Iloista sananvapausviikkoa! - kerro kokemuksesi

Vierailija

Tällä viikolla juhlimme suomalaista sananvapautta. Kertokaa omat kokemuksenne, miten arkielämässämme saamme iloita sananvapaudesta? :)

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Sananvapauden huomaa oikeastaan vasta sitten, kun se puuttuu. Siksi asia on Suomessa ja vastaavissa maissa  hieman etäinen. Asuminen sananvapautta rajoittavassa maassa avartaa näkemystä.

Jeskamandeera

Vierailija kirjoitti:

Iloitsen siitä, että poliisi ei enää kerro rikoksentekijän etnistä taustaa ja tuntomerkkejä. Jos kertoisi, rikostilastoissa olisi ikäviä maahanmuuttajapiikkejä. Nyt ei ole, koska periaatteena on, että turvapaikanhakijasta pidetään salassa kaikki tiedot. Joku pahoinpitelysyytehän voisi estää turvapaikan saamisen ja nyt kun maahanmuuttajat ei enää tee rikoksia, saavat he helpommin turvapaikan.

Jep jep. Tämä on yksi niistä kivoista sananvapausasioista mitä viime aikoina on esiintynyt. Lehdet ja mediakin on alkaneet estämään uutisten kommentointia koska niissä on esiintynyt paljon vääriä mielipiteitä. Toki Hesarilla, MTV3:lla ja muilla kommentoinnin estoon osallistuneilla on oma sananvapauden takaama oikeutensa päättää olla julkaisematta kommentteja, mutta tuolla toiminnalla on ihan eri seurauksensa kuin sitä siistivää vaikutusta sillä ehkä haettiin. Öyhöäminen vain paheni sen siirtyessään muualle. Ei kansalaisten pahaa oloa poisteta kielloilla ja hyssyttelyllä vaan molempiin suuntaan menevällä avoimuudella ja läpinäkyvyydellä, joka on sananvapautta parhaimmillaan.

Vierailija

Tämä sananvapausviikko on tosi hyvä juttu! Kaikki ikävät uutiset ovat pois pyyhittyjä ja voimme onnellisina herätä uuteen päivään kuin painajaisunen jälkeen! Halleluja!

Vierailija

Sananvapaus on sallittua silloin, kun ilmaisija on vasemmistolaistaustainen, mutta rajoitettua silloin, kun ilmaisija on oikealle päin kallellaan. Vasemmistolaistaustainen Charlie Hebdo on oui, oikeistolainen versio kyseisestä lehdestä puolestaan olisi ehdottomasti non. (Enkä siis vastusta CH:tä itsessään, tai sen tekijöitä).

Tässä ajatuspanokseni av:n iltapäivään.

Vierailija

Kaikesta saa keskustella ilman leimaamisen, sosiaalisen eristämisen tai väkivallan pelkoa. Kriittisiä mielipiteitä saa esittää ja kaikki ymmärtävät että se ei määrittele minua ihmisenä. Eläköön sananvapaus!

Vierailija

Missähän kristitty valkoinen voisi olla se ryhmä, jota suojellaan rasismilta ja taloudellisesti yhtä vahvasti kuin meidän maahantulijoita. Voisin harkita siirtymistä niihin maisemiin. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Missähän kristitty valkoinen voisi olla se ryhmä, jota suojellaan rasismilta ja taloudellisesti yhtä vahvasti kuin meidän maahantulijoita. Voisin harkita siirtymistä niihin maisemiin. 

Samaa olen miettinyt. Australia on vahvoilla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tästäkin ketjusta on jo poistettu yksi tai useampia viestejä sananvapausviiko kunniaksi.

No eihän se olisi juhlaviikko eikä mikään, ellei sensuuri iskisi. 

Vierailija

No, sanotaan nyt YKSI positiivinen juttu, rehellisyyden nimissä: YleXältä tuli aamulla ihan kivaa puhetta sananvapaudesta, että vaikka loukataan, niin pitää silti voida sanoa, ja että vihapuhettakin pitää vähän sietää.

Antoi vähän toivoa järjen valon kajastuksesta. Kuka olisi uskonut, että vihapuhe ei ole enää "ehdoton ei". Ja YLE:n kanavalta vieläpä!

Mutta eihän tämä pisara meressä tietty sensuurien aallokoissa ja 100 virkamiehen "anti-trolliryhmän" perustamisen varjossa paljolta tunnu. Piti silti sanoa, ettei joku luule että mustavalkoisesti tätä kuvaa katsotaan. :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat