun. Vuosi meni, josta ensimmäiset puoli vuotta oikeasti täyspäiväistä työtä ja puoli vuotta korjausehdotusten odottelua ja toteuttamista. 

Vierailija

Hahmottele rakenne, tutkimuskysymykset, tärkeimmät lähteet. Sitten vaan runttaat paskan kasaan. Mulla aloittamisessa meni 2 vuotta, työstämisessä 2 kk.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat