Vierailija

Koti on päässyt järkyttävään kuntoon (syitä en nyt halua alkaa kertoa). Haluaisin saada kodin taas ennen kaikkea siistiksi ja puhtaaksi. Mutta mistä oikein aloittaa? Epätoivo iskee kun katson tätä kaaosta. Vaatteita lattioilla, sohvalla, tuolilla; likaisia astioita joka paikassa, tavaroita hujan hajan. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle?

  • ylös 10
  • alas 1

Kommentit (16)

Vierailija

Aloita vaatteista. Sitten viet likaiset tiskit tiskialtaaseen likoamaan. Sitten alat laittaa tavaroita paikoilleen. Sitten imuroit. Sitten pyyhit pinnat. Lopuksi tiskit. Vimpaimien pese vessa.

  • ylös 14
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

keräät roskat ja tiskaat astiat. Vaatteet lajittelet puhtaisiin ja likaisiin ja kone pyörimään. Tavarat paikoilleen.

  • ylös 11
  • alas 0
Vierailija

Yksi huone kerrallaan. 

Valitse huone, aloita keräämällä tavarat paikoilleen ja turhat roskiin. Pyri vähentämään tavaraa miettimällä mitä oikeasti tarviit. 

Tee huone ensin täysin valmiiksi, kun tavarat on poissa niin imuroit, pyyhit pölyt, peset lattiat ja vaihdat verhot.

Hoet vaan mantraa että yksi huone kerrallaan, anna muiden olla läävänä, älä stressaa niitä vaan keskity saamaan yksi huone valmiiksi.

Kun eka on valmis niin oo hetken tyytyväinen ja ihastele sitä.

Vierailija

Pese astiat, pese likaiset vaatteet, enin osa tavaroista omille paikoilleen. Tarkemman siivouksen voi alkaa tehdä huone kerrallaan. Suunnittele vaikka siivousohjelma etukäteen. Kun jakaa urakan usemmalle päivälle, se voi tuntua helpommalle. Voit miettiä itsellesi jonkin palkinnon, kun työ on tehty loppuun.

Vierailija

Aloita hinkkaamalla katot!

No, oikeesti... itse otan huoneen kerrallaan enkä tee varsinaista pintasiivousta eli järkkää kaikkea joka puolelta. Tämän teen kyllä, jos vieraita on tulossa. Sen teenkin sitten tod. tehokkaasti. Eli kaikki kama vain jätesäkkiin ja kellariin. Kaikki pinnat tyhjiksi ja sitten pyyhkiminen niin tasot kuin lattiat. Näin saa tunnissa uskomattoman lopputuloksen. Ikävä puoli on, että ne jätesäkkeihin tungetut puhtaat ja likaiset vaatteet, lehdet, kirjat, lelut, astiat on joskus myös lajiteltava. 

Raivaustraktori joskus kuitenkin on tehnyt tehtävänsä, kun tulee joku arvosteleva anoppi kylään. 

Mutta muuten ihan nurkka kerrallaan. Siitä saa hyvän mielen, jos edes joku kohta on kuosissa. Yleensä aloitan saniteettitiloista. 

Vierailija

Anna itsellesi aikaa. Ota tavoitteeksi 30-60 min vähintään joka päivä ja ruksaa aina kalenteriin, kun päivän suoritus on tehty. Nälkä kasvaa syödessä ja jonain päivänä huomaat tekeväsi enemmän ja koti alkaa siistiytyä pikku hiljaa. 

Minullakin ollut pitkään tosi paha elämäntilanne ja koti ei ihan noin läävä, mutta normaalia sotkuisempi. Tuntuu pahalta. 

Vierailija

Sanoisin myös, että vaatteet ensin, likapyykkiin tai viikkaat puhtaat pois, ja sitten astiat... Siitä se lähtee!

Vierailija

Ensiksi kaikki roskiin menevä pihalle asti roskikseen (lehdet, mainokset, tyhjät ruokarasiat, tyhjät maitopurkit, roskapussit, jne.).

Tavarat omille paikoilleen.

Sitten vaatteet. Likaiset pyykkikoriin ja kone pyörimään. Puhtaille tuuletus ja viikkaus/ripustaminen vaatekaappiin.

Likaiset astiat keittiöön. Jos on tiskikone, niin sen voi helposti laittaa päälle muun puuhailun ajaksi.

Sitten mahtuukin jo paremmin touhuamaan muuta. Tässä oli varmasti hyvin askaretta jo yhdelle päivälle.

Seuraavana päivänä lisää tiskausta ja pyykinpesua. WC: pesu. Mattojen imurointi ja tamppaus/tuuletus sillä aikaa, kun imuroit. Pölyjen ja pintojen pyyhintä, jonka jälkeen lattian moppaus tai nihkeäpyyhintä.

Jaksamisen ja motivaation mukaan seuraavina päivinä kaapin ovien yms. pyyhintä, suihkun/kylppärin perusteellinen pesu, lattiakaivojen puhdistus, saunan pesu jne.

Rutiiniksi on hyvä ottaa jatkossa kerran viikossa imurointi ja WC:n pesu. Muuta sitten tarpeen mukaan. Pyykinpesusta ja astioiden tiskaamisesta on hyvä tehdä säännöllistä, sillä muuten tahtovat kasaantua ja tekevät sotkua.

Vierailija

Kiitos neuvoista!! Aloitin nyt sillä että laitoin Tiskejä likoon mitä mahtuu ja vein kaikki roskat, pahvit ja lehdet roskiin. ei ole tiskikonetta niin ison astiamäärän tiskaus vie aikaa. Seuraavaksi pyykkikone päälle. Ap

  • ylös 17
  • alas 0
Vierailija

Siitä se lähtee. Yksi tavara ja asia kerrallaan! Älä kuvittele, että heti pitäisi olla kaiken valmista vaan opi näkemään edistys ja anna riittävästi aikaa jäljellä olevalle urakalle. 

Vierailija

Aloita keräämällä kaikki vaatteet vaikka huoneen yhteen nurkkaan samaan paikkaan, käy keräämässä kaikki astiat ja vie keittiöön likoamaan. Tämän jälkeen käy vaatteiden kimppuun: lajittele pesemistä varten sopiviin kasoihin ja eka koneellinen pyörimään. Tämän jälkeen roskapussi käteen ja lähde keräämään roskia ympäri kämppää. Sitten tiskienpesuun, siihen tuskin tarvit ohjeita. Nyt lähde lajittelemaan kaikkea pikkusälää mitä tasolla tai lattialla on ja laita paikoilleen kaappiin. Kun tämä on tehty, pyyhi kaikki pölyt ja liat pöydiltä, tasoilta ja pese myös keittiön tasot ja liesi. Tämän jälkeen imuri käteen, jos haluat olla erityisen ahkera niin luuttua lattiat myös. Mahdollisesti myös lakanat vaihtoon ja älä unohda vessaa. Lisää pyykkiä vain koneeseen ja kun kaikki on puhdasta niin kaiken kruunaa ehdottomasti pitkä suihku :)

Vierailija

Mulla auttaa se, että kirjoitan listan tehtävistä hommista, tyyliin: roskat pussiin, vaatteet koneeseen, astiat koneeseen jne. Kun homma on tehty, viivaan sen yli. Tästä saa uskoa, että edistystä tapahtuu, vaikka kämppä näyttää edelleen läävältä. Taustalle reipasta musiikkia esim. 70-luvun disco toimii.

Vierailija

Aloita siitä että soitat anopille tai jollekin että tulee kylään. Meillä tulee aina siistiä kun joku ilmoittaa olevansa tulossa. Niin nopeaa ja tehokasta siivousta,toimii aina!

Vierailija

Oma kaaoksen selvitys:

Kerään ensin vaatteet ja laitan pesukoneen pyörimään. Sitten kerään astiat ja laitan ne tiskipöydälle järjestykseen, osa altaaseen likoomaan ja kattiloihin vettä, että pinttynyt lika lähtee liikkeelle siinä vaiheessa, kun aloittaa pesun. Sitten keräilen roskia ja samalla kuljetan esineet oikeille paikoilleen. Pidän pienen paussin ja pohdiskelen seuraavaa tekoa. Itse taas inhoan vessanpesua, niin aloitan siitä, sitten pyyhin pölyt ja tahrat pinnoilta. Laitan pyykit kuivumaan ja uuden koneellisen pesuun. Imuroin ja siitä siirryn tiskaamaan. Pesen yhden altaallisen ja laitan uuden satsin likoomaan. Pesen lattiat ja pyyhin vielä toisen kerran pölyt pinnoilta. Loppuajan keskityn tiskeihin ja pyykkeihin.

Vannon, etten enää ikinä päästä kotiani sen näköiseksi ja parin kk jälkeen aloitan saman alusta :D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla